۱. افزایش مستقیم فروش و سودآوری: جشنواره‌ها باعث می‌شوند تا بتوانید با خلق بهانه‌های ارتباطی مناسب، با طیف گسترده‌ای از مشتریان ارتباط برقرار کرده و احتمال فروشتان را افزایش دهید. وقتی با مبلغ تورها بازی می‌کنید، افراد بیشتری راغب می‌شوند که همسفرتان باشند و در نتیجه احتمال سودآوری افزایش می‌یابد.

۲. تغییر عادت رفتار مصرف‌کننده: با جشنواره‌ها به مشتریان کمک می‌کنیم تا عادات خود را تغییر دهند. به آنها شیوه‌های جدیدی برای خرید ارائه می‌کنیم و ذائقه‌ آنها را به سمتی که می‌خواهیم سوق می‌دهیم. مثلا اگر چند ماه مانده به عید نوروز جشنواره‌ تخفیف‌ها را آغاز کنیم، مشتری یاد می‌گیرد که در سال‌های بعدی، زودتر برای سفرهای نوروزی خود برنامه‌ریزی کند.

۳. معرفی محصول به مشتریان جدید: مقصد و جاذبه جالبی در ذهن دارید که در نظر خودتان می‌تواند سودآور باشد؟ یک جشنواره فرصت خوبی است که از ایده‌های نوی خود بگویید و اعتماد مشتریان جدید را کسب کنید.

۴. برقراری ارتباط با مشتریان قدیم: همواره نگه داشتن مشتری قدیمی به‌صرفه‌تر از پیدا کردن مشتریان جدید است. مشتریان قدیمی کسانی هستند که شما حداقل یک‌بار موفق شده‌اید به آنها محصولات‌تان را بفروشید و علایق آنها را بهتر می‌شناسید. عموما جشنواره‌هایی که برای مشتریان قدیمی برنامه‌هایی داشته باشند، با توجه به امکان شخصی‌سازی، احتمال موفقیت بیشتری خواهند داشت.

۵. برخورد مسالمت‌آمیز با رقبا: یک جشنواره ممکن است باعث شود شما سود کمتری کنید اما می‌تواند رقیبتان را نابود کند. وقتی هزینه‌ تمام‌شده‌ فروش تورها را آنقدر پایین آورده‌اید که دیگر کسی نمی‌تواند کمتر از شما بفروشد، بازی شروع می‌شود. اما اگر برای برگزاری این جشنواره‌ها وسوسه شده‌اید، در نظر داشته باشید که سود حاصل از این جشنواره‌ها را به چه قیمتی کسب کرده‌اید. اگر روزی به همراهی رقیبتان نیاز داشته باشید، می‌توانید روی حمایت آنها حساب کنید؟ هیچ‌کدام از ما در جهان‌های جداگانه‌ای امرار معاش نمی‌کنیم و اگر بخواهیم دیگران را نابود کنیم، روزی هم نوبت نابودی خود ما می‌رسد.

۶. تکمیل ظرفیت تورها در زمان محدود: دغدغه‌ تکمیل کردن ظرفیت تورها در زمان مناسب می‌تواند دلیل خوبی برای طراحی جشنواره‌هایی با عنوان تورهای لحظه آخری یا زودهنگام باشد. مثلا آخرین روز تابستان است و شما می‌خواهید برای این روز به‌خصوص، سفرهایی را معرفی کنید و بفروشید. کالای شما زمان‌دار است و آخرین روز تابستان دیگر باز نمی‌گردد. بنابراین می‌توانید با استفاده از فرصت‌های باقی‌مانده و بالا بردن آمار فروش، جشنواره‌های لحظه آخری به بازار ارائه و ظرفیت‌های باقی‌مانده را پر کنید.

۷. تمرین و توانمندسازی درون‌سازمانی: از آنجایی که برخی از مشتریان، تنها به‌دنبال جشنواره‌های تخفیف هستند و تبدیل شدن آنها به مشتریان وفادار شاید سخت به‌نظر برسد، بنابراین می‌توان جشنواره‌هایی را طراحی کرد تا به‌دلیل روبه‌رو شدن با حجمی از فروش و شیوه‌های جدیدی از فرآیندهای کاری، عملکرد اعضای تیم فروش و عملیات تقویت شود. خریدهایی که از سایت‌های تخفیف گروهی انجام می‌شود، اکثرا از این دست می‌باشند. دراین شرایط اگر پرسنل مرتکب اشتباه‌هایی هم بشوند، اتفاق ناگواری نخواهد افتاد.

۸. افزایش رضایت تامین کنندگان: گاهی جشنواره‌ها برای شما سود مستقیمی ندارند اما به بخش‌های دیگری از زنجیره‌ تامین که با آنها کار می‌کنید کمک می‌کنند. مثلا هتل‌ها، خانه‌های محلی، راهنماها، جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی با حضور گردشگرانی که از طریق جشنواره‌ شما جذب شده‌اند به سود می‌رسند. سودی که برای آنها در فصل‌های بدون مسافر حاصل می‌شود، کمک می‌کند تا در فصل‌های شلوغ هم به‌یادتان باشند و با اولویت بهتری به شما خدمات بدهند.

۹. افزایش نقدینگی در سازمان: کاهش تعداد مسافران به‌صورت مستقیم روی نقدینگی و بودجه‌ شما تاثیرگذار است. در این شرایط یک جشنواره‌ مناسب کمک می‌کند تا در فصل‌های کم مسافر بخشی از هزینه‌های جاری مورد نیاز سازمان‌تان تامین شود. نقدینگی همچنین می‌تواند برای رزرو بلیت، هتل و... که چند ماه دیگر یعنی در فصل‌های شلوغ و پر مسافر قرار است سراغ آنها بروید، استفاده شود.

گام بعدی

فصل سفر و گردشگری در نیمکره‌شمالی کره زمین رو به اتمام است و در تمام جهان کسانی که در صنعت توریسم فعال هستند با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند. برگزاری یک جشنواره‌ خوب می‌تواند به پیشبرد اهدافتان کمک کند و فصل نسبتا پر رونقی را برایتان بسازد. اگر دلیل برگزاری جشنواره‌تان را از لیست بالا پیدا کرده‌اید باید روش‌هایی را هم برای تخفیف دادن انتخاب کنید. هفته آینده از انواع شیوه‌های تخفیف برایتان خواهیم گفت.