فرار مالیاتی در استان تحت پیگرد قرار میگیرد
خط قرمز مالیاتی در یزد
رضا نجفزاده در نشست خبری به مناسبت هفته فرهنگ مالیاتی با بیان اینکه فرار مالیاتی، خط قرمز این اداره کل است، با اشاره به شناسایی و رصد مواردی مانند تراکنش یکهزار میلیارد تومانی بدون پرداخت مالیات اظهار کرد: در یک مورد شاهد صدور ۲هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان فاکتور صوری بودیم که در خصوص این فرار مالیاتی پرداخت ۱۳۰ میلیارد تومان مالیات مقرر شده است. وی از ارتباط تنگاتنگ با دادستان عمومی و انقلاب یزد در موارد مختلف بهویژه فرار مالیاتی خبر داد و افزود: در این راستا در سال گذشته ۱۴ یا ۱۵ نفر را به مراجع قضایی معرفی کردیم؛ ضمن آنکه در طرح سوتزنی هم تلاشهای خوبی صورت گرفته و فقط در یک مورد، در ازای معرفی یک فرار مالیاتی ۴۰۰ میلیارد تومان، ۵۰۰ میلیون تومان پاداش داده شد. مدیرکل امور مالیاتی در ادامه با تاکید بر نقش مردم در پرداخت مالیاتها برای تامین درآمدهای عمومی دولت گفت: قطعا هر چه این مشارکت بیشتر باشد، پاسخگویی و خدماترسانی دولت به مردم افزایش خواهد یافت. نجفزاده با اشاره به پیشبینی دریافت ۲۴.۵هزار میلیارد تومان مالیات از مردم استان، از جایگاه چهارم یزد در توزیع عوارض خبر داد و گفت: به ازای هر یزدی ۲میلیون و ۷۰۰هزار تومان عوارض بین شهرداریها و دهیاریها توزیع میشود.
وی در این باره اظهار کرد: در سال گذشته با رشد ۳۵ درصدی، مبلغ ۳هزار و ۱۱۷ میلیارد تومان بین شهرداری و دهیاریهای استان برای هزینهکرد در اجرای طرحهای عمرانی و آبادانی استان پرداخت شده و این در حالی است که بودجه عمرانی کل استان در سال گذشته حدود ۲۶۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به اهتمام دولت بر پیادهسازی نظام مالیاتی هوشمند و مردممدار و در راستای عدالت و شفافیت مالیاتی، گفت: خوشبختانه طی سه سال گذشته و برخلاف گذشته که مالیاتها به صورت سنتی تعیین میشد، با تصویب قوانین خوبی که در این رابطه وضع شده شاهد گام برداشتن در مسیر عدالت مالیاتی و شفافیت اقتصادی هستیم.
این مسوول اقتصادی یزد به دائمی شدن قانون ارزش افزوده پس از اعمال اصلاحات و برخی موارد دیگر اشاره کرد و لازمه اجرای اهداف مالیاتی در کشور و استان را همکاری و مشارکت مردم و تمام دستگاههای اقتصادی، امنیتی و سیاستگذار در حوزه اقتصاد دانست. وی خاطرنشان کرد: با توجه به احتمال تمام شدن فروش نفت و وابستگی آن به سیاستهای خارجی کشورمان و قدرتهای بزرگ که همواره به دنبال تسلط بر منابع کشورها هستند، تکیه بر مالیاتها به عنوان یکی از درآمدهای پایدار برای کشورمان مطابق با سیاست اقتصاد مقاومتی و تکیه بر ظرفیتهای درونی ضروری است و در همین خصوص مقرر شده تا طبق برنامه هفتم توسعه ۸۰درصد بودجه از این بخش تامین شود. مدیرکل امور مالیاتی استان یزد با بیان اینکه طی سال ۱۴۰۱ میزان ۱۱.۵ همت و سال گذشته ۱۶ همت درآمد مالیاتی در استان دریافت شده و برای امسال نیز ۲۴.۵ همت تکلیف مالیاتی برای استان پیشبینی شده است از رتبه سوم یزد در پذیرش مالیاتهای مقطوع خبر داد و گفت: براساس مالیات مقطوع و طبق تبصره ۱۰۰ در سال گذشته ۳۵هزار پرونده مالیاتی استان به دلیل درآمد کمتر از ۱۸ میلیون تومان معاف از مالیات بوده و ۲۳درصد نیز تا ۵ میلیون تومان مالیات دادهاند. به گفته نجفزاده، در مجموع ۹۲.۹درصد از مؤدیان یزد سالانه کمتر از ۲۰ میلیون تومان مالیات پرداخت میکنند و از مجموع ۹۰هزار مؤدی استان تنها تعداد ۲هزار و ۸۰۰ مؤدی موظف به پرداخت مالیات بالاتر از ۳۰ میلیون تومان هستند. وی درباره مالیاتهای پرداخت شده برخی اقشار همچون پزشکان و دندانپزشکان گفت: به طور متوسط میزان مالیات پرداختی پزشکان در استان از ۲۷ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ به ۴۰ میلیون تومان در سال گذشته و در بخش دندانپزشکان استان نیز طی این مدت به طور میانگین از ۲۰ میلیون تومان به ۵۳ میلیون تومان افزایش یافته است.
مدیرکل امور مالیاتی یزد در پایان به توزیع ۱۱۰۰ میلیارد تومانی عوارض دریافتی در بخش بهداشت و درمان، ۱۲۰ میلیارد تومان در بخش ورزش و جوانان و پیگیری اصلاح قانون جایگزینی معافیتهای ۵، ۱۰ یا ۱۵ ساله شرکتها و معادن بزرگ با سرمایهگذاری آنها خبر داد. نجفزاده همچنین با بیان مزایای متعدد فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتی بهویژه در خصوص اختیارات برای کمک به افراد کمدرآمد جامعه، به تمدید فرصت تسلیم اظهارنامههای مالیاتی تا پایان ماه جاری اشاره کرد.