شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

نمايشگاه بين المللی نفت

  • حمایت از سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در زنجیره ارزش پارس جنوبی

    تورج جهان آرا
    مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز پارس
    بیش از یک دهه است که شرکت نفت و گاز پارس ، ماموریت تولید و نظارت بر ساخت و راه اندازی میدان مشترک گازی پارس جنوبی را برعهده دارد؛ طراحی و راه اندازی ۲۴ فاز گازی( برای تولید ۸۰۰ میلیون متر مکعب گاز) و به تولید رساندن لایه نفتی این حوزه پر اهمیت تجاری در کنار طرحهای عملیات پشتیبانی آن مستلزم صرف بودجه ای فراوان برای نیل به اهداف توسعه زودهنگام این این حوزه است .
    ماموریت تامین مالی چنین پروژه بزرگی که از حیث اولویت های توسعه و تسریع در برداشت از میدان مشترک از تمرکز ویژه ای برخوردار است نیازمند برنامه ریزی مبتنی بر پی ریزی خلق یک زنجیره ارزش گسترده است.
  • نگاه راهبرد ی به توسعه منابع انسانی نفت و گاز

    اسماعیل امیری
    مدیر منابع انسانی شرکت نفت و گاز پارس
    مدیریت توسعه منابع انسانی شرکت نفت و گاز پارس با رسالت تأمین، توسعه، نگهداری و بکارگیری کارا و اثربخش سرمایه های فکری متناسب و همراستا با اهداف شرکت ملی نفت ایران با دورنمای دستیابی به نظامی یکپارچه، روزآمد و کارآفرین که به مدد مدیریتی شایسته سالار، برنامه مدار و برخوردار از سازمانی منعطف و یادگیرنده، متولی صیانت از سرمایه های فکری سازمانی، انسانی، ارتباطی باشد قصد دارد تا در چارچوب ارزش هایی هم چون تعهد به حفظ و ارتقای سلامت کارکنان و تامین رضایت شغلی، مشتری مداری و تعهد به نهادینه کردن فرهنگ مشتری مداری و پاسخگویی، تعهد به کارتیمی، توسعه تفاهم و تعاون اجتماعی و مشارکت و خرد جمعی، شایسته سالاری و جانشین پروری، تعهد به علم و دانایی، یادگیری و آموزش مستمر سازمانی، تعهد به ریسک پذیری خردمندانه، خلاقیت و نوآوری، قانون مداری و التزام عملی به رعایت مقررات و نظم و انضباط را جهت تحقق همزمان اهداف سازمانی، فردی و اجتماعی فراهم سازد.
  • افق‌های جدید خودکفایی در پارس جنوبی

    صنعت نفت ایران طی بیش از یک دهه گذشته، ضمن طراحی یک نقشه راه جدید، تمرکز ویژه ای در بهره برداری سریع از میدان مشترک پارس جنوبی به عمل آورده است. حاصل این تلاش، توسعه بیش از ۱۰ پروژه بزرگ گازی به ارزش سرمایهگذاری بیش از ۴۰میلیارد دلار بوده که سطح وسیعی از بهبود شاخص های اقتصادی و توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز را در بر داشته است. به منظور ارزیابی برنامه توسعه این میدان بزرگ هیدرو کربوری و برنامه های جاری و آتی این حوزه با دکتر محمد رضا زهیری، مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس گفت و گویی اختصاصی انجام داده ایم.
  • نفت و گاز پـارس، کانونی برای پیشرفت و توسعه

    معرفی شرکت
    شرکت نفت و گاز پارس به عنوان یکی از شرکت‌های زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران در اول دی ماه ۱۳۷۷ تاسیس گردید. این شرکت مسئولیت توسعه کلیه فازهای میدان گازی پارس جنوبی و توسعه میادین گازی پارس شمالی،گلشن و فردوسی و طرح توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی را دارا می‌باشد.

    اهمیت تسریع در بهره‌برداری از میدان مشترک پارس جنوبی به عنوان بزرگترین مخزن گازی کشور و جهان که به تنهایی نزدیک به نیمی از ذخایر گاز طبیعی ایران را در خود جای داده است، ایجاب می‌نمود که سازمانی مستقل با ساختار اجرایی ویژه جهت راهبری آن ایجاد گردد.

  • میلیون ها دلار صرفه جویی ارزی در صنعت نفت

    خودکفایی فنی صنعت نفت کشور در زمینه حذف رسوب در تاسیسات نفتی، نخستین دستاورد بومی سازی فن آوری رسوب زدایی الکترونیکی در شرکت تعاونی مهندسی الکترونیک بهرشد است که در صورت استفاده گسترده در صنایع نفت می تواند سالانه از خروج ده ها میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کند . مهندس ابراهیم صفایی مدیر تحقیق و توسعه شرکت تعاونی مهندسی الکترونیک بهرشد در زمینه دستاوردهای فنی طراحی و بومی سازی فن آوری رسوب زدایی الکترونیکی در این شرکت می گوید: تشکیل رسوب در مراکز استخراج خطوط انتقال نفت و گاز ، پالایشگاه ها ، مجتمع های پتروشیمی ، ساختمان های اداری و سایر تاسیسات نفتی ، سالانه خسارات سنگین فنی و اقتصادی را تحمیل می کند .
  • فرصتی بزرگ در ارتقای توان داخلی

    جواد مالکی نیا
    مدیر کمیته ارزیابی منابع ساخت داخل
    صنعت نفت ایران از دیر باز به دلیل اهمیت مسائل رقابتی در سطح بین المللی، اولویت ویژه ای برای توسعه بومی سازی و حمایت از ظرفیت های داخلی ساخت و اجرا قائل بوده است. تکالیف قانونی برنامه های توسعه در ایران مبنی بر الزام سهم ۵۱ درصدی شرکت های داخلی در اجرای پروژه ها هم کافی است اجرایی شود تا پشتوانه قانونی و تکلیف ملی حمایت از ظرفیت های داخلی جهت نیل به بیشترین سهم خودکفایی در طرح ها و پروژه ها فراهم شود.
    اجرای این ماموریت طی سال های گذشته دستاوردهای ملی فراوانی را در برداشته، گر چه توفیقات سال های اولیه اجرای این قانون به دلیل نبود ساختارهای لازم در سطح ملی نسبت به سال های گذشته کمتر بوده است.
  • ایران؛ کانون تجارت جهانی نفت وگاز

    کیوان سرافرازی
    نفت و گاز در دنیای امروز، کماکان به عنوان منابع اصلی تامین کننده انرژی و حرکت چرخه صنعتی از نقشی بی بدیل در جهان برخوردار است. در این دوره مهم صنعتی، تولید کنددگان بزرگ انرژی به واسطه مالکیت بر ذخایر عمده نفت و گاز از اهمیت دو چندان برخوردار شده و در کانون توجه جهانیان قرار گرفته اند . طی چند دهه اخیر به ویژه با پررنگ شدن آثار کمیابی منابع نفت و گاز، مسیر های مهم تجاری جهان در جغرافیای مشخصی ترسیم شده به نحوی که تولیدکنندگان و مصرف کنندگان عمده نفت و گاز در نقطه تمرکز این نقشه جهانی قرار گرفته اند.
  • حضور کم نظیر شرکتهای ایران در نمایشگاه هجدهم

    آیین گشایش هجدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی چهارشنبه ٢٨ فروردین، با حضور دکتر محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور، مهندس رستم قاسمی وزیر نفت ایران، مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت، نمایندگان و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، سفیران کشورهای خارجی و نمایندگان شرکت های خارجی در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد. معاون اول رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه خبرداد: ارز نفتی از چرخه اقتصاد کشور خارج می شود. محمدرضا رحیمی افزود: تحریم ها مانند سیلی عظیم جریان پیدا کردند که خوشبختانه با درایت متخصصان ، مسئولان و ملت شریف ایران، این سیل تبدیل به سدی برای آبیاری بهینه صنعت در کشور شد.
بیشتر