نتایج یک پژوهش در سواحل استان گیلان
۴پیشنهاد برای افزایش رضایت گردشگران ساحلی
نتایج یک تحقیق دانشگاهی درخصوص سواحل گیلان نشان میدهد، مقاصدی که سطح بالایی از امکانات، خدمات و سایر عوامل مورد سنجش را دارند، میانگین رضایت گردشگران از آن مقاصد نسبت به مقاصد دیگر بالاتر است. باتوجه به میانگین رضایتمندی هر ۱۰ منطقه مورد بررسی در این استان، محققان اعلام کردهاند که رضایتمندی از این مقاصد در سطحی پایین قرار دارد. عبدالرضا رکنالدین افتخاری، یاسر رمضاننژاد و مهدی پورطاهری در این پژوهش با تاکید بر اینکه متولیان امر باید به توسعه بیشتر مقاصد برای جذب گردشگر بیشتر و اطمینانبخشی از سفر دوباره گردشگران و همچنین پیشنهاد سفر به این مقاصد به دیگران، توجه بیشتری داشته باشند، ۴ پیشنهاد را برای توسعه بیشتر مقاصد گردشگری ساحلی این استان و در نتیجه افزایش رضایت گردشگران ارائه کردهاند؛ توجه بیشتر دولت به گردشگری و تخصیص اعتبارات عمرانی بیشتر به گردشگری ساحلی؛ جلب مشارکت بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در گردشگری ساحلی؛ اصلاح قوانین و آییننامهها در راستای تسهیل سرمایهگذاری بخش خصوصی و ایجاد سازمانهای غیردولتی (NGO) در زمینه حفاظت از محیطزیست در راستای افزایش کیفیت محیطی مقاصد گردشگری ساحلی این پیشنهادات هستند.
چرا رضایت گردشگر مهم است؟
این پژوهش همچنین ضمن یادآوری اینکه رضایت کلی گردشگر و قصد گردشگر برای بازگشت تا حدی توسط ارزیابیاش از ویژگیهای مختلف مقصد است، نشان میدهد که عملکرد یک مقصد، با تجزیه و تحلیل رضایت بیانشده از طرف گردشگر از جنبههای مختلف مقصد مشخص میشود. در واقع، اگر گردشگران مقصدی ویژه را انتخاب کنند و از تجربه سفر خود راضی برگردند، بیشک آشنایان و اطرافیان خود را به سفر به آن مقصد تشویق میکنند و تمایل خود گردشگران نیز برای بازگشت و بازدید مجدد از آن مقصد افزایش مییابد. به عبارت دیگر، تعریف و تمجیدهای گردشگران از مقصد یادشده در بسیاری از موارد تاثیر بیشتری بر جذب گردشگران دارد و نسبت به ابزارهایی نظیر تبلیغات و... بهتر عمل میکند. براساس نتایج پژوهش حاضر، بالاترین میزان رضایت از ابعاد سنجیده شده به خدمات امنیتی و کمترین آن به اطلاعرسانی در مقاصد گردشگری ساحلی مربوط است. در مجموع این پژوهش نشان میدهد میزان رضایتمندی گردشگران ساحلی استان گیلان همچون سطح رضایت گردشگران در سایر تحقیقات انجام گرفته، در سطح پایینی قرار دارد.
همچنین توزیع فضایی در این پژوهش نشان میدهد مقاصد ساحلی واقع در شرق گیلان نسبت به مرکز و غرب گیلان توسعه چندانی نیافتهاند و هر چه از شرق به سمت مرکز و غرب استان پیش میرویم، سطح توسعهیافتگی بیشتر میشود. شاید دلیل مساله یادشده این است که گردشگران در بدو ورود به گیلان ابتدا وارد شهرستان رشت میشوند که در مرکز استان واقع شده است و سپس به دلیل تمایل برای بازدید از آستارا و سرعین مسیر خود را به سمت غرب گیلان ادامه میدهند؛ بنابراین، مرکز و غرب گیلان پذیرای گردشگران بیشتری نسبت به شرق گیلان است. همین حضور گردشگر بیشتر به توسعه بیشتر مقاصد گردشگری ساحلی در مرکز و غرب گیلان منجر شده است که نتایج مقایسه میانگین رضایت از این مقاصد نیز گویای این امر است و بالاترین رضایت گردشگران از مقصد گردشگری ساحلی گیسوم اعلام شده که در غرب استان واقع شده است.
ارسال نظر