شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

دنیای ماشین

  • پول‌سازی بی‌وقفه ماشین‌های مسابقه

    دنیای اقتصاد: برگزاری مسابقات ورزش‌های موتوری اگر چه مانند ورزش‌هایی مانند فوتبال یا بسکتبال در سطح جهان گستردگی ندارد، اما منبع عظیمی از گردش مالی را در خود جای داده است. شاید برای طرفداران مسابقات اتومبیلرانی تماشای مسابقات یک سرگرمی بیشتر نباشد؛ اما برای برگزارکنندگان و تیم‌های حاضر در مسابقات لایه‌های پنهان اقتصادی و صنعتی زیادی دارد. مسابقات فرمول یک که بالاترین سطح مسابقات اتومبیلرانی به حساب می‌آید، در هر مسابقه بیش از یکصد هزار تماشاگر حضوری و بین ۲۳۰ تا ۳۰۰ میلیون بیننده تلویزیونی دارد.

  • یک ماشین و دو تیون!

    وقتی مرسدس‌بنز در ۲۰۰۱ ایده‌های اولیه‌اش درباره یک خودرو با زبان کوپه ولی ۴ در صندوق‌دار را مطرح کرد، با توجهی روبه‌رو شد. آنها در سکوت کامل خبری دو سه سالی روی این پروژه کار کردند و در نهایت خودرویی خاص و متفاوت به اسم CLS را بیرون دادند. محصولی که در زمان خودش از نظر فرمت طراحی بی‌رقیب بود. برای بنز مهم این بود که در لیست فروش شرکت رقیب هنوز مدل همکلاس برایش وجود نداشت و این بزرگ‌ترین شانس آنها بود. در واقع نزدیک‌ترین خودرو ب‌ام‌و، سری ۶ کوپه واقعا کوپه بود. یعنی یک ۲ در کشیده. باید اعتراف کرد باواریایی‌ها ۸ سال تمام خون دل خوردند تا اینکه سرانجام توانستند رقیبی درخور برای سی‌ال‌اس پیدا کنند.

  • درگسترهای مادرزاد!

    مسابقات درگ از جمله رویدادهایی است که طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارند و خودروها در این مسابقه شکل و ظاهر عجیبی دارند و معمولا چرخ‌های عقب بسیار بزرگ هستند و موتورها تا بالاترین سطح تقویت می‌شوند. تجهیزات بسیار زیادی روی خودرو نصب می‌شود که می‌توانند باعث شوند خودرو در مدت زمان کوتاهی به شتاب‌های رویایی و فراتر از انتظار برسد. اما در دنیای ماشین‌های خیابانی خبری از تجهیزات عجیب و غریب روی موتور نیست بلکه خود خودروها این قابلیت را دارند که به سرعت‌های بالا در مدت زمان کم برسند و البته قیمت‌هایی از چند صدهزار دلار تا چند میلیون دلاری هم دارند.

  • اصیل و شیک مثل رنگید

    وقتی صحبت از خودروهای کلاسیک می‌شود، بیشتر ذهن به سمت مرسدس‌های با شکوه، رولزرویس‌های تجملاتی یا سوپر کارهای میلیون دلاری فراری می‌شود. اما همیشه یک خودروی کلاسیک یا آنتیک نمی‌تواند کوپه‌ای تند و تیز یا خودروی متعلق به دهه ۳۰ میلادی باشد. اما بخشی از خودروهای کلاسیک که شاید کمی غریب مانده‌اند، شاسی بلندها هستند. شاسی‌بلندهایی که تقریبا به جز Jeep Willys هنوز هم اغلب آنقدرها ارزشمند نشده‌اند. با این حال بسیاری از این خودروها در سراسر جهان وجود دارند که در رده کلاسیک‌ها و گاه آنتیک‌ها دسته‌بندی می‌شوند.

  • درباره اولین عضلانی دومحور تاریخ

    ماسل یعنی موتور حجیم و دیفرانسیل عقب. این همان فلسفه ساده خودروهای عضلانی آمریکایی است که با محبوبیت بیش از اندازه‌شان کل دنیا را قرق کرده‌اند. اما چندی است که این خودروهای تنومند و پهن‌پیکر درگیر استراتژی‌های جدید و آینده‌نگری‌های بی‌مورد صنعت خودرو آمریکای شمالی شده‌اند. در حقیقت طی یکی، دو سال اخیر کمتر پیش آمده که مانند دهه ۷۰ میلادی یک عضلانی اصیل بیاید و چشم‌ها را به خود بدوزد. فورد موستانگ برای راضی کردن بازار اروپایی‌اش کمی زیاده‌روی کرده است. شورولت کامارو دیگر به این باور رسیده که واقعا یکی از شخصیت‌های فیلم «ترنسفورمرز» است.

  • نکاتی برای انتخاب راحت‌تر خودرو - ۲۱ بهمن ۹۵

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودروی خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودروی کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

  • گرمای لاستیک سوزی در سرمای پیست

    پیست اتومبیلرانی آزادی تهران جمعه ۱۵ بهمن ماه میزبان دریفترهایی بود که آمده بودند راند پنجم از سری مسابقات دریفت قهرمانی کشور را در هوای سرد تهران برگزار کنند. مسابقه‌ای که گمان می‌رفت به دلیل بارندگی‌های اخیر تهران احتمالا به زمان دیگری موکول شود؛ زیرا سرمای هوا و زمین پیست به لاستیک‌های خودروها اجازه نمی‌داد به حداکثر حرارت مورد نیاز برسند تا چسبندگی نرمالی داشته باشند. اما این گونه نشد تا ۱۳ دریفتر از استان‌های مختلف کشور روز جمعه در پیست گرد هم بیایند. این بار دریفترها در مسیری جدید باید با هم پیکار می‌کردند؛ زیرا کمیته دریفت برای بار سوم در سال جاری سیر پیست را تغییر داده بود و این کار شرکت‌کنندگان را کمی دشوار می‌کرد.

  • سوپراسپورت ناکام

    در چند دهه گذشته خودروهای سوپر‌اسپورت شکل و شمایلی خاص داشتند و این موضوع را به راحتی می‌توانستیم از نوع طراحی بدنه خودرو دریابیم که خودروها زاویه‌های تند و با رعایت اصول ایرودینامیک داشتند و نسبت به خودروهای امروزی از سادگی بیشتری برخوردار بودند. اگر از شما بخواهند که یک خودروی اسپورت و پر‌سرعت بکشید، قطعا طراحی شما شبیه آلفا رومئو کارابو خواهد بود که در کارتون‌های دوران نوجوانی حتما بارها این مدل را دیده‌اید. آلفا رومئو کارابو خودرویی مفهومی بوده است که در سال ۱۹۶۸ برای اولین بار معرفی شد.

  • هارلی دیویدسون دوباره شتاب می‌گیرد

    در دوران رکود بزرگ دو موتورسیکلت‌ساز آمریکایی از این بحران نجات پیدا کردند که یکی از آنها هارلی دیویدسون است. این شرکت در زمینه طراحی و ساخت موتور‌های سنگین فعالیت می‌کند و تاریخچه شروع به کارش به سال ۱۹۰۳ باز‌می‌گردد. محصولات این برند به دلیل سبک خاصی که داشتند و همچنین قابلیت و کیفیت بالا طرفداران زیادی دارد؛ اما در گزارش‌های اخیر فروش این برند نسبت به زمان مشابه از سال گذشته کاهش در فروش را نشان می‌دهد.

    فروش سالانه محصولات هارلی دیویدسون در سراسر دنیا در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال ۲۰۱۵ با ۶/ ۱ درصد کاهش مواجه شده است.

  • چرا کشورها برای میزبانی فرمول یک رقابت می‌کنند؟

    مسابقات فرمول یک یکی از پر‌هیجان‌ترین رقابت‌های اتومبیلرانی است که میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا اتفاق‌های پرهیجان آن را دنبال می‌کنند و کشورهای متعددی هم میزبان این رقابت‌ها هستند و پیست‌های مسابقات در این کشور‌ها صدها هزار نفر را برای دیدن رقابت‌های نفسگیر در خود جای می‌دهند. تیم‌هایی که در رقابت‌های فرمول یک شرکت می‌کنند چند میلیون دلار برای حضور در این سطح از رقابت هزینه می‌کنند و بخشی از درآمد آنها از طریق اسپانسرهایی تامین می‌شود که این خودروها و تیم‌ها برای آنها تبلیغ انجام می‌دهند و بخشی نیز از محل فروش بلیت‌ها به‌دست می‌آید.

  • سود پنهان اتومبیلرانی برای صنعت خودرو

    مسابقات ورزش‌های موتوری دو جنبه بیرونی و درونی کاملا متفاوت دارد. همین مساله موجب شده است در برخی کشورها به دلیل توجه صرف به جنبه بیرونی آن، توجه و حمایت لازم از آن صورت نگیرد.

    یک جنبه مسابقات اتومبیلرانی جنبه برگزاری و انجام آن است که معمولا با زرق و برق بسیار و تبلیغات سنگین انجام می‌شود. این جنبه مسابقات موتوری اغلب لوکس و تجملاتی برگزار می‌شود و این‌گونه به نظر می‌رسد که مثلا همه فرمول یک همین است، اما واقعیت این است که جنبه لوکس و تجملاتی مسابقات ورزش‌های موتوری همان سه روز برگزاری مسابقه مثلا در همین فرمول یک است.

  • اثرات فراخودرویی ورزش‌های موتوری

    ورزش‌های موتوری یا همان موتور‌اسپورت می‌تواند ابعاد مختلف اقتصادی در‌بر‌داشته باشد که ممکن است کمتر به آن اشاره شده باشد. در انگلستان در سال ۲۰۱۲ این رقابت‌های مبتنی بر مسابقات خودروها ۱۰ میلیارد پوند درآمد برای برگزار‌کنندگان داشت که مبلغ قابل توجهی است. تحقیقات زیادی در زمینه ابعاد اقتصادی چنین رویداد‌هایی صورت گرفته است که نتایج آنها از نظر اقتصاد منطقه‌ای یا کشوری قابل توجه است. در انگلستان ۴۳۰۰ شرکت وجود دارند که به نوعی به ورزش‌های ماشینی ارتباط دارند که ۴۱ هزار فرصت شغلی مستقیم و دو برابر این شغل پاره وقت را شامل می‌شوند که عموما در رابطه با مسائل فنی و تولیدی هستند.

  • درس اخلاقی ۲۰ میلیارد دلاری فولکس واگن

    کابوس فولکس واگن به‌عنوان بزرگترین خودرو ساز دنیا در مراسم بازگشایی نمایشگاه بین‌المللی خودرو آمریکای شمالی رقم خورد و اولیور اشمیت از مدیران سابق این خودرو ساز از سوی اف‌بی‌ای (FBI) با اتهام فریب ایالات متحده آمریکا و مشتریان و تخطی از لایحه هوای پاکیزه و قوانین آمریکا دستگیر شد. این بمب خبری توسط نیویورک تایمز اعلام شد و به‌سرعت به گوش تمام دنیا رسید و مقدمات یک رسوایی بزرگ را برای این غول خودرو‌سازی که برند‌های معروفی چون بوگاتی، آئودی، بنتلی، لامبورگینی، پورشه و چند خودرو‌ساز دیگر را در زیر پرچمش دارد، فراهم کرد.

  • خودران‌ها یک گام به تاکسیرانی نزدیک شدند

    حمل‌ونقل‌ درون‌شهری در بسیاری از کشورهای دنیا تنها محدود به حمل‌و‌نقل عمومی نمی‌شود و سرویس‌های مختلفی با رویکردهای متفاوت که عموما مبتنی بر فناوری‌های جدید و شبکه اینترنت هستند حضور فعال دارند که ابعاد اقتصادی و آلایندگی قابل بحثی را ارائه می‌کنند. حضور شرکت‌های بزرگ خودرو‌ساز در کنار این ارائه‌کنندگان سرویس‌های حمل‌و‌نقل با اهداف مشخصی صورت می‌گیرد. اوبر به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ شرکت حمل‌و‌نقل و دایملر به‌عنوان یکی از زیر‌شاخه‌های مرسدس بنز اخیرا توافق کرده‌اند که نسخه‌هایی از خودروهای خودران را وارد ناوگان این شرکت حمل‌و‌نقل مبتنی بر فناوری موبایل کنند.

  • لاستیک‌های کربنی برای موتورسیکلت‌ها

    در موتورسیکلت‌ها به دلیل ابعاد و سیستم حرکتی و نقش آن در فرمان‌پذیری لذت موتورسواری به تایرها بستگی دارد که تا چه اندازه برای وزن و نوع رفتاری که از موتور‌سیکلت انتظار می‌رود مناسب باشند. در رابطه با موتورسیکلت‌ها تمام شدن یا کم‌شدن آج روی سطح تایرها ارتباط مستقیمی با ایمنی و امنیت موتور سوار دارد از این جهت بسیاری از این افراد در رابطه با انتخاب تایر مناسب همواره دچار ‌سر‌درگمی هستند چرا که اگر تایر با عمر زیاد انتخاب کنند روی فرمان‌پذیری و حرکت‌های سر پیچ اثرات منفی خود را نشان می‌دهد.

  • چرا خودروسازان بزرگ در مورد الکتریکی‌ها احتیاط می‌کنند؟

    برخی خودرو‌سازان مطرح دنیا در زمینه ورود به دنیای ماشین‌های برقی احتیاط کرده و علاقه کمی از خود نشان داده‌اند که ب‌ام‌و و مرسدس بنز از جمله مهم‌ترین‌ شرکت‌های اروپایی هستند که علاقه به خودروی برقی را در حد ساخت خودروهای هیبرید نشان داده‌اند که در رابطه با ب ام و دو محصول مهم مانند i۸ و i۳ از جمله خودروهای موفق این برند ۱۰۰ ساله بوده‌اند اما خودرویی که بتوان گفت تمام برقی است را تا به حال معرفی نکرده‌اند.

    مرسدس بنز با تمام زیر شاخه‌هایش مشتریان وفاداری را در طول دوران خودرو‌سازی‌اش دست و پا کرده است و در زمینه خودروهای برقی در گذشته این شرکت مدل‌هایی را معرفی کرده است که عموما دامنه حرکتی محدودی داشته‌اند یا در حد خودروهای مفهومی بوده است.

  • تفاوت آرایش خطی و خورجینی سیلندرها

    یک خودرو از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است اما دو بخش از خودرو‌ها همواره مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرند طراحی بدنه و طراحی موتور دو بخش مهم در عملکرد خودرو به حساب می‌آیند. هر چه این مشخصات پر هیجان تر باشند خودرو می‌تواند در رقابت با رقبای خود موفق تر عمل کند. خودروهای امروزی با موتورهای احتراق درونی که از سوی خودروسازان مختلف در سراسر دنیا تولید می‌شود عموما به دو حالت طراحی و ساخته می‌شوند که عمده ترین تفاوت آنها در نحوه قرار گرفتن سیلندرها در کنار هم است.

    موتورهای مستقیم (یا خطی) و موتورهای V شکل یا خورجینی عمده ترین نوع موتورهایی است که می‌توان در خودروهای امروز آنها را رصد کرد.

  • آخرین فانتوم تولید شد

    رولزرویس طی بیانیه‌ای به‌صورت رسمی اعلام کرد که با تولید آخرین دستگاه از فانتوم VII، پرونده نسل هفتم این سوپرلوکس رویایی را می‌بندد. این سدان مشهور توانست رکورد پرفروش‌ترین خودروی تاریخ رولزرویس را از آن خود کند و سبکی جدید در بازار پدید آورد. آخرین نسخه از فانتوم‌های این شرکت با یک رنگ‌بندی منحصر به فرد در داخل و بیرون از خط تولید گودوود خارج شد. این اقدام انگلیسی‌ها با تایید ب‌ام‌و (مالک آلمانی‌ رولزرویس) صورت گرفته بود. فانتوم فوق دارای یک پیشرانه ۷/ ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل به قدرت ۴۵۴ اسب‌بخار با ۷۲۰ نیوتن‌متر گشتاور است.

  • آیا این کوروت واگن است؟

    در صنعت خودروی آمریکای شمالی شرکت تیونین Callaway یکی از شناخته‌ شده‌ترین شرکت‌ها در عرصه تیونینگ به شمار می‌رود. این برند نه به خاطر تولید مدل‌های قدرتمند، بلکه به خاطر خلاقیت در طراحی‌ بدنه، جایگاه ویژه‌ای دارد. کالاوی آخرین پروژه خود را به شورولت کوروت C۷‌ اختصاص داد. خودرویی که از نظر ظاهری با کوپه‌های استاندارد شرکت یک تفاوت اساسی پیدا کرده است. این عضلانی آمریکایی حالا شبیه به واگن‌ها یا استیشن‌ها شده است. این پروژه یکی از پیچیده‌ترین‌ها در نوع خودش به حساب می‌آید. شاید نمای روبه‌رویی آن مانند قبل باشد ولی درست از ستون دوم به انتها همه‌چیز دستخوش تغییراتی چالش‌برانگیز شده‌است.

  • درباره پیکاپ مرسدس‌بنز

    کانسپتی که دو سال پیش تبدیل به جنجالی‌ترین پیکاپ‌ دنیا شد، حالا کم‌کم لباس واقعیت خواهد پوشید. این همان وانت بار لوکس مرسدس‌بنز بود که Xکلاس نام داشت. این محصول از سوی شخص مدیرعامل گروه دایملر دکتر دیتر زیتش رونمایی شده بود. اکنون خبر می‌رسد که بخش انگلیسی مرسدس‌بنز در تدارک آن است که تولید و عرضه این پیکاپ را به‌صورت مستقل به عهده بگیرد. مدیر اجرایی مرسدس‌بنز بریتانیا از پیش اعلام کرده بود که این خودرو تا سال ۲۰۱۸ راهی بازارهای جهانی می‌شود. البته استراتژی کلی شرکت فروش Xکلاس در مارکت‌های استرالیا، اسپانیا و آفریقای جنوبی است.

  • پورشه و یک کاین خاص

    آوریل سال گذشته میلادی اعلام کرده بود که در نظر دارد یک نسخه ویژه از شاسی‌بلند Cayenne‌ خود با عنوان «پلاتینیوم ادیشن» را برای باشگاه مشتریان خود تدارک ببیند. اما عرضه آن تا فوریه سال جاری به تعویق افتاد. اکنون پورشه ویرایش جدید خود را روی تیپ S این خودرو اجرا کرده است. کاین پلاتینیوم ادیشن شامل ریزه‌کاری‌هایی است که پیش‌تر روی نسخه‌های ۹۱۱ اسپورت دیده بودیم. در کاین فوق محل قرارگیری چراغ‌های راهنما، مه شکن‌ها، جلوپنجره، سپر، رکاب و مهم‌تر از همه رینگ‌های ۲۱ اینچی مدرن به کلی دستخوش تغییر شده‌اند.

  • سریع‌ترین اوکتاویا

    اشکودا با معرفی RS۲۴۵، پرسرعت‌ترین مدل این سدان خود را معرفی کرد. این کمپانی اهل چک توانست کاری کند که از پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ شده آن ۲۴۵ اسب‌بخار نیرو و ۳۷۰ نیوتن‌متر گشتاور بیرون بکشد. این یعنی ۱۵ اسب‌بخار نیرو و ۲۰ نیوتن‌متر گشتاور بیشتر. اشکودا در ادامه اقدام به تعبیه یک جعبه‌دنده ۶ سرعته دستی مسابقه‌ای کرد که برایش شتاب صفر تا صد ۶/ ۶ ثانیه‌ای را به ارمغان آورده بود. اوکتاویا RS فوق با عبور از سرعت نهایی ۲۵۰ کیلومتر در ساعتی حداقل ۱۵ کیلومتر در ساعت سریع‌تر از نسخه‌های پیشین از آب درآمده است.

  • طغیان زرد باواریایی‌ها

    در آستانه نمایشگاه ژنو سوئیس در ماه آینده، ب‌ام‌و خیلی زودتر از موعد ویرایش منحصر به فردی از i۸ خود را رونمایی کرد. خودرویی به اسم ویرایش Frozen که قرار است به تعداد محدود تنها ۱۲ دستگاه تولید شود. تغییرات اعمال‌شده در ب‌ام‌و فوق کاری کرده است که قیمت آن نزدیک به ۷ هزار دلار بیشتر از نمونه استانداردش شود. ب‌ام‌و قصد دارد ۶ نوع رنگ‌بندی مختلف را برای آی۸ فوق در نظر بگیرد ولی تا این لحظه نمونه زرد آن برای رسانه‌ها معرفی شده است. این اسپورت زیبای باواریایی دارای یک پیشرانه ۵/ ۱ لیتری سه سیلندر و سه موتور برقی است که برایش ۳۵۷ اسب‌بخار نیرو و ۵۶۹ نیوتن‌متر گشتاور فراهم آورده است.

  • این ون آفرود!

    نیسان در اقدامی فوق‌العاده، بزرگ‌ترین ون خود را با تغییراتی تبدیل به یک آفرود واقعی کرد. در حقیقت این همان مدل NV ۲۵۰۰ است که حالا چهره‌ای بسیار جذاب پیدا کرده است. ژاپنی‌ها برای این پروژه خود از یک پیشرانه ۵ لیتری هشت سیلندر Vشکل توربودیزل شرکت کومینز استفاده کرده‌اند. خروجی این قوای محرکه دیزلی ۳۱۰ اسب‌بخار برآورد شده است. نکته حیرت‌انگیز درباره ون ان‌وی ۲۵۰۰ آفرود، استفاده آن از رینگ‌های ۲۷ اینچی بوده است. طبیعی است که برای افزایش خواص خارج جاده‌ای آن باید تغییراتی عظیم در قسمت فنربندی آن صورت می‌گرفت.

  • لگاسی ۲۰۱۸ لو رفت

    سوبارو بی‌آنکه مایل باشد، شاهد انتشار تصاویر مربوط به مدل جدید سدان Legacy‌ خود بوده است. معروف‌ترین ۴ درب صندوق‌دار دو دیفرانسیل خودروسازی ژاپن، با تغییراتی زیبا باز‌گشته است. برخلاف دیگر هموطنانش سوبارو روی لگاسی جدید اغراق‌‌آمیز رفتار نکرده است. چراغ‌ها، سپرها و جلوپنجره در اوج کمال و آرامش شکل گرفته‌اند. البته هنوز به نظر می‌رسد مهندسان ژاپنی کمی از نظر گرافیک طراحی داخلی با مشکلاتی روبه‌رو هستند. ویرایش ۲۰۱۸ مانند نسخه‌های پیشین مجهز به پیشرانه ۵/ ۲ لیتری چهار سیلندر خوابیده به قدرت ۱۷۵ اسب‌بخار با ۲۳۶ نیوتن‌متر گشتاور است.

  • غول‌کُشی به سبک هولدن

    بخش موتوراسپورت هولدن که اغلب آن را با نماد HSV‌ می‌شناسیم، یک سدان فوق اسپورت را معرفی کرد. هولدن قصد دارد ۳۰۰ دستگاه از این خودروها را با قیمت پایه ۱۶۶ هزار و ۹۹۰ دلار راهی بازار بومی‌اش کند. این زیرمجموعه استرالیایی جنرال‌موتورز آمریکا، درون سینه خود پیشرانه ۲/ ۶ لیتری هشت سیلندر Vشکل شورولت کوروت ZR۱ را می‌بیند. پیشرانه معروف سری LS۹‌ که با کمک یک سوپرشارژر بزرگ توانسته ۶۳۵ اسب‌بخار نیرو فراهم کند. این یعنی حتی قوی‌تر از مرسدس‌بنز Eکلاس ای‌ام‌جی E۶۳ S که با پیشرانه ۴ لیتری دو توربو هشت سیلندر Vشکل خود ۶۰۳ اسب‌بخار نیرو تولید می‌کرد.

  • یک حسن ختام باشکوه

    آخرین دستگاه فورد رپتور F۱۵۰ در حالی که به‌صورت استاندارد و در بهترین حالتش ۵۰ هزار دلار قیمت دارد، در یک حراجی به قیمت ۲۰۷ هزار دلار فروخته شد. اما نکته مهم آن است که این حراجی مربوط به یک خیریه بوده است. این پیکاپ فوق آفرود و توانمند، در حراجی برت‌جکسون به بالاترین پیشنهاد فروخته شد. کارشناسان بر این باور بودند که در این حراجی این رپتور به قیمت ۱۵۰ هزار دلار برسد. آخرین ویرایش اف۱۵۰ با پیشرانه ۵/ ۳ لیتری ۶ سیلندر Vشکل خود توانسته ۴۵۰ اسب‌بخار نیرو و ۶۹۱ نیوتن‌متر گشتاور بیرون بکشد. این پیکاپ آفرود دارای یک جعبه‌دنده ۱۰ سرعته اتوماتیک با توان کششی ۵۴۴ کیلوگرم بوده است.

  • ترکیب استادانه آستون‌مارتین و جگوار

    ماحصل ۸ هزار نفر ساعت کار روی نسخه کلاسیک جگوار XKR،‌ منجر به تولید یکی از خاص‌ترین بازسازی‌های سال جاری میلادی شد. اما دوستداران خودروهای اسپورت قدیمی به خوبی درک می‌کنند که این محصول از نظر ظاهری چندان هم شبیه جگوار فوق نیست. در حقیقت در طراحی بیرون آن استفاده گسترده‌ای از شاسی آستون‌مارتین DB۵ شده است. ‌موسسه خودرویی دیوید براون که به‌عنوان بانی اصلی پروژه به حساب می‌آید، سخت‌ترین قسمت این خودرو را برخلاف تصور که فکر می‌کردیم طراحی و مونتاژ بدنه‌اش باشد، رنگ‌آمیزی آن عنوان کرده است.

  • استیشن یا درگستر؟

    جدیدترین واگن خودروسازی باواریا که روی بدنه سدان سری ۵ اجرا شده، با استفاده از فناوری ساخت پلت‌فرم‌های فوق سبک و فوق مقاوم CLAR‌ معرفی شد. ساختار جدید شاسی این خودرو به‌گونه‌ای بوده که وزن آن را به‌تنهایی تا ۱۰۰ کیلوگرم کاهش داده است. باید اعتراف کرد که در حال حاضر این یکی از زیباترین و اسپورت‌ترین واگن استیشن‌های دنیا به حساب می‌آید. فضای قسمت بار این ب‌ام‌و به‌طور استاندارد ۵۷۰ لیتر گنجایش دارد که در صورت خواباندن صندلی‌های عقب این فضا تا ۱۷۰۰ لیتر افزایش پیدا می‌کند. شرکت برای این محصول خود از یک قلب ۲ لیتری توربوشارژ شده ۲۵۲ اسب‌بخار با ۳۵۰ نیوتن‌متر گشتاور استفاده کرده است.

بیشتر