شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

ویژه نامه ایران تلکام 2016

  • واعظی: امیدوارم پروانه هر دو اپراتور به صورت همزمان صادر شود

    وزیر ارتباطات از آمادگی برای اعطای مجوز بدون تأخیر نسل های بالاتر تلفن همراه، به اپراتورهای موجود خبر داد.

    به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، دکتر واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در جشن ۲۰ سالگی همراه اول سخن می گفت، با اشاره به تصمیم وزارت ارتباطات و کمیسیون تنظیم مقررات مبنی بر ارائه مجوز نسل های بالاتر به اپراتورهای موجود در پایان مردادماه اظهار داشت: ما تصمیم گرفتیم که بدون یک روز تأخیر به اپراتورها اجازه داده شود که نسل های بالاتر را کلید بزنند.

    واعظی با بیان اینکه این مجوز شامل نسل های ۳ و ۴ می شود گفت: ما دیگر نگفتیم این بار نسل ۳ می دهیم و ۶ ماه یا یکسال دیگر نسل ۴؛ انشاالله در شهریور ماه ما می توانیم هم نسل ۳ و هم نسل ۴ (LTE) داشته باشیم.

  • پروانه تلفن همراه را بدون وابستگی به تکنولوژی می دهیم

    محمود واعظی تولد: ۱۳۳۱، تهران تحصیلات: دکترای روابط بین الملل و دکترای مخابرات از دانشگاه ایالتی لویزیانا (ناتمام) دوران وزارت: مرداد ۱۳۹۲- ادامه دارد اهم اقدامات در زمینه ارتباطات سیار: پیگیری واگذاری پروانه ارائه خدمات نسلهای ۳ و ۴ تلفن همراه به تمامی اپراتورها/ فراهم ساختن مقدمات اجرای رومینگ ملی میان اپراتورهای تلفن همراه ایران حدود یک سال از عمر وزارت محمود واعظی میگذرد. او که روزگاری مدیرعامل شرکت مخابرات ایران بود، پس از سالها به وزارتخانهای بازگشته که مرتبط با رشته تحصیلیاش است. واعظی این روزها سخت درگیر توسعه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است در این راه حمایت رئیس جمهور را نیز پشت سر خود میبیند.
  • در نسلهای ۳ و ۴ فاصله زیادی با دنیا داریم

    سیداحمد معتمدی تولد: ۱۳۳۲، تهران تحصیلات: دکترای الکترونیک دیجیتال و سیستم انفورماتیک از دانشگاه پیر و ماری کوری فرانسه دوران وزارت: دی ۱۳۷۹- مرداد ۱۳۸۴ اهم اقدامات در زمینه ارتباطات سیار: ایجاد شرکت ارتباطات سیار ایران / انتخاب پیمانکار برای شرکت مخابرات ایران به منظور ارائه سیمکارتهای اعتباری (تالیا) / برگزاری مزایده اپراتور دوم تلفن همراه ایران (ایرانسل)/ انتخاب اولین پیمانکاران عمومی در عرصه تلفن همراه
    سیداحمد معتمدی روزگاری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران بود. آن هم در دورهای که اتفاقات مهم و تاثیرگذاری در این وزارتخانه و کلا بخش ارتباطات کشور رخ داد.
  • با آمادگی کامل به دهه سوم می‌رویم

    وحید صدوقی تولد: ۱۳۴۰، اردستان  تحصیلات: مهندسی الکترونیک دوران مدیریت: فروردین ۱۳۸۵ تا کنون اهم اقدامات در زمینه ارتباطات سیار: وحید صدوقی بیش از هشت سال است به عنوان مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران فعالیت می‌کند. او در این هشت سال روزهای خوب و بد بسیاری را از سر گذرانده است. او و شرکت تحت مدیریتش در آستانه ورود به سومین دهه حیات، آرزوهای بزرگی در سر دارند. همراه اول به ساحل آرامش رسیده و اکنون در فکر آینده‌ای جدید است؛ آینده‌ای که با نسل‌های ۳ و ۴ تلفن همراه رقم می‌خورد. با صدوقی درباره گذشته، حال و آینده همراه اول گفت‌وگو کرده‌ایم.
  • بخش خصوصی ارتباطات به تحقیق و توسعه توجه جدی کند

    محمدرضا عارف تولد: آذر ۱۳۳۰، یزد تحصیلات: دکترای برق مخابرات از دانشگاه استنفورد دوران وزارت: مرداد ۱۳۷۶- خرداد ۱۳۷۹ اهم اقدامات در زمینه ارتباطات سیار: نگارش قانون برنامه سوم توسعه و اجازه برای آزادسازی در عرصه مخابرات / ساماندهی به روند ثبت سیمکارتها و ثبت نامها / آغاز به کار اپرتور محلی تلفن همراه در استان اصفهان محمدرضا عارف گرچه چهره ناشناختهای در میان مردم نیست و سالها در سمتهای مختلف حضور داشته و دارد اما در میان دانشگاهیان ایران شناختهشدهتر است. دانشجویان او امروز در مقامهای مختلف اجرایی و سیاستگذاری مشغول فعالیت هستند و همگی از نظم و دقت استاد خود یاد میکنند.
  • توسعه را به عنوان یک واجب اجتماعی تلقی کنید

    سیدمحمد غرضی تولد: بهمن ۱۳۲۰، اصفهان تحصیلات: فوق لیسانس الکترومکانیک از دانشگاه تهران دوران وزارت: مهر ۱۳۶۴- مرداد ۱۳۷۶ اهم اقدامات در زمینه ارتباطات سیار: راه‌اندازی شبکه تلفن همراه در ایران / آغاز به کار اپراتور محلی تلفن همراه در جزیره کیش سید محمد غرضی را این روزها همه مردم ایران می‌شناسند. او سال گذشته کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بود؛ اما شاید جوان‌ترها به خاطر نداشته باشند در زمان وزارت او بود که تلفن همراه وارد ایران شد. وسیله‌ای که امروز در دست بسیاری از مردم است، ۲۰ سال پیش با پیگیری‌های وزیر پست و تلگراف و تلفن وقت در ایران راه‌اندازی شد و در دوره‌های بعد، رشد و گسترش یافت.
  • مهمترین کار همراه اول ورود به نسلهای ۳ و ۴ است

    محمد سلیمانی تولد: ۱۳۳۳، کازرون تحصیلات: دکترای مخابرات از دانشگاه پیر و ماری کوری پاریس دوران وزارت: مرداد ۱۳۸۴- مرداد ۱۳۸۸ اهم اقدامات در زمینه ارتباطات سیار: آغاز به کار اپراتور دوم تلفن همراه (ایرانسل) / برگزاری مزایده اپرتور سوم تلفن همراه ایران (رایتل) / آغاز روند خصوصیسازی شرکت مخابرات ایران / کاهش قیمت سیمکارت و پایان روش ثبت نام برای فروش سیمکارت / انتخاب نام تجاری و شعار برای شرکت ارتباطات سیار ایران محمد سلیمانی در دورانی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رفت که بسیاری از زیرساختهای فنی و قانونی برای توسعه ارتباطات سیار در ایران از پیش فراهم شده بود.
  • گسترش پوشش همراه اول

  • فراتر از نام بالاتر از اعداد

    بدون شک هر شرکتی که رسالتی ملی و میهنی برای خود قائل باشد، طی دوره حضور و توسعه خود میکوشد نهتنها زمینههای لازم برای توسعه بازار خویش بلکه زیرساختهای لازم برای پیشبرد اهداف عمومی و متعالی جامعه همراهش را نیز فراهم کند. در حقیقت با چنین تحلیلی موفقیت و ماندگاری اپراتور نخست و سراسر کشوری مانند ایران بدون اینکه همراه اولش در تمامی سطوح در جستوجوی موفقیت کلیت جامعه باشد، محقق نخواهد شد. همراه اول ارتباطات ایران نیز برگرفته از ذات و ارزشهای نهادینهشده در آن از چنین رویکردی مستثنی نیست و هرچند در توضیح دستاوردهایی که در ادامه به آن اشاره شده، اعداد هدف گرفته شدهاند ولی در نهایت باید پذیرفت همه این دستاوردها در ذات خود نه کمی که بیشتر کیفی هستند؛ کیفیتی که باید آن را در توسعه ارتباطات ایرانی به دست همراه اول جستوجو کرد.
  • نقطه عطف تلفن همراه در سال۸۴ رقم خورد

    رضا تقیپور انواری تولد: ۱۳۳۶، مراغه تحصیلات: دکترای علوم پیشرفته مدیریت از دانشگاه بوردو فرانسه دوران وزارت: شهریور ۱۳۸۸- آذر ۱۳۹۱ اهم اقدامات در زمینه ارتباطات سیار: واگذاری نهایی شرکت مخابرات ایران به بخش غیر دولتی / راهاندازی WLL روستایی / آغاز به کار اپراتور سوم تلفن همراه / ورود همراه اول به بازار بورس رضا تقیپور این روزها عضو شورای شهر پایتخت است و از آنجا مسائل ارتباطاتی را پیگیری میکند. حضور او در این شورا میتواند برای بخش فناوری اطلاعات ایران مغتنم باشد. وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در دورانی این سمت را در اختیار داشت که شرکت مخابرات ایران و زیرمجموعههایش روزهای آخر دولتی بودن را میگذراندند و کمکم در حال پیوستن به بخش غیردولتی بودند.
  • داستان زندگی

    مرداد ۱۳۹۳ تلفن همراه در ایران ۲۰ساله شد. ۲۰ سال شاید برای فناوری عمر کوتاهی نباشد؛ اما ارتباطات سیار خاصیتی دارد که آن را همیشه جوان نگه می‌دارد. داستان تلاش ایرانیان برای دستیابی به این فناوری و ماندن در چرخه آن، به پیش از مرداد ۱۳۷۳ و آغاز به کار شبکه ارتباطات سیار ایران بازمی‌گردد. اواسط دهه ۵۰ بود که ایرانی‌ها تصمیم گرفتند تلفن سیار را در کشور راه‌اندازی کنند؛ تلفنی که با آنچه امروز می‌شناسیم هنوز فاصله بسیاری داشت و به آنتن‌های بسیار بزرگی وابسته بود که روی خودرو نصب می‌شد. سال ۱۳۵۴ مناقصه بین‌المللى سیستم موبایل تهران در باند فرکانسى ۴۰۰ مگاهرتز و با ظرفیت اولیه دو هزار مشترک اجرا شد.
بیشتر