شماره روزنامه ۶۲۱۰
|

انتخابات شورای شهر تهران

  • برخی روش‌های مدیریت شهری ما از دهه ۶۰ در دنیا منسوخ شده‌است

    مهندس محمد جعفری متخصص شهرسازی و از کاندیداهای ائتلاف متخصصین شهر است. او با حضور در روزنامه دنیای اقتصاد به تشریح اهداف و برنامه های این ائتلاف برای شهر تهران پرداخت و با اشاره به ساختار و مشکلات تهران گفت: امروزه در دنیا برای حل مسئله دنبال یک پاسخ نیستند بلکه دنبال ارائه پاسخ های گوناگون هستند. وی ادامه داد: دنیاچنین رویکردی دارد و برای همین است که در علوم مختلف، در زمانی بسیار کوتاه ورژنی را به ورژنی دیگر تبدیل می کنند که این تبدیل مثلا در حوزه دیجیتال و الکترونیک می تواند دریک مدت زمان ۱۵ روزه باشد، در حوزه خودروسازی ۶ ماهه است و در حوزه های پزشکی و.
  • کار را به کاردان باید سپرد

    درجهان امروز دیگر دوره آنکه تنها دولتمردان و سیاستمداران اداره شهرها را برعهده بگیرند گذشته است. در دنیای صنعتی و مدرن امروز طیف‌های گوناگون مردم از طبقات مختلف اجتماع، از میان تحصیل کردگان رشته‌های مختلف دانشگاهی، علوم انسانی، مهندسان، معماران و متخصصان علوم پزشکی و حتا ازمیان هنرمندان، ورزشکاران و هنرپیشگان سینما و تلویزیون به چگونگی اداره امور شهر خود علاقمندند ومی خواهند در حل و فصل معضلات شهری دخالت فعال و مستدام داشته باشند. نخبگان جامعه با مطالعات و اندیشه ورزی خود و نیز به خاطر سفر به گوشه وکنار دنیا و دیدن شهرهای بزرگ و نحوه مدیریت آنها، قطعا راهکارها و پیشنهادات سازنده ای برای حل مسایل و مشکلات شهری دارند و استانداردهای لازم برای برخورداری از یک زندگی مدرن را می شناسند.
  • زنان شهر، مدیران توانمند

    مشاور دبیر و مدیرروابط عمومی ائتلاف ترنم اندیشه های جوان، به همراه گروهی از زنان جوان تحت عنوان ائتلاف ترنم اندیشه‌های جوان با شعار زنان شهر، مدیران توانمند وارد عرصه انتخابات شورای شهر تهران شده است. پرستو سیفی ناجی در گفت و گویی تدوین برنامه موثر جهت آموزش و بهره مندی عموم از مشاوره حقوقی رایگان، تلاش در راستای افزایش نقش جوانان متخصص و متعهد در امور مدیریت شهری، تلاش در مسیر بهره گیری از تجارب مدیریتی زنان در عرصه های اجتماعی، آموزش حقوقی شهروندی جهت آگاه سازی تمامی اقشار از حقوق شهروندی و پاسخگوئی به مطالبات اجتماعی و فرهنگی، حمایت از پیشبرد قانونی مصوبات شورا، آموزش مهارتهای زندگی و ایجاد کارگاههای آموزشی زناشویی، ایجاد مراکز تطبیقی علم و مذهب، ایجاد نمایندگان بازرسی برای شورای شهر به منظور نظارت بر بافت شهری و پیشگیری از حاکم شدن سیستم دادن رشوه در این زمینه، تقویت نظارت بر قیمت امکانات ورزشی شهر تهران، تقویت و گسترش برنامه هایی برای ایجاد شادی و نشاط مردم شهر تهران پس از اتمام ساعت کار روزانه، گسترش پارک های بانوان درهمه مناطق شهری و ارایه خدمات رایگان سلامت در همه ایام سال و به صورت متوالی را از جمله برنامه های خود و ائتلاف ترنم اندیشه های جوان برای فعالیت در شورای شهر تهران عنوان کرد.
  • PSPP ؛ مشارکت عمومی، خصوصی با رویکرد اجتماعی

    مهندس محمدرضا سهیل نخایی یکی از مسائل مهم امروز دنیا برای دستیابی به توسعه، ایجاد تاسیسات زیربنایی و زیرساختی است، چراکه هیچ اقتصادی نه درایران و نه در جهان نمی تواند بدون ایجاد زیرساخت‌های لازم پیشرفت مناسبی داشته باشد. نگاهی گذرا به وضعیت ساخت و ساز و نحوه مشارکت در آن از گذشته تاکنون، بیانگر آن است که بنا بر دلایلی همچون بالابودن هزینه، طولانی بودن مدت بازگشت سرمایه، ضعف مالی و عدم حمایت قوانین و مقررات از بخش خصوصی و. . . ، همواره ایجاد زیرساخت‌ها برعهده بخش عمومی و یا همان دولت و سازمان‌های دولتی و عمومی بوده است.
  • سایت جدید شورای شهر تهران رونمایی شد

    به گزارش اداره کل روابط عمومی و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران ، محمدرضا رضوی فرد مدیرکل روابط عمومی و بین الملل شورای اسلامی شهرتهران در توضیح این سایت گفت: با توجه به اینکه سایت قبلی شورا پاسخگوی بازدید کنندگان سایت نبود این اداره کل بر آن شد تا سایت جدید را طراحی کند. رضوی با معرفی قسمت های مختلف سایت گفت: یکی از مهم ترین مزایای این سایت جستجوی مصوبات شورا به صورت ویژه است چرا که قبلا اکثر مخاطبان سایت برای پیدا کردن مصوبه موردنظر خود دچار مشکل می شدند. وی با اشاره به اینکه این سایت به مدت ۱۰ ماه به صورت آزمایشی مشغول به کار بوده است، افزود: درحال حاضر ماهانه به طور متوسط ۸۵ هزار نفر از سایت شورا بازدید می کنند که تعداد بازدید کننده از هر خبر ۱۲۰۰ نفر است همچنان روبه افزایش است.
  • فراز و فرود شوراها از آغاز تا امروز

    پیشینه قانون شوراها، یا به تعبیر آغازین خود انجمن‌های بلدیه، به تشکیل نخستین نهاد قانون گذاری (مجلس شورای ملی) می رسد. به عبارت دیگر، یکی از نخستین قوانین مصوب مجلس شورای ملی، قانون بلدیه است که در سال ۱۳۲۵ قمری برابر با ۱۲۸۶ خورشیدی به تصویب رسید و به این ترتیب یکی از آرمان‌های بزرگ انقلاب مشروطه جامه عمل پوشید. بهره مندی شهروندان از حق انتخاب کردن و حق انتخاب شدن از جمله در زمینه مدیریّت و اداره شهرها در زمره حقوق سیاسی قرار می‌گیرد. از همین رو، نخستین مقطع تاریخی بررسی قانون شوراها، باید زمانی باشد که برای اوّلین بار حقوق سیاسی مردم ایران به رسمیّت شناخته شد.
  • شوراها؛ انتخابی برای مدیریت خردمندانه

    *محمد صفوی اصل بهره‌گیری از شورا برای حل معضلات جامعه و ارائه راهکارهای مردمی برای حل این مشکلات امری پسندیده است که تقریبا در تمام جوامع امروزی وجود دارد. شوراها در حقیقت تجلیگاه اندیشه‌های مردمی برای بهتر زیستن در جوامع است. تمام مکاتب فلسفی و سیاسی جهان و تمام ادیان الهی و غیرالهی تا حدودی به شورا و اهمیت شورا پرداخته‌اند. دین اسلام هم به این موضوع اهمیت ویژه‌ای بخشیده است. وظایف شوراهای شهری و روستایی و شوراهای محل و دهکده در حقیقت واگذاری اختیارات مدیریتی و نقد و بررسی عملکرد مدیران ارشد دستگاه‌ها به نمایندگان مردم است.
  • انتخابات از نوع چهارم

    شمارش معکوس برای انتخابات شورای شهر شروع شده است. تا چشم بر هم بزنیم روز رای گیری است و پس از آن منتخبین ما یعنی ۳۱ نامزد از خیل عظیم کاندیداهای شورای شهر، که تعدادشان بالغ بر ۱۶۸۱ نفر می‌شود، چهار سال فرصت خواهند یافت تا به وعده‌هایشان برای سر و سامان دادن به پایتخت جامه عمل بپوشانند. این روزها شاهد اعلام لیست‌‌های متعددی هستیم که درآنها اسامی و چهر‌ه‌های نام آشنایی از میان سیاسیون، ورزشکاران، هنرمندان، صنعتگران، هنرپیشگان، مجریان تلویزیونی و . . . به چشم می‌خورد که البته این سطح از استقبال ازسوی اقشار مختلف موجب شگفتی مهندسین و متخصصین شهرسازی نیز شده‌ است.