۵ راهحل برای عبور از بحران در صنعت گردشگری
۱- بودجه تبلیغات را فدای بحرانها نکنید
بسیاری از صاحبان کسب و کار فکر میکنند که در شرایط فعلی کاهش بودجه تبلیغات میتواند به رفع مشکلات مالی کمک کند؛ حال آنکه وضعیت کاملا برعکس است. وقتی بحرانهای اقتصادی پیش میآیند بسیاری از شرکتها بهخاطر صرفهجویی، تبلیغات خود را کاهش میدهند و از طرفی مشتریان به دنبال سازمانها و شرکتهایی هستند که در شرایط پیش آمده هنوز پابرجا ماندهاند و برای نجات کسب و کارشان تلاش میکنند. شما چه ارائهدهنده کالا و خدمت ضروری باشید و چه بازار لوکس در اختیارتان باشد، در هر صورت مشتریان خودتان را دارید و این تبلیغات است که به دیگران خبر میدهد شما هنوز زندهاید، بنابراین بهجای کاهش بودجه تبلیغات، تبلیغات بهینه را بیابید، هوشمندانه از کسب و کارتان بگویید و دقیقا نیازهای مشتری را نشانه بگیرید. بودجهای که برای تبلیغات صرف میکنید نهتنها هزینه نیست بلکه با چند برابر سود نزد خودتان بازمیگردد.
۲- از مشتریان کمک بگیرید
مشتریان را از آنچه بر شما میگذرد، به شیوهای که آزاردهنده نباشد، آگاه و به گونهای آنها را درگیر کنید. برای مثال اگر هنوز تغییر قیمت نداشتهاید، در تبلیغاتتان به مشتریان بگویید که برای ایستادن در برابر افزایش قیمتها به کمکشان نیاز دارید و نمیخواهید فقط به سود خودتان فکر کنید. از آنها بخواهید اگر ایده یا راهکاری برای عبور از بحران اقتصادی در کسبوکارتان دارند آنرا با شما در میان بگذارند. کمک کنید تا مشتریان خود را بخشی از سازمان شما بدانند و مشکل و دغدغهتان را درک کنند. برای شروع میتوانید یک پست و استوری در اینستاگرامتان قرار دهید. این شیوه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در میزان فروش و تبلیغات دهان به دهان تاثیر داشته و پس از مدتی تعدادی حامی ارزشمند خواهید داشت. در این بین اگر ایدهای از مشتریان دریافت کردید که برایتان سودمند بود حتما به دیگران بگویید که چگونه به این راهحل دست یافتهاید. همچنین از کسی که به شما ایده سودمندی داده است به شکلی شایسته تقدیر کنید و خاطره خوبی برای او از تعاملی که با شما داشته، باقی بگذارید. قطعا در این شیوه غر زدن یا التماس به خرید، نابجاست و باید هوشمندانه مشتریان را درگیر کرد.
۳- بازار خود را توسعه دهید
حالا وقت مناسبی است تا خودتان را به بازارهای هدف جدید معرفی کنید و کسب و کارتان را به گونهای دیگر توسعه دهید. مثلا اگر تا به امروز فقط بر روی فروش در منطقه جغرافیایی خاصی تمرکز کردهاید، مناطق جدید را بررسی کنید و درباره خدمات و محصولاتتان به افراد بیشتری بگویید.
۴- محصولات ارزان، جدید و کم هزینه طراحی کنید
فرض کنید شما یک آژانس گردشگری هستید و پکیجهای گوناگونی را به مشتریان ارائه میدهید. حال یک بار دیگر محصولات فعلیتان را بررسی کنید و ببینید با حذف یا تغییر چه مواردی میتوانید برند تجاریتان را حفظ کنید و با کاهش هزینهها به مشتریان کمک کنید تا بتوانند از شما خرید کنند. مثلا میتوانید بهجای پکیجهای یک هفتهای قشم و چابهار، سفرهای سه و چهار روزه طراحی و به مشتریان کمک کنید تا به مقاصدی که دوست دارند سفر کنند اما مبلغ کمتری بپردازند. همچنین اگر شما صاحب یک کافه یا رستوران هستید نیز شاید بتوانید مقدار برخی از محصولاتتان را که حجم بالایی دارند نصف کنید و آنرا به نصف قیمت بفروشید. در واقع با انجام این کار باعث میشوید قیمت محصولات مطابق با بودجه و قدرت خرید مشتریان باشد.
خلاق باشید و برای ساخت محصولات جدید تمام زوایای خالی کسب و کارتان را جستوجو کنید. تنوعبخشی به محصولات میتواند برندتان را به شکل دیگری تبلیغ و بازار مناسبی را برایتان خلق کند. برای مثال، اگر صاحب آژانس مسافرتی در تهران هستید و تا به حال مقصدهای گردشگری نزدیک پایتخت را بررسی نکردهاید و به اصطلاح در مسیرهای کوتاه (Slow Tourism) فعالیت نداشتهاید، حالا زمان مناسبی است که به ترتیب دادن این سفرها نیز فکر کنید. دنبال محصولاتی باشید که با هزینه تولید کم، سود خوبی به شما میرسانند و میتوانند کمک کنند تا مشتریان بیشتری از خدماتتان بهرهمند شوند.
۵- روی ارتباطتان با مشتریان تمرکز کنید
تعامل با مشتریان در تمام زمانها بهخصوص در شرایط بحرانی میتواند بسیار سودمند باشد. بهجای آنکه سازمانتان را بیرمق، افسرده و بحرانزده نشان دهید با تعاملی مناسب نهتنها میتوانید مشتریان را حفظ کنید بلکه به کارکنانتان هم انرژی و روحیه میرسانید. به کارکنان خود بیاموزید که چگونه با مشتریان رفتار مناسبی داشته باشند و برایشان دورههای آموزشی مناسبی در اینخصوص نیز بگذارید. این موضوع میتواند برای هتلها، رستورانها و کافهها نقش کلیدی داشته باشد و عامل مهمی برای جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی تلقی شود.
ارسال نظر