دمای زمین به بالاترین حد خود رسید

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛  محققان اروپایی به تازگی خبر دادند که سال جاری گرم‌ترین سال ثبت شده در تاریخ بوده است. آنها همچنین پیش‌بینی می‌کنند که دمای بسیار بالا حداقل تا چند ماه ابتدایی سال آینده ادامه پیدا کند.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که اخیراً توافقنامه‌ای بین‌المللی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی امضا شده است.

با این حال، بسیاری از کشورها معتقدند که این توافق برای مقابله با هزینه‌های ناشی از بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آب و هوایی، به ویژه در کشورهای فقیر، کافی نیست.

به گزارش رویترز، دانشمندان هشدار داده‌اند که سال ۲۰۲۴ گرم‌ترین سالی است که تاکنون تجربه کرده‌ایم. این یعنی دمای کره زمین امسال به طور متوسط بیش از ۱.۵ درجه سانتی‌گراد نسبت به دوران پیش از صنعتی شدن گرم‌تر شده است.

این افزایش دما بی‌سابقه است و نشان می‌دهد که تغییرات اقلیمی با سرعت بیشتری از آنچه تصور می‌شد در حال پیشرفت است.

این موضوع زنگ خطری جدی برای سیاره ما به صدا درآورده است و نشان می‌دهد که باید اقدامات جدی‌تری برای مقابله با گرمایش جهانی انجام دهیم

سال ۲۰۲۴، سالی بود که بلایای طبیعی به شدت در سراسر جهان طغیان کردند. خشکسالی‌های شدید در ایتالیا و آمریکای جنوبی، سیل‌های ویرانگر در نپال، سودان و اروپا، امواج گرمای کشنده در مکزیک، مالی و عربستان سعودی و توفان‌های مخرب در ایالات متحده و فیلیپین تنها بخشی از این بحران جهانی بودند.

مطالعات علمی نشان داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت‌های انسانی، عامل اصلی تشدید این بلایا است. افزایش دما و تغییر الگوهای آب و هوایی، جهان را به سمت رویدادهای شدید و غیرقابل پیش‌بینی سوق داده است.

حتی ماه گذشته، نوامبر ۲۰۲۴، به عنوان دومین نوامبر گرم در تاریخ ثبت شد که نشان‌دهنده ادامه روند گرمایش جهانی است.

ژولین نیکلاس، یکی از دانشمندان برجسته آب و هوا، هشدار داده است که گرمای جهانی به زودی کاهش پیدا نخواهد کرد. او گفته است: "ما هنوز در دوره‌ای بسیار گرم هستیم و این وضعیت حداقل تا چند ماه آینده ادامه خواهد داشت."

سوزاندن سوخت‌های فسیلی مانند زغال‌سنگ، نفت و گاز، مقدار زیادی گاز گلخانه‌ای وارد هوا می‌کند

. این گازها باعث می‌شوند زمین گرم‌تر شود و آب و هوای کره زمین تغییر کند. برای جلوگیری از گرم شدن بیشتر کره زمین، کشورها قول داده‌اند که انتشار گازهای گلخانه‌ای را به صفر برسانند. اما با وجود این قول‌ها، متأسفانه امسال رکورد جدیدی در انتشار گاز دی‌اکسید کربن شکسته شد.

دانشمندان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا پدیده لانینا درسال ۲۰۲۵ رخ می‌دهد یا نه؟ لانینا یک پدیده طبیعی است که در آن دمای سطح آب برخی از مناطق اقیانوس آرام کاهش می‌یابد و می‌تواند بر روی آب و هوای جهانی تأثیر بگذارد.

پدیده لانینا می‌تواند دمای زمین را به طور موقت کاهش دهد. البته این کاهش دما، مشکل گرم شدن زمین را به‌طور کامل حل نمی‌کند. گرم شدن زمین همچنان ادامه خواهد داشت مگر اینکه انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهیم.

در حال حاضر، دمای زمین تقریباً ثابت مانده است. این اتفاق پس از پایان پدیده ال‌نینو (که باعث گرم شدن زمین می‌شود) رخ داده است.

پروفسور فریدریکه اوتو، دانشمند آب و هوا، هشدار داده است که حتی اگر سال آینده هوا کمی خنک‌تر شود، باز هم دمای زمین بسیار بالا خواهد بود. او می‌گوید: "با وجود کاهش دما، باز هم شاهد موج‌های گرما، خشکسالی، آتش‌سوزی‌های جنگلی و توفان‌های شدید خواهیم بود"