مهرشاد ملکی از فعالان صنعت غلات و خوراک دام و طیور ضمن بیان مقدمه بالا اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات در زمینه تامین نهاده‌‌‌های دامی به‌‌‌خصوص کنجاله سویا و جو دامی، واردات این نهاده‌‌‌ها به‌‌‌صورت انحصاری از سوی چند شرکت است. در این وضعیت، مرغداران برای تامین نیاز، مجبور به تهیه نهاده‌‌‌های موردنیاز با قیمت و شرایط یک‌‌‌طرفه و نامناسب هستند. این شرکت‌ها و افراد واردکننده، در صورت ایجاد وقفه در واردات نهاده‌‌‌ها، امنیت غذایی کشور را با چالش جدی مواجه می‌کنند.

وی درباره مقوله پیشنهاد جایگزینی دانه سویا با کنجاله سویا در فهرست تهاتر نفت گفت: جایگزینی واردات دانه سویا از پیشنهادهای موثر انجمن غلات ایران بوده است، زیرا علاوه بر حمایت از کارخانه‌‌‌های روغن‌‌‌کشی و تولید داخل، سبب افزایش اشتغال و رشد این صنعت می‌شود. از سوی دیگر، در سال‌های گذشته تخصیص‌‌‌نیافتن به‌‌‌موقع ارز به دانه‌‌‌های روغنی به‌‌‌عنوان ماده اولیه کارخانه‌‌‌های روغن‌‌‌کشی و همچنین حذف تعرفه‌‌‌های دولتی برای تولیدات این کارخانه‌‌‌ها جهت واردات روغن، موجب شد تولید کنجاله سویا برای مصارف دام و طیور با مشکل مواجه شود و قیمت این کالا به‌‌‌مراتب بالا رود و تاثیر مستقیم روی محصولات تولیدی مانند گوشت، مرغ و تخم‌‌‌مرغ بگذارد.

این فعال صنعت دام و طیور درباره مهم‌ترین مطالبات و انتظارات فعالان حوزه واردات نهاده‌‌‌های دامی از رئیس‌‌‌جمهور جدید گفت: صنعت دام و طیور از مهم‌ترین صنایع داخل کشور محسوب می‌شود که در تامین غذایی مردم، سهم بسزایی دارد، ازاین‌‌‌رو توجه به رفع موانع واردات این صنعت، کمک شایانی به امنیت غذایی کشور می‌کند. توجه ویژه به این صنف، از تورم حاصل در کالاهای نهایی مانند مرغ و گوشت و فرآورده‌‌‌های آن جلوگیری خواهد کرد. همچنین افزایش سهم دولتی‌‌‌ها از واردات نهاده‌‌‌های دام و طیور باعث شده است شرکت‌های خصوصی نتوانند طبق توانایی‌‌‌ها و منابع خود واردات انجام دهند و به گردش این صنف کمک کنند؛ بنابراین دولت جدید باید فضای کار بیشتری به شرکت‌های کوچک‌تر جهت واردات نهاده‌‌‌های دامی بدهد تا کمبود عرضه، افزایش قیمت کالاهایی نظیر کنجاله سویا را رقم نزند.