شماره روزنامه ۶۱۴۴
|

دنیای ماشین

  • کلیدهای انتخاب در بازار خودرو - ۲۷ آبان ۹۵

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودروی خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودروی کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

  • پادشاه فلفل‌های آتشین

    در تاریخ صنعت خودرو، آنچه از خودروهای سایز کوچک تعبیر شده، فانتزی‌های دوست‌داشتنی هستند که در برهه‌ای نقش اقتصادی مهمی را برای کشورها بازی می‌کردند. چیزی مانند فولکس‌واگن بیتل و سیتروئن ۲CV. در حقیقت آنها خودروهای ریز اندامی بودند که به‌شدت از سوی خانواده‌ها با استقبال روبه‌رو شده بودند. در واقع هیچ‌وقت تصور نمی‌شد که روزی این محصولات بتوانند راهی به دنیای جوانان باز کنند؛ اما یک استثنا وجود دارد؛ مینی کوپر. یکی از تاثیرگذارترین خودروهای انگلیسی که در کنار آن دو رقیب آلمانی و فرانسوی‌اش، دنیا را تسخیر کرده بود.

  • آبی شگفت‌انگیز

    مسابقات فرمول یک در جهان پر‌بیننده‌ترین مسابقات ورزشی است به‌طوری که به جز فینال جام جهانی فوتبال، حتی فینال‌های جذاب فوتبال اروپا نیز به اندازه یک مسابقه معمولی فرمول یک بیننده ندارند، ضمن اینکه گردش مالی این مسابقات به مراتب از فوتبال بیشتر است. جالب است بدانید طبق اعلام سایت فوربس، هر مسابقه فرمول یک به‌طور متوسط حدود ۵۵۰ میلیون نفر بیننده مستقیم در سراسر دنیا دارد! از همه این اعداد و ارقام و جذابیت‌های فرمول یک که بگذریم، می‌خواهیم به سراغ یکی از ماندگار‌ترین خودروبر‌های تاریخ مسابقات فرمول وان برویم.

  • کاماروهایی که تمام نمی‌شوند

    این روزها شورولت کامارو به پنجاهمین سال عمر خود گام نهاده است. خودرویی که تقریبا در هیچ چیزی اولین نیست اما یکی از نمادهای صنعت خودرو جهان به حساب می‌آید. اینکه یک خودرو بتواند در دنیای پرتنوع ماشین‌ها به یک نماد تبدیل شود، قطعا کار ساده‌ای نیست و باید واجد ویژگی‌های زیادی باشد تا از سوی طرفداران ماشین‌ها به این عنوان پذیرفته شود. کامارو حاصل یک رقابت بین خودروسازان آمریکایی برای تولید سبکی از طراحی خودرو است که در بین خودشان به پونی کار مشهور است. نام پونی نیز از نام یک نژاد از اسب‌های کوتاه قد گرفته شده است.

  • دیپلماسی نه‌چندان صلح‌آمیز اسپرت سازها

    دنیای اقتصاد: یک بار دیگر رویارویی آلمان با یکی از رقبایش؛ یک‌بار با فورد فوکوس آمریکایی سر جنگ پیدا می‌کند و بار دیگر با لوتوس اگزیج انگلیسی. جدال با متفقین تنها نیست. او بارها از سوی هم‌پیمانان متحدش یعنی مزدا میاته ژاپن و حتی آئودی تی‌تی هموطن نیز تهدید شده است. باکستر، کوچک‌ترین خودروی روباز پورشه حالا خود را برای رویارویی با یک رقیب دیگر آماده می‌کند. رقیبی که شاید ‌بی‌تجربه و تازه‌وارد باشد؛ ولی به اندازه کافی قدرت و توانایی دارد. جگوار اف‌تایپ انگلیسی که سنش تقریبا یک‌هفتم حریف آلمانی‌اش است، راه سختی برای پیروزی در پیش دارد.

  • ترامپ و کارخانه خودروسازی

    دنیای اقتصاد: انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده در کنار تحولات سیاسی که انتظار می‌رود به وجود آورد، تغییراتی اقتصادی را نیز به همراه خواهد داشت؛ اگر ترامپ به حرف‌هایی که در مبارزات انتخاباتی خود زده است عمل کند. یکی از مهم‌ترین‌ بخش‌هایی که ترامپ وعده‌های عجیبی برای ایجاد تغییر در آن داده صنایع خودروسازی این کشور است. اهمیت آن به این دلیل است که حدود ۵/ ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا را خودروسازی تشکیل می‌دهد و در حدود ۹۱۰ هزار نفر در بخش خودرو و قطعه‌سازی مشغول به کار هستند.

  • فقط ۱۰۰۰ دستگاه

    نیسان نیز به جمع خودروسازانی پیوست که برای بازارهای خاص، محصولاتی خاص با تیراژ محدود تولید می‌کنند. در همین راستا قرار است ۱۰۰۰ دستگاه از ویژه‌ترین نسخه کراس‌اوور جمع‌وجور ژاپنی‌ها یعنی همان Juke معروف راهی بازار آمریکا شود. جوک‌های فوق کاملا استاندارد خواهند بود. یعنی خبری از ویرایش RS-R یا حتی نیسمو نیست. تنها برتری آنها نسبت به نمونه‌های قبلی، رنگ‌بندی و المان‌های لوکس آن است. به‌خصوص رنگ جدید آنکه به «مشکی مرواریدی» موسوم است. این تریم تیره را می‌توان روی شیشه‌ و آینه‌ها نیز مشاهده کرد.

  • این گلف جدید است

    بعد از انتشار چندین و چند تصویر کامپیوتری از فولکس‌واگن Golf، سرانجام ویرایش ۲۰۱۷ این هاچ‌بک فوق محبوب از سوی آلمان‌ها رونمایی شد. محصولی که فولکس بیش از هر زمان دیگری به موفقیتش نیاز دارد؛ چراکه رقبای هم‌کلاس آمریکایی و آسیایی به‌شدت در حال تسخیر بازار هستند. گلف‌های جدید شامل چراغ‌های LED بی‌زنون با فرمی تهاجمی در کنار جلوپنجره‌ای باوقار و رینگ‌های کاملا مدرن هستند. اضافه شدن نوارهای استیل و کروم، برای اولین‌بار کمی به ویژگی‌های لوکس آن افزوده است. مانند همیشه در لیست فروش نسخه‌های توربو دیزلی، بنزینی و توربو بنزینی نیز دیده می‌شوند.

  • فورد غول‌آسای برزیلی

    کمپانی نه‌چندان قدیمی «ترولر» به‌عنوان یکی از معروف‌ترین برندهای خودروسازی برزیل، وقتی سال ۲۰۰۵ توسط فورد آمریکا خریداری شد، ورق زندگی‌اش به‌کلی برگشت. یکی از معروف‌ترین محصولات ترولر شاسی‌بلند سایز‌بزرگی به اسم T۴ بود. حالا برزیلی‌ها نسخه جدید و مفهومی آن را با اضافه شدن نام اکستریم معرفی کرده‌اند. محصولی که گفته می‌شود همان فورد برانکو به زبان آمریکای لاتین است. تی۴ جدید با طراحی بسیار آینده‌نگر و جسورانه، نهایت استفاده را از مادر آمریکایی‌اش برده است. هیچ‌گاه قرار نبوده که ترولر رقیبی برای F۱۵۰های معروف فورد بسازد.

  • مخصوص‌کویر

    جیپ باز هم دل را به دریا زده و گوشه‌ای از تخصص همیشگی‌اش یعنی هنر آفرود را به نمایش گذاشته است. جدیدترین پروژه شرکت، یکی از زیباترین نسخه‌های Renegade شده است. خودرویی که نامش با چهره‌اش همخوانی دارد؛ رنِگید Deserthawk. یکی از بهترین آفرودهایی که تسلط اصلی‌اش حضور در مسیرهای بیابانی است. رنگ‌بندی فوق‌العاده چشمگیر بدنه در کنار رینگ‌های ۱۷ اینچی جلوه‌ای بسیار باوقار به آن بخشیده است. سراسر بدنه جیپ فوق طوری طراحی شده که برای حضور در مسیرهای ماسه‌ای و گلی نیز عملکرد خوبی داشته باشد. رنگید دیزرت‌هاوک مانند اغلب دیگر برادرانش مجهز به یک پیشرانه ساده ۴/ ۲ لیتری است که به راحتی می‌تواند ۱۸۰ اسب‌بخار نیرو و ۲۳۷ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند.

  • پورشه ماجون را دیده‌اید؟

    بعد از کاین و ماکان، پورشه آلمان قصد دارد کوچک‌ترین شاسی‌بلند خود یعنی Majun را روانه بازار کند. البته این تنها یک گمانه‌زنی است، چرا‌که تصویر فوق نیز یک رندر کامپیوتری است. بعد از موفقیت شاسی‌بلند سایز متوسط شرکت یعنی ماکان، آلمان‌ها برای بازار کراس‌اوورهای جمع‌وجور نیز دورخیز کرده‌اند. شنیده‌ها حاکی از آن است که پورشه می‌خواهد ظرفیت تولید سالانه ۸۰ هزار دستگاه از ماجون را فراهم کند. برخی منابع آگاه مدعی هستند که مشخصات فنی این خودرو برگرفته از نسخه استاندارد ماکان است. یعنی به احتمال زیاد شاهد یک شاسی‌بلند اسپرت با قلب ۲ لیتری چهار سیلندر توربو به قدرت ۲۴۹ اسب‌بخار و ۲۷۳ نیوتن‌متر گشتاور هستیم.

  • قاتل ۷۲۰ اسب‌بخاری

    مدت‌ها بود که یکی از آن تیونینگ‌های هیجان‌‌انگیز و خیره‌کننده را ندیده بودیم. تک‌آرت مانند همیشه پیش‌قدم شد و با معرفی GTstreet دوباره شور و نشاط را به دنیای سوپراسپرت‌های سفارشی‌سازی شده بازگرداند. جی‌تی‌استریت در حقیقت همان پورشه ۹۹۱ ویرایش توربو است که این‌چنین جنگجویانه وارد میدان شده است. پروسه تقویت‌سازی پورشه فوق ابتدا با برنامه‌نویسی دوباره ECU آن استارت خورد و در فاز اول قدرتش به ۵۶۰ اسب‌بخار رسید. در فاز دوم با تغییرات فیزیکی روی بلوک پیشرانه این عدد از مرز ۶۴۰ اسب‌بخار عبور کرد و در آخرین فاز تک‌آرت هنرش را نشان داد و توانست به قدرت باورنکردنی ۷۲۰ اسب‌بخار و گشتاور ۸۸۰ نیوتن‌متری برسد.

  • پاور واگن ۲۰۱۷ آمد

    دوج با خونسردی هرچه تمام‌تر یکی از آفرودترین پیکاپ‌های حال حاضر دنیا را معرفی کرد. در حقیقت این همان ویرایش جدید سری رَم‌های Power Wagon است که با چهره‌ای دستکاری‌شده، جذاب‌تر از قبل شده‌اند. پاور واگن‌ها اغلب به وانت‌بارهای تنومند، سخت‌جان و ساده‌ مشهور شده‌اند. در نسخه ۲۰۱۷ این دوج می‌توان تغییرات چشم‌نوازی را به‌خصوص روی جلوپنجره و چراغ‌ها مشاهده کرد. ابتدای سال جاری میلادی، شرکت بیشترین تغییرات طراحی را در کابین اعمال کرده بود؛ بنا بر این اتاق نسخه جدید چندان تفاوتی نکرده است. پاور واگن جدید با الهام از نسخه‌های موفقی چون رم ۲۵۰۰ و رم ۱۵۰۰ Rebel وارد بازی شده است.

  • اسپشیال، به سبک‌ ب‌ام‌و

    باواریایی‌ها هرچه را داشتند در تمام نمایشگاه‌های سال رو به پایان ۲۰۱۶ عرضه کردند، اما به‌عنوان حسن ختام این سال درخشان، شرکت نسخه ویژه‌ای از «سری۶ گرن‌کوپه» را تدارک دیده است. این محصول که با برچسب‌های مخصوص یکصدمین سالگرد تاسیس شرکت آراسته شده، یک‌راست راهی بازار ژاپن می‌شود. ب‌ام‌و در این زمینه بسیار حرفه‌ای عمل کرد و در بیانیه‌ای صریحا به مشتریانش متذکر شد که سری۶ فوق یک محصول انقلابی نیست. جشن بزرگ صد سالگی شرکت با عرضه دوازدهمین ویرایش ویژه به اتمام رسید. قرار است تنها ۳۳ دستگاه از محصول فوق به ژاپن ارسال شود.

  • مد روز ایتالیا

    به‌ عقیده بسیاری، میلان مهد ظهور مد و فشن در دنیاست. پدیده‌ای پول‌ساز که این روزها حتی به صنعت خودرو نیز کشیده شده است. تیونرها شدیدا نسبت به استفاده از طراحی‌های پوشان روی خودروها استقبال کرده‌اند. در جدیدترین این اقدامات، شرکت «گاراژ ایتالیا کاستوم» با انتخاب یک فیات ۵۰۰ آبارث و پوشاندن آن توسط یک پوشش در هم تنیده مشکی و سفید، کت‌های اسپرت جوانان ایتالیایی را یادآور شده است. شاید در ظاهر هیچ‌کس مایل نباشد که با این ایتالیایی عجیب و غریب در خیابان‌ها حضور پیدا کند، ولی یک مشتری گمنام از سوئیس پیشاپیش آن را برای کلکسیون شخصی‌اش خریداری کرده است.

  • جادوی تمام‌نشدنی

    تقریبا دو سالی می‌شود که اسب سرکش مارانلو دیگر ۴۵۸ را از خط تولید خارج کرده است. اما کشش جادویی این ابرخودروی زیبا هنوز هم ادامه دارد. روزی نیست که خبر عرضه یک پروژه تیونینگ روی این خودرو منتشر نشده باشد. در آخرین اقدام، شاهد محصول جدید شرکت Vorsteiner هستیم. خودرویی که سازنده‌اش نام آن را VX‌ آئرو گذاشته است. این شرکت با اینکه هنوز اسم و رسم برای خود دست و پا نکرده، ولی با این پروژه نشان داد که در آینده می‌تواند سری در بین‌سرها بلند کند. استفاده از المان‌های متضادی چون رینگ‌های ایتالیایی، بال عقب و اسپلیتر فیبر‌کربنی و خط وسط بدنه و سقف که اشاره‌ای به پرچم ایتالیا دارد، فراری ۴۵۸ را خاص‌تر کرده است.

  • معجون جوانی برای پیرمرد

    گویا روزهای طلایی اشکودا فرارسیده است. این شرکت اهل چک بعد از رونمایی موفقیت‌آمیز نسل جدید سدان‌ Superb‌ خود حالا به فکر تولید نسخه اسپرت‌ترش با ویرایش RS افتاده است. زیرمجموعه دوست‌داشتنی فولکس‌واگن آلمان می‌خواهد یکی از قوی‌ترین سدان‌های اسپرت-خانوادگی اروپا را تولید کند. از گوشه و کنار خبر می‌رسد که حتی یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ ۳۰۰ اسب‌بخاری با ۳۵۰ نیوتن‌متر گشتاور نیز برای آن در نظر گرفته شده است. به احتمال بسیار زیاد جعبه‌دنده آن ۶ سرعته دو کلاچه خواهد بود. پیش‌تر همین پکیج وقتی روی دیگر مدل اشکودا یعنی اوکتاویا نصب شده بود، رکورد ۸/ ۵ ثانیه‌ای برای شتاب صفر تا صد و سرعت نهایی ۲۵۰ کیلومتر در ساعتی ثبت شده بود.

  • لوتوس با قلب فراری

    به چهره از مد افتاده و قدیمی‌اش نگاه نکنید. این خودرو یکی از جنجالی‌ترین اسپرت‌های دنیا به حساب می‌آید. شرکت مهندسی پیستون هدرزبعد از گنجاندن قلب شورولت کوروت درون سینه مزدا MX۵، ایده بهتری به ذهنش رسید. کارشناسان تیم «پیستون هدز» این‌بار سراغ لوتوس اگزیج مدل ۱۹۹۹ رفته‌اند تا طی یک پروسه پیچیده قلب فراری F۳۳۵ را برایش پیوند بزنند. از آنجا که قرار است خودروی فوق در رقابت‌های کلاس آزاد شرکت کند، هیچ اطلاعاتی درباره مشخصات فنی و میزان خروجی‌اش منتشر نشده است. ولی این‌ را می‌دانیم که فراری فوق به‌صورت استاندارد می‌توانست معادل ۴۰۰ اسب‌بخار نیرو تولید کند و با توجه به وزن بسیار کمتر لوتوس، احتمالا اثر قدرت روی آن چیزی بیش از ۶۰۰ اسب‌بخار خواهد بود.

  • موستانگ افسارگسیخته

    گروه‌ها و شرکت‌های تیونیگ در زمینه افزایش قدرت و عملکرد خودروها پس از تولید، کارهای عجیب و غریبی انجام می‌دهند و چیزهایی می‌سازند که اصلا نمی‌شود تصورش را کرد. این موضوع زمانی هیجان‌انگیزتر می‌شود که پای خودروهای کلاسیک به میان می‌آید. در میان خودروهای کلاسیک، فورد موستانگ شهرت خاصی دارد، مخصوصا اگر در دهه ۶۰ میلادی ساخته شده باشد که اوج رقابت با کامارو و مدل‌های مشابه بوده است. در جریان یک پروژه حرفه‌ای تیونینگ موستانگ مدل ۱۹۶۵به‌طور کاملا باز‌سازی شده و قدرت و ویژگی‌های خاصی پیدا کرده که رسیدن به ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت ملموس‌ترین ویژگی است که بعد از انجام تغییرات به‌دست آمده است.

  • اولین پیکاپ برقی در راه است!

    رقابت برای ساخت اولین خودروهای برقی در کلاس‌های مختلف بالا گرفته است و شرکت‌های بزرگ و کوچکی در سراسر دنیا به این موضوع فکر می‌کنند که در چه کلاسی از خودرو می‌توانند خودرویی تمام‌برقی با قابلیت تبدیل شدن به خودروی هیبریدی تولید کنند. ورک هورس W۱۵ در این میان قصد دارد تا اولین خودروی پیکاپ برقی را برای شکست تسلا موتورز بسازد. در آمریکای شمالی خودروهای پیکاپ طرفداران زیادی دارد که پر‌فروش‌ترین پیکاپ فورد F-۱۵۰ است اما این خودرو نسبتا مصرف سوخت بالایی دارد و قوانین مختلفی در آینده باعث خواهند شد تا تولید این خودرو تحت تاثیر قرار بگیرد؛ اما وجود پیکاپی برقی با همان مقدار قدرت و قابلیت می‌تواند جایگزینی برای این پیکاپ‌های پر مصرف و بزرگ باشد.

  • آپریلیا شیور بالغ شد

    شرکت موتورسیکلت‌سازی آپریلیا جدیدترین محصول خود را معرفی کرد. محصولی که می‌تواند یک گام رو به جلو در بخش طراحی این شرکت ایتالیایی به حساب بیاید. این موتورسیکلت آپریلیا‌شیور نام دارد که مدل ۲۰۱۷ آن با تغییرات محسوسی تولید شده است. در حالی که اکثر موتورسیکلت‌های سنگین، با طراحی شهری یا سوپربایک‌های مسابقه‌ای طراحی می‌شوند و رگه‌هایی از آن را در خود دارند، طراحان آپریلیا برای مدل ۲۰۱۷ شیور به سراغ طراحی موتورهای کراس رفته‌اند. موتورسیکلت‌های کراس دورترین کلاس طراحی به موتورهای شهری به‌حساب می‌آیند و به همین دلیل ترکیب آن با طراحی شهری به نوعی که هم طرح کراس در آنها دیده شود و هم برای شهر کاربرد داشته باشند، دشوارتر از بقیه سبک‌های طراحی موتورسیکلت است.

  • خاموشی ابدی موتورهای تنفس طبیعی

    تغییر و تحول در خودروها با سرعت زیادی در حال انجام است و وقتی به تلاش‌ها و مجاهدت‌های کارل بنز برای انجام اولین سفرش با درشکه بدون اسبی که موتوری احتراق درونی داشت فکر می‌کنیم می‌بینیم که چه تغییرات عظیمی در این صنعت رخ داده است. صحنه دیدن خودرویی که شیشه جلو نداشت و بدون برف پاک کن در باد و باران از خیابان‌های پر دست انداز و پر از چاله‌های آب در حال عبور بود از ذهن بسیاری از افراد پاک شده است. در یکصد سال گذشته خودروها تغییراتی زیادی کرده‌اند و راحتی فوق العاده، سرعت و ایمنی بخشی از مهم‌ترین ویژگی خودروهای امروزی است.

  • تسلا به دنبال فتح اروپا

    شرکت تسلا همچنان در صدر اخبار دنیای ماشین قرار دارد و طرح‌ها و ایده‌های این شرکت پی در پی اعلام می‌شود و فعالیت‌هایش در کانون توجه قرار دارد و همواره خبر‌ساز است. یکی از این طرح‌ها ساخت کارخانه‌ای بزرگ در اروپا است که این شرکت این روزها در حال مکان‌یابی آن است. در حال حاضر کارخانه اصلی این شرکت در فرمانت و در ایالت کالیفرنیا قرار دارد و در نوادا هم کارخانه دوم در حال تکمیل شدن است. محصولات این شرکت در بازار اروپا وجود دارد اما مدیران ارشد این شرکت تصمیم دارند محصولات خود را در جایی در اروپا تولید کنند تا هزینه‌های ارسال خودرو به اروپا حذف شود و مهم‌تر از آن از پتانسیل‌های موجود در اروپا برای این کار استفاده کنند.

  • برنامه ترامپ برای پیمان نفتا و اثر آن روی جهانی‌سازی صنعت خودرو

    در حالی که جهان در شوک انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا به‌سر می‌برد، موج این شوک روی صنعت خودرو‌سازی نیز تاثیر‌گذار بوده است. خودرو‌سازی صنعتی است که در آن هزاران قطعه تشکیل‌دهنده یک خودرو از نقاط مختلف یک کشور یا کشورهای دیگر جمع می‌شوند تا محصولی نهایی در کارخانه اصلی تولید شود. در جریان سخنرانی‌های انتخاباتی، ترامپ اعلام کرده بود که در پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی بازنگری خواهد کرد. در این توافقنامه که با نام نفتا شناخته می‌شود، کشورهای آمریکای شمالی مانند مکزیک، کانادا و آمریکا تجارت آزادی را در بین خود ایجاد کرده‌اند که بر اساس چارچوب‌های مشخص انجام می‌شود.

  • زوایایی که ترامپ در خودروسازی نمی‌بیند

    آرای دونالد ترامپ روی ۱۵ بخش از اقتصاد آمریکا به‌طور مستقیم تاثیر می‌گذارد که نفت و گاز تا رسانه را شامل می‌شود. یکی از این بخش‌ها هم صنعت خودرو است. خودروسازان در جریان مبارزات انتخاباتی ترامپ خود را در معرض مغلوب شدن می‌دیدند و اکنون این خطر نزدیکتر شده است. او وعده داده که مشاغل صنعت خودرو را در آمریکا نگه دارد و اگر لازم باشد با استفاده از برنامه‌های تنبیهی، این برنامه را به خودروسازان تحمیل کند. وعده‌ای که با آن رای طبقه کارگر را به دست آورد. آنچه ترامپ عنوان کرد باعث شده انرژی زیادی از خودروسازان صرف این شود که توضیح دهند تولید خودرو در خارج از آمریکا باعث بیکاری آمریکایی‌ها نمی‌شود، چرا‌که کارگران آمریکایی هم به همان نسبت و حتی بیشتر در حال تولید خودروهای دیگران در داخل آمریکا هستند.

  • رای ایالت خودروسازان چگونه به حساب ترامپ رفت

    دیترویت را پایتخت صنعت خودرو جهان لقب داده‌اند. دلیل آن هم حضور سه غول خودروسازی جهان در این شهر است. فورد، جنرال موتورز و کرایسلر در اوایل قرن بیستم دیترویت را به‌عنوان مرکز کسب و کار خود انتخاب و با این کار دیترویت نوین را پایه‌گذاری کردند. به این ترتیب نه تنها دیترویت بلکه کل ایالت میشیگان از فعالیت این خودروسازان تاثیر گرفت. تاثیری که تا امروز نیز ادامه دارد. هر اتفاقی که برای صنعت خودرو آمریکا رخ دهد در این ایالت هم احساس می‌شود. با استفاده از همین تاثیر هم بود که دونالد ترامپ توانست بر رای سنتی این ایالت اثر گذاشته و مردم میشیگان را وادار کند تا راهی مخالف با گذشته در پیش بگیرند.

  • رکورد قیمت خودرو در آستانه شکسته شدن

    رسیدن به صحنه حراج اتفاقی است که برای ماشین‌های اندکی در طول هر سال روی می‌دهد و یک خودرو باید از نظر تاریخچه یا منحصربه‌فرد بودن شرایط خاصی را داشته باشد تا بتواند با قیمت‌های نجومی به فروش برسد و البته توجه مجموعه‌دارهای مشکل پسند را به خود جلب کند. فراری ۲۵۰ GTO از جمله خودروهایی است که به راحتی می‌تواند بارها و بارها چوب حراج را در طول حیاتش تجربه کرده و هر بار گران‌تر از قبل به فروش برسد. این خودروی خاص که در کنار عملکرد بالا و ویژگی‌های فوق العاده و اسپرتش طراحی جذاب و ویژه‌ای هم دارد در آخرین حراجی با قیمتی بیش از ۳۸‌میلیون دلار در سال ۲۰۱۲ به‌فروش رسیده است و صاحبش بعد از گذشت چند سال قصد دارد مجددا این خودرو را در معرض فروش قرار دهد.

  • فورد شما را می‌پاید!

    انسان‌ها در رانندگی همواره دچار خطا در محاسبه یا سهل‌انگاری‌هایی می‌شوند که ممکن است فرصتی برای جبران آن وجود نداشته باشد. در حال حاضر برخی خودروهای موجود در بازار به سامانه‌های پیشگیری از تصادف مجهز هستند که باعث می‌شوند ایمنی در رانندگی افزایش پیدا کند. شرکت فورد نسل جدیدی از این سامانه‌ها را به کار خواهد بست که باعث افزایش بیشتر ایمنی در خودروهایش خواهد شد. این سامانه‌ها در نقش چشم و گوش سوم راننده عمل می‌کنند و باعث می‌شوند موانعی که ممکن است بر سر راه خودرو و دور از چشم او وجود داشته باشند از طریق این چشم و گوش‌های اضافه تشخیص داده شوند و بدون دخالت راننده ترمز‌ها به نسبت خطری که خودرو و سرنشینان را تهدید می‌کنند فعال می‌شوند و حتی ممکن است این کم شدن سرعت تا توقف کامل پیش رود.

  • لکسوس به فضا می‌رود!

    همکاری سینماگران با خودروسازان سابقه‌ای طولانی دارد. جنرال موتورز، بارها برای سری فیلم‌های بتمن، خودرو‌ی مرد خفاشی یا همان بتموبیل را طراحی کرده است و آستون مارتین هم یک پای ثابت طراحی بسیاری از خودروهای جیمزباند در سینما بوده است. در یکی از جدیدترین این پروژه‌ها، دست‌اندرکاران یک فیلم سینمایی سراغ شرکت خودروسازی لکسوس رفته‌اند تا برایشان نه یک خودرو بلکه یک سفینه فضایی طراحی کند. این فیلم که لوک بسون کارگردان مشهور فرانسوی آن را می‌سازد داستانی علمی - تخیلی داشته و ماجراهای آن در آینده دور و در فضا می‌گذرد.

  • چرا فراری با موتورهای حجیم خداحافظی می‌کند؟

    فراری‌ها از سال ۲۰۱۹ به بعد هیبرید می‌شوند و دیگر هیچ فراری با موتور صرفا بنزینی تولید نخواهد شد. این چیزی است که سرجیو مارکئونه مدیرعامل فراری آن را اعلام کرده است. فراری از جمله خودروسازانی است که به شدت در برابر هیبریدی شدن مقاومت کرده و تنها یک مدل هیبریدی در سبد محصولات خود دارد. چرا که بخش زیادی از اعتبار و شهرت فراری به موتور خودروهایش باز می‌گردد و این مساله که همواره گفته می‌شود لذت سوپراسپرت سواری به غرش موتور خودرو در زیر پای راننده است. اما این یک روی سکه است و مصرف سوخت بالا روی دیگر این لذت بردن از غرش موتور.

بیشتر