تعویض پایههای بتنی فرسوده برق در خراسانجنوبی نیازمند اعتبار
مهدی دادگر در دیدار مدیران صنعت برق استان با استاندار خراسان جنوبی با تشریح فعالیتها و اقدامات صورت گرفته و در حال اجرا اظهار کرد: خوردگی پایههای بتنی در استان یکی از دغدغههایی است که در ایام بروز توفان موجب بروز خاموشی میشود و اگر چه برای تعویض و نوسازی این تیرها در استان اقدام میشود، ولی به منظور پیشگیری از وقوع بحران نیازمند تخصیص اعتبار است.
وی به خوردگی پایههای بتنی و تعریف طرحهای تحقیقاتی و نیاز به اعتبار اصلاح پایههای فرسوده اشاره و اظهار کرد: سولفاته بودن خاک بیشتر مناطق استان و اثر خوردگی شدید آن روی تیرهای سیمانی عمر مفید تیرها را به شدت تقلیل داده و پایداری شبکهها را به مخاطره میاندازد که تعویض این تیرها در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با اشاره به اینکه حجم بالای تیرهای فرسوده نیاز به اعتبار زیاد دارد، اظهار کرد: در صورت عدمتحقق این مهم و بروز حوادث سقوط تیرها، هزینههای سنگینی شامل خاموشی، تبعات اجتماعی از قبیل نارضایتی عمومی، خسارات مالی وجانی به مردم را به این مجموعه تحمیل خواهد کرد.
دادگر در ادامه گفت: ۴۸۷ نیروگاه خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب کمتر از ۱۰۰ کیلووات با تولید انرژی ۱۸ گیگاوات ساعت در خراسان جنوبی فعال است که تاکنون ۳۰میلیارد تومان درآمد حاصل از تولید برق خورشیدی به مشترکان پرداخت شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی اظهار کرد: اکنون ۳ نیروگاه خورشیدی مستقل از انشعاب به ظرفیت کل۱۸ مگاوات در شهرستانهای خوسف، بشرویه و سربیشه در مدار تولید قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۸ پروانه احداث نیروگاه در خراسان جنوبی صادر شده است، گفت: ظرفیت کل این نیروگاهها ۴/ ۲۲۳ مگاوات تولید برق است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی به اجرای طرح کاهش تلفات و همچنین تدوین رویهها و دستورالعملهای جاری شرکت با رویکرد کاهش تلفات که سبب دستیابی به تلفات تک رقمی (۶/ ۹۶درصد) در پایان سال گذشته شده است، اشاره کرد و افزود: به این منظور شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی جایگاه مناسبی بین شرکتهای توزیع برق کشور از آن خود کرده است.
دادگر در ادامه به راهاندازی خط گرم فرمان از راه نزدیک در استان اشاره کرد وگفت: علاوه بر فعالیت ۱۱گروه خط گرم فرمان از راه دور در شهرستانهای استان، اکنون ۸ گروه خط گرم فرمان از راه نزدیک در استان فعال است و راهاندازی این سیستم برای تمام شهرستانها در دستور کار قراردارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی به همراستایی با برنامههای وزیر نیرو در دولت سیزدهم اشاره کرد وگفت: افزایش ظرفیت تولید برق به ۳۵هزار مگاوات نیروگاه جدید با احداث ۱۵هزار مگاوات نیروگاه حرارتی تحت مدیریت شرکت تولید برق حرارتی، ۱۰هزار مگاوات نیروگاه حرارتی توسط صنایع و ۱۰هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دستور کارقرار دارد. خراسان جنوبی ظرفیت بالایی برای حضور سرمایهگذاران در زمینه انرژی خورشیدی و بادی و تحقق بخشی از ظرفیت احداث نیروگاههای تجدیدپذیر دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در ادامه به اقدامات کوتاهمدت برای عبور موفق از زمستان ۱۴۰۰اشاره کرد وگفت: کاهش متوسط مصرف سوخت معادل از ۲۳۰میلیون واحد سوخت به ۲۰۵ واحد (مقدار تکلیف شده) در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است.