سفر رئیس جمهور به استان خراسان رضوی؛
چشم اندازها و انتظارات از رئیس جمهوری
حمیدرضا موحدی زاده بیش از یک سال از عمر «دولت تدبیر و امید» و پیروزی درخشان آقای دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ میگذرد. سفر رئیس جمهور برای مردم فداکار خراسانی و جوانان صبور مشهدی فرصتی است تا دوباره مطالبات برحق و قانونی خویش در حوزه فرهنگ، اقتصاد، اشتغال، رفاه، آرامش و حمایت از دولت منتخب خود را یادآوری نمایند و از سوی دیگر فضایی است برای دولتمردان و خدمتگزاران ایران اسلامی تا پیوند متقابل خود را با مردم مستحکم نموده و میوه شیرین آن یعنی اعتماد و مشارکت را برداشت نمایند.
حمیدرضا موحدی زاده بیش از یک سال از عمر «دولت تدبیر و امید» و پیروزی درخشان آقای دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 میگذرد. سفر رئیس جمهور برای مردم فداکار خراسانی و جوانان صبور مشهدی فرصتی است تا دوباره مطالبات برحق و قانونی خویش در حوزه فرهنگ، اقتصاد، اشتغال، رفاه، آرامش و حمایت از دولت منتخب خود را یادآوری نمایند و از سوی دیگر فضایی است برای دولتمردان و خدمتگزاران ایران اسلامی تا پیوند متقابل خود را با مردم مستحکم نموده و میوه شیرین آن یعنی اعتماد و مشارکت را برداشت نمایند. میتوان چشمانداز این سفر مهم را در سه حوزه زیر مورد بررسی، تجزیه و تحلیل قرار داد: الف) حوزه «تدبیر و امید»
دولت یازدهم به درستی و هوشمندانه شعار محوری «تدبیر و امید» را برای خود و همراهانش برگزید. این دولت و رئیس جمهور برآمده از آراء میلیونی مردم ایران و استان خراسان رضوی و صدها هزار رأی مردم و جوانان مشهدی فرصت دوبارهای برای غلبه بر مسائل و موانع رشد و توسعه و اثبات کارآمدی و مشروعیت سیاسی و اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم نمود. اینک نوبت مسئولان عالیرتبه، قوای سهگانه و نیروهای مسلح کشور است که دولت را برای حل و فصل مسائل داخلی نظیر اشتغال، مسکن، تورم، رکود و ... و مسائل خارجی نظیر رفع تحریمها، حل مسائل هستهای توأم با حفظ حق استفاده از انرژی هستهای، اعتمادسازی، سرمایه گذاری خارجی و ... یاری و همراهی صادقانه نموده و موانع را از سر راه دشوار آن بردارند.
پرواضح است تحقق عملی و عینی این مهم نیازمند هوشمندی، گذشت و آیندهنگری میباشد. و اما امید و دلبستگی اقشار مختلف اجتماعی و به خصوص نسل پرشور جوان به دولت و رئیس جمهور برگزیده خویش، بزرگترین سرمایه اجتماعی است که لحظهای در تقویت و باروری آن و فروزان نگاه داشتن مشعل امید به آینده کشور نباید تردید و درنگ نمود، زیرا در صورت کم سو شدن بارقه امید، آینده و چشمانداز روشنی را نمیتوان انتظار داشت. این مهم و تحقق آن به نفع اکثریت جامعه، دولت و نظام و جریانهای سیاسی اعم از اصلاحطلب، اصولگرا، اعتدالخواه و مستقل میباشد.
ب) حوزه «اعتدال و عقلانیت»
شیوه و مشی اعتدالی دولت جدید پاسخی آگاهانه، کارآمد و مناسب به تحولات اجتماعی و ضرورت زمانه ماست. روشن است اعتدال یعنی میانهروی و پرهیز از افراط و زیادهروی، تفریط و انفعال و کم گذاشتن در روند اصلاح امور جامعه و حکومت. تحقیقاً اعتدال در برابر عدالت و آزادی قرار نمیگیرد که دوستداران آن را نگران کند، بلکه مخرج مشترک خواستهای عدالتطلبانه و آزادیخواهانه آنان میباشد. همچنین جریان شکلگرفته تحت عنوان اعتدال و عقلانیت از آسیبهای آن نظیر انفعال، محافظهکاری بیش از حد، کندروی و بیتفاوتی در برابر سرنوشت اجتماعی بایستی برحذر و حقیقتاً در مسیر درست اعتدال حرکت نماید. خرد جمعی و رویکرد عقلانی دولت در یک سال گذشته موجب ایجاد و بازگشت آرامش و اعتماد نسبی در عرصه روابط متقابل دولت و ملت گردیدهاست.
کنترل و کاهش تورم از ۴۴ درصد به ۲۴ درصد که در ملاقات اخیر هیأت دولت با مقاممعظم رهبری نیز مورد تأیید و حمایت آشکار ایشان قرار گرفت، نشان از موفقیت رئیس جمهور و یارانش داشته و ثمره عقلانیت حاکم بر فرآیند تصمیمات اقتصادی دولت به شمار میرود. این مسأله نباید موجب غفلت دولت از میدان دادن به نیروهای جوان و خلاق، همچنین زنان و دختران جوان فارغالتحصیل دانشگاهها گردد.
نگاه خردمندانه دولت و به ویژه شخص رئیس جمهور محترم در عرصه روابط بینالملل و حل و فصل مسائل هستهای و دستیابی به توافق اولیه ژنو و اقدام در راستای حصول توافق نهایی با کشورهای اروپایی و آمریکا، ظرف ماههای آینده دستاورد بیبدیلی برای دولت و ملت بزرگ ایران بهشمار میرود و موجب تغییر نگاه جهان به ایران، خروج از انزوا و تحریمهای ناعادلانه و شکننده و توقف تحریمهای جدید بینالمللی شدهاست. این مهم نباید رئیس جمهور عزیز و دولت خدمتگزار را از سرعت بخشیدن به مسائل اجرایی و عملیاتی داخل کشور غافل کند.
ج) حوزه آثار و نتایج سفر رئیس جمهور و هیأت وزیران به استان خراسان رضوی و مشهد
امید است و انتظار میرود این سفر آثار، برکات و دستاوردهای مثبت و مفیدی را برای استان خراسان رضوی و به ویژه شهر زیارتی، تجاری و توریستی مشهد در برداشتهباشد که در این فرصت کوتاه به برخی موارد مهم آن میتوان اشاره نمود:
۱) لزوم عملی شدن تدریجی وعده ها
تقویت شور، نشاط و امید اجتماعی مردم و به ویژه نسل جوان، مردان و زنان خراسانی و مشهدی و تداوم حمایت و دلگرمی آنها نسبت به رئیس جمهور منتخب خویش و «دولت تدبیر و امید».pic1
این مهم از طریق وفاداری و پایبندی رئیس جمهور محترم و هیأت وزیران به وعدههای دادهشده در انتخابات حماسی ۲۴ خرداد سال ۱۳۹۲ و عملی شدن تدریجی آنها امکانپذیر میباشد.
2) دل جویی از حامیان
تحرک و اراده باورمند و نیرومندتر نماینده عالی دولت در استان خراسان رضوی و تیم ستادی و نیروها و مدیران صف در ادارات کل، فرمانداریها، بخشداریها و...در راستای بهینهسازی دستگاههای دولتی و جلب رضایتمندی مردم و دلجویی از هزاران همراه آقای دکتر حسن روحانی در قالب ستادهای انتخاباتی ایشان، اصلاحطلبان حامی رئیس جمهور و جمعی از اصولگرایان متمایل به اعتدال و گمنامانی که علیرغم وجود دو کاندیدای محترم خراسانی که از سوی جریان اصولگرا حمایت گستردهای را داشتند، برای منافع و امنیت ملی از منافع شخصی و محلی خویش گذشتند و در رقابت سنگین و نفسگیر انتخابات ۲۴ خرداد سال ۱۳۹۲ دست به انتخاب شجاعانه زدند. این مهم از طریق اصلاح روندها، جایگزینی و تغییرات ضروری برخی مدیریتهای به جا مانده از ۸ سال گذشته ( استفاده از نیروهای توانمند آنها در پستهای غیر سیاسی ) و انتخاب و به کارگیری نیروهای کارآمد، باتجربه، تحصیلکرده و معتقد به سیاستها و برنامههای دولت تدبیر و امید امکانپذیر میباشد.
3) توجه به احزاب و نهادهای مدنی
بهادادن به نهادهای مدنی و اجتماعی مانند احزاب اعم از اصلاحطلب، عقلای اصولگرا، اعتدالخواه و تکنوکراتهای وفادار به توسعه کشور و استان که میتوانند نقش اعتمادسازی و افزایش مشارکتهای اجتماعی را ایفا نمایند. برگزاری رقابتی، سالم و آزاد انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال ۱۳۹۴ به نحوی که همه جریانهای شناخته شده و اصیل کشور اعم از اصلاحطلبان، اصولگرایان، اعتدالخواهان و مستقلان بتوانند خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند میتواند راهگشا باشد و پیوند نظام و مردم را اصلاح و مستحکم نماید. این مهم از طریق بسترسازی، متعادل شدن هیأتهای اجرایی انتخابات، بازرسان و معتمدان مردم، قانونمندکردن فعالیت احزاب و تشکلهای موجود و برطرف نمودن فضای سختگیرانه در دانشگاهها و عرصههای فرهنگی و اجتماعی، همچنین تصویب و اجرای منشور حقوق شهروندی و برخورداری همه جریانهای ملتزم به قانون اساسی از فرصتهای برابر امکانات رسانهای، روزنامه، صدا و سیما و ...امکانپذیر میباشد.
4) فرصت های از دست رفتهpic2
در سالهای گذشته به علت بروز برخی سوء تدبیرها و تنشهای اجتماعی و اتلاف منابع، استان خراسان رضوی نیز مانند کشور فرصتهای از دست رفته زیادی را از سر گذراندهاست. جای امیدواری است استاندار جدید و برگزیده دولت تدبیر و امید با همت و تلاش مضاعف به کمک همکاران و تیم همراه و معتقد به سیاستها و برنامههای دولت رئیس جمهور محترم به گونهای عمل نمایند که هم فرصتهای از دسترفته جبران شود و هم توفیق ارتقای استان به جایگاه واقعی و شایسته آن فراهم شود. این مهم از طریق تلاش، مدیریت همهجانبه و چندبعدی، اراده کافی و برنامه لازم و کارشناسانه با افقهای روشن و شاخصهای قابل اندازهگیری میزان موفقیت و پیشرفت پروژهها و طرحهای توسعهای و عمرانی امکانپذیر خواهدبود.
5) موضوع حاشیهنشینی، بیکاری و اعتیاد
صدای زنگ خطر مسائل و معضلاتی از قبیل حاشیهنشینی، بیکاربودن جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهها، گسترش اعتیاد و برخی از نابسامانیهای اجتماعی در شهر مشهد مدتهاست که گوش بسیاری از مدیران و دلسوزان این سرزمین و خطه کارآفرین را آزار میدهد. همه میدانند چرخهای اقتصاد، تولید و صنعت در استان خراسان رضوی رمق و نفس چندانی برایش باقی نماندهاست و چه بسا چرخهایی که به علت اثرات تحریم، سوء مدیریتها، ماجراجوییهای بیحاصل، کجاندیشی، تنگنظری، تورم و کمبود نقدینگی بخشهای تولیدی از چرخیدن بازماندهاست و باید روح تازهای در کالبد صنعت، مسکن و کشاورزی استان دمیدهشود. این مهم از طریق نگاه توسعهای مدیران عالی استان، مدیران کل، فرمانداران و بخشداران و... و با استفاده از ظرفیت، توان و بودجه ملی و رویکرد ویژه دولت به استان پهناور خراسان رضوی و در نهایت با مدیریت علمی و کاربردی امکانپذیر خواهدبود.
6-کارشناسان و متخصصان آب، کشاورزی، منابعطبیعی و محیطزیست استان در مطالعات و تحقیقات خود بارها نسبت به وضعیت آب و کشاورزی استان و آینده نگرانکننده آن هشدارداده و اعلام خطر کردهاند. وضعیت کشاورزی استان به عنوان قطب کشاورزی کشور در مواردی چندان مناسب بهنظر نمیرسد. الگوی کشت، مدون و اجرایی نشدهاست و در اولویت قرار گرفتن آن کار عقلایی و ضروری بهنظر میرسد. این مهم از طریق فرهنگسازی در الگوی مصرف، کشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی و استفاده بهینه از منابع باقیمانده آب موجود در سفرههای زیرزمینی، چاههای کشاورزی، آبهای موجود و ذخیره شده در سدهای آبی استان و اعمال مدیریت کارآمد و متخصص صنعت آب و کشاورزی استان امکانپذیر میباشد.
۷-دست اندرکاران سیستم حمل و نقل و خدمات شهری به خوبی آگاهند سیستم فعلی حمل و نقل برون و درون شهری به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای شهر بزرگی چون مشهد با میلیونها شهروند و دوستداران اهل بیت( علیهم السلام) و حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) و مسافران و گردشگران نمیباشد. بافت فرسوده مشهد و اطراف حرم مطهر علیرغم همه اقدامات ستودنی شرکت مسکنسازان شرق، آستان قدس رضوی و شهرداری ثامنالائمه(ع) بسیار نگرانکننده میباشد. شوراهای محترم شهر و شهرداران منصوب شده آنان فارغ از این که چند درصد رأی مردم مشهد را کسب نمودهاند در عمل باید نیازهای شهرنشینی، تفریحی، فرهنگی و رفاهی بیش از ۳ میلیون شهروند مشهدی و میلیونها زائر و مسافر و گردشگر را تأمین و برنامهریزی نمایند. این مهم از طریق رعایت همهجانبه حقوق شهروندی، گرفتار نشدن در حصارهای تنگ فکری و فرهنگی و بعضأ منسوخ شده و پاسخگویی به نیازهای جدید نسل جوان که خواهان پیشرفت و توسعه با بهرهگیری از تکنولوژی و فنآوریهای اطلاعات، اینترنت، شبکههای اجتماعی و ارتباطی میباشند، همچنین اختصاص ردیفهای بودجه در قالب تعریف و تصویب پروژههای ملی و استانی
امکانپذیر خواهدبود.انشاءالله در سایه لطف الهی، کار و تلاش مضاعف، تفکر اصلاح و اعتدال و حرکت نوین آقای دکتر حسن روحانی رئیس «دولت تدبیر و امید» و برآورده کردن مطالبات منطقی و برحق ملت در راستای توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و پرهیز از افراط و تفریط، آینده خوب، امن و برخوردار از امکانات زندگی شایسته مردم شکیبا و فداکار استان خراسان رضوی و مشهد مقدس بهتر از گذشته فراهم آید.
دولت یازدهم به درستی و هوشمندانه شعار محوری «تدبیر و امید» را برای خود و همراهانش برگزید. این دولت و رئیس جمهور برآمده از آراء میلیونی مردم ایران و استان خراسان رضوی و صدها هزار رأی مردم و جوانان مشهدی فرصت دوبارهای برای غلبه بر مسائل و موانع رشد و توسعه و اثبات کارآمدی و مشروعیت سیاسی و اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم نمود. اینک نوبت مسئولان عالیرتبه، قوای سهگانه و نیروهای مسلح کشور است که دولت را برای حل و فصل مسائل داخلی نظیر اشتغال، مسکن، تورم، رکود و ... و مسائل خارجی نظیر رفع تحریمها، حل مسائل هستهای توأم با حفظ حق استفاده از انرژی هستهای، اعتمادسازی، سرمایه گذاری خارجی و ... یاری و همراهی صادقانه نموده و موانع را از سر راه دشوار آن بردارند.
پرواضح است تحقق عملی و عینی این مهم نیازمند هوشمندی، گذشت و آیندهنگری میباشد. و اما امید و دلبستگی اقشار مختلف اجتماعی و به خصوص نسل پرشور جوان به دولت و رئیس جمهور برگزیده خویش، بزرگترین سرمایه اجتماعی است که لحظهای در تقویت و باروری آن و فروزان نگاه داشتن مشعل امید به آینده کشور نباید تردید و درنگ نمود، زیرا در صورت کم سو شدن بارقه امید، آینده و چشمانداز روشنی را نمیتوان انتظار داشت. این مهم و تحقق آن به نفع اکثریت جامعه، دولت و نظام و جریانهای سیاسی اعم از اصلاحطلب، اصولگرا، اعتدالخواه و مستقل میباشد.
ب) حوزه «اعتدال و عقلانیت»
شیوه و مشی اعتدالی دولت جدید پاسخی آگاهانه، کارآمد و مناسب به تحولات اجتماعی و ضرورت زمانه ماست. روشن است اعتدال یعنی میانهروی و پرهیز از افراط و زیادهروی، تفریط و انفعال و کم گذاشتن در روند اصلاح امور جامعه و حکومت. تحقیقاً اعتدال در برابر عدالت و آزادی قرار نمیگیرد که دوستداران آن را نگران کند، بلکه مخرج مشترک خواستهای عدالتطلبانه و آزادیخواهانه آنان میباشد. همچنین جریان شکلگرفته تحت عنوان اعتدال و عقلانیت از آسیبهای آن نظیر انفعال، محافظهکاری بیش از حد، کندروی و بیتفاوتی در برابر سرنوشت اجتماعی بایستی برحذر و حقیقتاً در مسیر درست اعتدال حرکت نماید. خرد جمعی و رویکرد عقلانی دولت در یک سال گذشته موجب ایجاد و بازگشت آرامش و اعتماد نسبی در عرصه روابط متقابل دولت و ملت گردیدهاست.
کنترل و کاهش تورم از ۴۴ درصد به ۲۴ درصد که در ملاقات اخیر هیأت دولت با مقاممعظم رهبری نیز مورد تأیید و حمایت آشکار ایشان قرار گرفت، نشان از موفقیت رئیس جمهور و یارانش داشته و ثمره عقلانیت حاکم بر فرآیند تصمیمات اقتصادی دولت به شمار میرود. این مسأله نباید موجب غفلت دولت از میدان دادن به نیروهای جوان و خلاق، همچنین زنان و دختران جوان فارغالتحصیل دانشگاهها گردد.
نگاه خردمندانه دولت و به ویژه شخص رئیس جمهور محترم در عرصه روابط بینالملل و حل و فصل مسائل هستهای و دستیابی به توافق اولیه ژنو و اقدام در راستای حصول توافق نهایی با کشورهای اروپایی و آمریکا، ظرف ماههای آینده دستاورد بیبدیلی برای دولت و ملت بزرگ ایران بهشمار میرود و موجب تغییر نگاه جهان به ایران، خروج از انزوا و تحریمهای ناعادلانه و شکننده و توقف تحریمهای جدید بینالمللی شدهاست. این مهم نباید رئیس جمهور عزیز و دولت خدمتگزار را از سرعت بخشیدن به مسائل اجرایی و عملیاتی داخل کشور غافل کند.
ج) حوزه آثار و نتایج سفر رئیس جمهور و هیأت وزیران به استان خراسان رضوی و مشهد
امید است و انتظار میرود این سفر آثار، برکات و دستاوردهای مثبت و مفیدی را برای استان خراسان رضوی و به ویژه شهر زیارتی، تجاری و توریستی مشهد در برداشتهباشد که در این فرصت کوتاه به برخی موارد مهم آن میتوان اشاره نمود:
۱) لزوم عملی شدن تدریجی وعده ها
تقویت شور، نشاط و امید اجتماعی مردم و به ویژه نسل جوان، مردان و زنان خراسانی و مشهدی و تداوم حمایت و دلگرمی آنها نسبت به رئیس جمهور منتخب خویش و «دولت تدبیر و امید».pic1
این مهم از طریق وفاداری و پایبندی رئیس جمهور محترم و هیأت وزیران به وعدههای دادهشده در انتخابات حماسی ۲۴ خرداد سال ۱۳۹۲ و عملی شدن تدریجی آنها امکانپذیر میباشد.
2) دل جویی از حامیان
تحرک و اراده باورمند و نیرومندتر نماینده عالی دولت در استان خراسان رضوی و تیم ستادی و نیروها و مدیران صف در ادارات کل، فرمانداریها، بخشداریها و...در راستای بهینهسازی دستگاههای دولتی و جلب رضایتمندی مردم و دلجویی از هزاران همراه آقای دکتر حسن روحانی در قالب ستادهای انتخاباتی ایشان، اصلاحطلبان حامی رئیس جمهور و جمعی از اصولگرایان متمایل به اعتدال و گمنامانی که علیرغم وجود دو کاندیدای محترم خراسانی که از سوی جریان اصولگرا حمایت گستردهای را داشتند، برای منافع و امنیت ملی از منافع شخصی و محلی خویش گذشتند و در رقابت سنگین و نفسگیر انتخابات ۲۴ خرداد سال ۱۳۹۲ دست به انتخاب شجاعانه زدند. این مهم از طریق اصلاح روندها، جایگزینی و تغییرات ضروری برخی مدیریتهای به جا مانده از ۸ سال گذشته ( استفاده از نیروهای توانمند آنها در پستهای غیر سیاسی ) و انتخاب و به کارگیری نیروهای کارآمد، باتجربه، تحصیلکرده و معتقد به سیاستها و برنامههای دولت تدبیر و امید امکانپذیر میباشد.
3) توجه به احزاب و نهادهای مدنی
بهادادن به نهادهای مدنی و اجتماعی مانند احزاب اعم از اصلاحطلب، عقلای اصولگرا، اعتدالخواه و تکنوکراتهای وفادار به توسعه کشور و استان که میتوانند نقش اعتمادسازی و افزایش مشارکتهای اجتماعی را ایفا نمایند. برگزاری رقابتی، سالم و آزاد انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال ۱۳۹۴ به نحوی که همه جریانهای شناخته شده و اصیل کشور اعم از اصلاحطلبان، اصولگرایان، اعتدالخواهان و مستقلان بتوانند خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند میتواند راهگشا باشد و پیوند نظام و مردم را اصلاح و مستحکم نماید. این مهم از طریق بسترسازی، متعادل شدن هیأتهای اجرایی انتخابات، بازرسان و معتمدان مردم، قانونمندکردن فعالیت احزاب و تشکلهای موجود و برطرف نمودن فضای سختگیرانه در دانشگاهها و عرصههای فرهنگی و اجتماعی، همچنین تصویب و اجرای منشور حقوق شهروندی و برخورداری همه جریانهای ملتزم به قانون اساسی از فرصتهای برابر امکانات رسانهای، روزنامه، صدا و سیما و ...امکانپذیر میباشد.
4) فرصت های از دست رفتهpic2
در سالهای گذشته به علت بروز برخی سوء تدبیرها و تنشهای اجتماعی و اتلاف منابع، استان خراسان رضوی نیز مانند کشور فرصتهای از دست رفته زیادی را از سر گذراندهاست. جای امیدواری است استاندار جدید و برگزیده دولت تدبیر و امید با همت و تلاش مضاعف به کمک همکاران و تیم همراه و معتقد به سیاستها و برنامههای دولت رئیس جمهور محترم به گونهای عمل نمایند که هم فرصتهای از دسترفته جبران شود و هم توفیق ارتقای استان به جایگاه واقعی و شایسته آن فراهم شود. این مهم از طریق تلاش، مدیریت همهجانبه و چندبعدی، اراده کافی و برنامه لازم و کارشناسانه با افقهای روشن و شاخصهای قابل اندازهگیری میزان موفقیت و پیشرفت پروژهها و طرحهای توسعهای و عمرانی امکانپذیر خواهدبود.
5) موضوع حاشیهنشینی، بیکاری و اعتیاد
صدای زنگ خطر مسائل و معضلاتی از قبیل حاشیهنشینی، بیکاربودن جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهها، گسترش اعتیاد و برخی از نابسامانیهای اجتماعی در شهر مشهد مدتهاست که گوش بسیاری از مدیران و دلسوزان این سرزمین و خطه کارآفرین را آزار میدهد. همه میدانند چرخهای اقتصاد، تولید و صنعت در استان خراسان رضوی رمق و نفس چندانی برایش باقی نماندهاست و چه بسا چرخهایی که به علت اثرات تحریم، سوء مدیریتها، ماجراجوییهای بیحاصل، کجاندیشی، تنگنظری، تورم و کمبود نقدینگی بخشهای تولیدی از چرخیدن بازماندهاست و باید روح تازهای در کالبد صنعت، مسکن و کشاورزی استان دمیدهشود. این مهم از طریق نگاه توسعهای مدیران عالی استان، مدیران کل، فرمانداران و بخشداران و... و با استفاده از ظرفیت، توان و بودجه ملی و رویکرد ویژه دولت به استان پهناور خراسان رضوی و در نهایت با مدیریت علمی و کاربردی امکانپذیر خواهدبود.
6-کارشناسان و متخصصان آب، کشاورزی، منابعطبیعی و محیطزیست استان در مطالعات و تحقیقات خود بارها نسبت به وضعیت آب و کشاورزی استان و آینده نگرانکننده آن هشدارداده و اعلام خطر کردهاند. وضعیت کشاورزی استان به عنوان قطب کشاورزی کشور در مواردی چندان مناسب بهنظر نمیرسد. الگوی کشت، مدون و اجرایی نشدهاست و در اولویت قرار گرفتن آن کار عقلایی و ضروری بهنظر میرسد. این مهم از طریق فرهنگسازی در الگوی مصرف، کشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی و استفاده بهینه از منابع باقیمانده آب موجود در سفرههای زیرزمینی، چاههای کشاورزی، آبهای موجود و ذخیره شده در سدهای آبی استان و اعمال مدیریت کارآمد و متخصص صنعت آب و کشاورزی استان امکانپذیر میباشد.
۷-دست اندرکاران سیستم حمل و نقل و خدمات شهری به خوبی آگاهند سیستم فعلی حمل و نقل برون و درون شهری به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای شهر بزرگی چون مشهد با میلیونها شهروند و دوستداران اهل بیت( علیهم السلام) و حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) و مسافران و گردشگران نمیباشد. بافت فرسوده مشهد و اطراف حرم مطهر علیرغم همه اقدامات ستودنی شرکت مسکنسازان شرق، آستان قدس رضوی و شهرداری ثامنالائمه(ع) بسیار نگرانکننده میباشد. شوراهای محترم شهر و شهرداران منصوب شده آنان فارغ از این که چند درصد رأی مردم مشهد را کسب نمودهاند در عمل باید نیازهای شهرنشینی، تفریحی، فرهنگی و رفاهی بیش از ۳ میلیون شهروند مشهدی و میلیونها زائر و مسافر و گردشگر را تأمین و برنامهریزی نمایند. این مهم از طریق رعایت همهجانبه حقوق شهروندی، گرفتار نشدن در حصارهای تنگ فکری و فرهنگی و بعضأ منسوخ شده و پاسخگویی به نیازهای جدید نسل جوان که خواهان پیشرفت و توسعه با بهرهگیری از تکنولوژی و فنآوریهای اطلاعات، اینترنت، شبکههای اجتماعی و ارتباطی میباشند، همچنین اختصاص ردیفهای بودجه در قالب تعریف و تصویب پروژههای ملی و استانی
امکانپذیر خواهدبود.انشاءالله در سایه لطف الهی، کار و تلاش مضاعف، تفکر اصلاح و اعتدال و حرکت نوین آقای دکتر حسن روحانی رئیس «دولت تدبیر و امید» و برآورده کردن مطالبات منطقی و برحق ملت در راستای توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و پرهیز از افراط و تفریط، آینده خوب، امن و برخوردار از امکانات زندگی شایسته مردم شکیبا و فداکار استان خراسان رضوی و مشهد مقدس بهتر از گذشته فراهم آید.
ارسال نظر