افزایش تقاضا برای آدامس در سایه مصرف داروهای کاهش وزن

گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‌نیا: شرکت صنایع غذایی «هـرشی» اعلام کرد که تقاضا برای محصولات آدامس و نعنایی این مجموعه با جهشی چشمگیر روبه‌رو شده است. مدیران این شرکت، رواج روزافزون داروهای نوین کاهش وزن و مهار دیابت (معروف به جی‌ال‌پی-۱) را یکی از عوامل اصلی این تغییر رفتار در بازار می‌دانند.

براساس گزارشی از وال‌استریت‌ژورنال، در نشست بررسی گزارش‌های مالی که در اواخرآپریل برگزار شد، «کرک تانر»، مدیرعامل این مجموعه، اعلام کرد که این دسته از محصولات از دگرگونی‌های گسترده در سبک زندگی و الگوی مصرف خریداران سود می‌برد. وی در این باره گفت: «ما شاهد تقاضای بسیار بالایی برای انواع آدامس و خوش‌بوکننده‌های دهان هستیم؛ چرا که این محصولات در جایگاه میان‌وعده‌های کاربردی، به‌ویژه برای افرادی که از داروهای جدید کاهش وزن استفاده می‌کنند، محبوبیت یافته‌اند.»

وی همچنین خاطرنشان کرد که فروش خرده‌فروشی برند خوش‌یوکننده دهان «آیس‌بریکرز» به‌عنوان سومین نشان تجاری بزرگ این شرکت در صنعت شیرینی‌جات، در فصل اخیر بیش از ۸ درصد رشد داشته است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که داروهای کاهش وزن (مانند اُزمپیک) جایگاه ویژه‌ای در میان مردم پیدا کرده‌اند. تانر مدتی بعد در گفتگو با روزنامه «وال‌استریت ژورنال» تاکید کرد که این روند دارویی، تاثیری مستقیم بر بخش محصولات طراوت‌بخش شرکت «هرشی» گذاشته است.

او برند «آیس‌بریکرز» را موتور محرک این رشد معرفی کرد و افزود: «تجارت آدامس و محصولات نعنایی ما مسیری صعودی را طی می‌کند و پیش‌بینی می‌کنیم این بخش به‌زودی به یک تجارت میلیارد دلاری تبدیل شود.»

براساس یافته‌های «آکادمی ملی پزشکی»، داروهای گروه «جی‌ال‌پی-۱» با شبیه‌سازی عملکرد هورمون‌های طبیعی بدن، نقشی کلیدی در تنظیم قند خون و مهار اشتها ایفا می‌کنند. این داروها به‌طور معمول برای مهار دیابت نوع دو و تسهیل فرآیند کاهش وزن تجویز می‌شوند. اگرچه شرکت «هـرشی» به‌طور مستقیم پرده از راز پیوند میان این داروها و جهش فروش آدامس برنداشته است، اما گزارش‌های مصرف‌کنندگان نشان از پدیده‌ای نوظهور دارد؛ عارضه‌ای که در میان کاربران به «بوی دهان اُزمپیک» شهرت یافته است.

دکتر نـها لالانی در این باره می‌گوید: «بوی دهان ازمپیک به رایحه‌ای ناخوشایند و شبیه به ماهی اشاره دارد که هنگام تنفس احساس می‌شود.» در همین راستا، دکتر کریستوفر مک‌گوان معتقد است که بوی بد دهان (یا همان هالیتوزیس) غالبا با بهداشت دهان و دندان گره خورده است و برای درمان آن، یافتن منشا اصلی این بوی نامطبوع اهمیتی حیاتی دارد.

با این وجود، باید به یاد داشت که این عارضه در زمره رایج‌ترین پیامدهای مصرف این دارو نیست. عوارض شایع‌تر، بیشتر شامل اختلالات گوارشی نظیر تهوع، استفراغ، اسهال و یبوست است؛ همچنین مواردی چون سرگیجه، سردرد و تپش قلب نیز در میان گزارش‌های پزشکی به چشم می‌خورد.