عابدین ‌‌خرم در دیدار سفیر اتریش در ایران اظهار کرد: در دولت سیزدهم، دوره جدیدی از روابط دو کشور شروع شده و امیدواریم توسعه این روابط، منجر به صلح، ثبات و امنیت در منطقه شود. استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به ظرفیت‌‌های استان در حوزه‌هایی مانند تولید، صنعت و معدن، فناوری، تجارت و حمل‌‌ونقل، علمی و دانشگاهی، صنایع غذایی و دارویی، صنایع‌‌دستی و گردشگری اشاره و به سفیر اتریش پیشنهاد کرد زمینه ایجاد ارتباط و تعامل استان با یکی از استان‌های این کشور که دارای ظرفیت‌‌های مشترک با آذربایجان شرقی است، فراهم شود. خرم با بیان اینکه تحریم‌های اقتصادی مانع از شکوفایی استعدادها و ظرفیت‌‌های ما نشده است، گفت: با همه ظرفیت‌‌ها آمادگی داریم که مذاکرات خود را به قراردادهای عملیاتی و کاری تبدیل و چشم‌‌انداز خوبی از توسعه روابط را در یک افق مشخص ترسیم کنیم.

سفیر اتریش در ایران هم در این دیدار با اظهار خرسندی از سفر به تبریز گفت: آذربایجان شرقی به‌‌خاطر جغرافیا و تاریخ خود، از مزیت‌‌هایی برخوردار است که آن را از دیگر استان‌ها متمایز کرده و در طول تاریخ همواره اثرگذار بوده است. وولف دیتریش هایم افزود: حدود ۱۵۰ سال قبل، نخستین کنسولگری اتریش در تبریز دایر شده بود و در آن مقطع، تبادلات علمی بین دو کشور در جریان بوده و اتریش در سده‌های گذشته همواره تلاش کرده تا روابط خود را با ایران حفظ و گسترش دهد. وی با تاکید بر اینکه قطعا از حضور شرکت‌‌های اتریشی در ایران حمایت می‌کنیم، افزود: علاقه بسیار زیادی به گسترش تعاملات داریم و با نگاهی امیدوارانه به فضای مذاکرات، به افزایش همکاری‌‌‌‌های خود با ایران در همه زمینه‌ها فکر می‌کنیم. سفیر اتریش همچنین با اشاره به برقراری خط پروازی وین- تهران و مذاکرات سفیر ایران در اتریش برای اتصال دو کشور از طریق خط ریلی گفت: این علاقه‌‌مندی از طرف ما وجود دارد که تبریز را به عنوان دروازه ورود به ایران از طریق ریلی ببینیم.

وولف دیتریش هایم در دیدار با رئیس و هیات نمایندگان اتاق تبریز و جمعی از تجار آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: ساختار اقتصادی اتریش به‌طور عمده از شرکت‌‌های کوچک و متوسط تشکیل شده ولی شرکت‌‌های ایرانی از ابعاد بسیار بزرگ‌تری برخوردارند و شرکت‌‌های دو طرف علاقه‌‌مند به برقراری و استمرار دوباره روابط تاریخی گذشته خود هستند. وی با تاکید بر اینکه باید گام‌‌هایی برای حفظ منافع دو طرف برداشته شود، گفت: ایران پهناور و بزرگ بوده ولی تبریز از نظر جغرافیایی به اتریش نزدیک‌‌تر است و حضور در این شهر حس نزدیک بودن به اتریش را به ما می‌دهد. سفیر اتریش در ایران گفت: اتریش در زمینه خطوط پروازی و ریلی و حمل و نقل باری از تجربه گرانبهایی برخوردار است و می‌تواند این توانمندی‌‌ها را برای توسعه روابط با ایران به اشتراک بگذارد. هایم با بیان اینکه بانک‌هایی در اتریش وجود دارد که می‌توانند امکانات لازم برای روابط تجاری با ایران را فراهم کنند، افزود: این بانک‌ها برای انجام مبادلات مالی بین دو طرف می‌توانند کمک کنند ولی در این راه مشکلاتی نیز وجود دارد و کار ساده‌‌ای نیست.