شماره روزنامه ۶۱۸۶
|

حاشیه سود شرکت‌های مخابراتی ۱۳درصد کاهش یافت؛

با وجود وضعیت نامناسب لیدر مخابراتی‌‌‌ها یعنی شرکت «اخابر» وضعیت دیگر شرکت‌های هم‌‌‌گروه آن بهتر است. درآمد ارائه خدمات صنعت ارتباطات در سال ۱۴۰۲ به میزان ۶۴هزار و ۶۲۱میلیارد تومان بوده که در مقایسه با سال ماقبل ۲۹درصد افزایش را تجربه کرده است. در سال‌جاری وضعیت درآمدی این صنعت بهبود یافته و طی…

متغیرهای سودآوری صنعت خودرو با نزول همراه شد؛

نظارت دستوری بر تولید و قیمت خودروسازان، دو اهرم فشار در سال‌های گذشته بر شرکت‌های خودروساز بوده است. این شرایط خصوصا در دو شرکت بزرگ خودروساز داخلی یعنی ایران‌خودرو و سایپا موجب شناسایی زیان انباشته سنگین این دو خودروساز شده است. اخیرا دولت همت کرده است که وضعیت فاجعه‏‏‌بار صنعت خودروی کشور را…

    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • حاشیه سود شرکت‌های مخابراتی ۱۳درصد کاهش یافت؛

    بن‌بست توسعه‏‏‌ای صنعت ارتباطات

    با وجود وضعیت نامناسب لیدر مخابراتی‌‌‌ها یعنی شرکت «اخابر» وضعیت دیگر شرکت‌های هم‌‌‌گروه آن بهتر است. درآمد ارائه خدمات صنعت ارتباطات در سال ۱۴۰۲ به میزان ۶۴هزار و ۶۲۱میلیارد تومان بوده که در مقایسه با سال ماقبل ۲۹درصد افزایش را تجربه کرده است. در سال‌جاری وضعیت درآمدی این صنعت بهبود یافته و طی هشت‌ماه امسال درآمد شرکت‌های مخابراتی بازار سرمایه با رشد ۳۳درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۴هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. با شنیدن نام صنعت مخابرات، ناخودآگاه نام دو شرکت مخابرات ایران و همراه‌‌‌اول در ذهن همگان پدیدار می‌شود.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • متغیرهای سودآوری صنعت خودرو با نزول همراه شد؛

    راه نجات خودروسازان از باتلاق

    نظارت دستوری بر تولید و قیمت خودروسازان، دو اهرم فشار در سال‌های گذشته بر شرکت‌های خودروساز بوده است. این شرایط خصوصا در دو شرکت بزرگ خودروساز داخلی یعنی ایران‌خودرو و سایپا موجب شناسایی زیان انباشته سنگین این دو خودروساز شده است. اخیرا دولت همت کرده است که وضعیت فاجعه‏‏‌بار صنعت خودروی کشور را کمی تسکین دهد. بر این اساس چندی پیش مجوز افزایش نرخ میانگین ۳۰درصد در محصولات دو خودروساز بورسی صادر شد که به‌دنبال آن مدیران عامل این دو شرکت عقیده داشتند در گزارش پاییز و زمستان، این دو خودروساز بزرگ می‌توانند از زیان به سودآوری برسند. از طرفی بار دیگر برای چندمین بار بحث عرضه خودرو در بورس کالا مطرح شد. هرچند هیچ‏‏‌جای دنیا محصولی مانند خودرو که نمی‌توان نسبت به استاندارد تمامی قطعات آن با قطعیت صحبت کرد و شفافیت آن پایین است، در بورس کالا عرضه نمی‌شود. با این حال، وضعیت خودروسازان در چند سال اخیر فقط در دورانی درخشان بود که محصولاتشان در بورس کالا عرضه شد.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • حذف دلار نیمایی چه اثری بر سودآوری صنایع بورسی خواهد داشت؟

    ۳۷ صنعت در محدوده سبز

    بازار سرمایه، هفته گذشته تحولات چشمگیری را تجربه کرد و با نوساناتی در نقدینگی و ارزش معاملات همراه بود که تغییرات رفتار سرمایه‌گذاران را به‌وضوح نشان داد. یکی از اتفاقات مهم این هفته، شکستن رکورد تاریخی شاخص کل بورس بود. روز چهارشنبه، شاخص کل از سقف تاریخی ۲میلیون و ۵۳۵‌هزار واحدی اردیبهشت ۱۴۰۲ عبور کرد و با رشد حدود ۰.۹۷درصدی در آخرین روز معاملاتی، به سطح ۲میلیون و ۵۴۳‌هزار واحدی رسید. هفته گذشته، گروه پیمانکاری صنعتی با بازدهی ۱۲.۶۱درصدی بهترین عملکرد هفتگی را ثبت کرد و گروه فعالیت‌‌های مهندسی با بازدهی ۸.۳۲درصدی و صنعت بیمه با بازدهی ۷.۰۶درصدی، در رتبه‌‌های بعدی قرار گرفتند. در مقابل، ۱۳صنعت بازدهی منفی داشتند که گروه چوب با افت ۳.۹۲درصدی در انتهای فهرست قرار گرفت.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • اثرات حذف قیمت دستوری بر صنعت لبنیات بررسی شد

    رکود ۶ ماهه لبنی‏‏‌ها

    اخیرا صحبت‏‏‌هایی مبنی بر حذف قیمت‌گذاری دستوری در صنعت لبنیات شنیده شد که این موضوع جو مثبتی را برای نمادهای این صنعت در بازار ایجاد کرد. در صورت تحقق این وعده، سودآوری شرکت‌های لبنی رشد چشمگیری را تجربه خواهد کرد و این امر موجب ایجاد جو مثبت در نمادهای این صنعت خواهد شد. تا قبل از این، قیمت‌گذاری محصولات لبنی به‌طور دستوری و با توجه به رشد قیمت شیرخام صورت می‏‏‌گرفت. ارزیابی مقادیر تولید، فروش و درآمد شرکت‌های لبنی نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۲ وضعیت مطلوبی برای نمادهای این صنعت رقم خورده است.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • قیمت آزاد موجب حفظ سودآوری نساجی با وجود نزول متغیرهای مالی شد

    مثلث خطر منسوجات

    متغیرهای مالی شرکت‌های منسوجات بازار سرمایه در دوره‏‏‌های اخیر با نزول همراه شد. در سال ۱۴۰۲ مقادیر تولید و فروش منسوجات به‏‏‌ترتیب با افت ۴۶ و ۵۳درصدی همراه بود که این نزول بیشترین میزان کاهش تناژ تاریخی صنعت منسوجات بوده است. در بخش درآمدی نیز فروش ۱۴۰۲ این صنعت با افت شتاب ۲۲درصدی نسبت به متوسط سالانه همراه شد و به ۲هزار و ۸۱۵میلیارد تومان رسید. نزول متغیرهای مالی در بازه فصلی نیز ادامه داشته است.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • در هفته گذشته خروج نقدینگی درآمد ثابت‌ها شتاب گرفت

    سکته رشد صندوق‌های اهرمی؟

    بررسی وضعیت بازار صندوق‌های سرمایه‌گذاری در هفته‌ای که گذشت، نشان می‌دهد که بازدهی صندوق‌های اهرمی، اگرچه همچنان در بین صندوق‌ها پیشتاز بود، اما نسبت به هفته قبل کاهش یافت و همزمان، صندوق‌های درآمد ثابت شاهد خروج نقدینگی بودند و در مقابل حدود‌ هزار میلیارد تومان پول وارد صندوق‌های طلا شد.
    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • حاشیه سود تابستان متانول‏‏‌سازان بورسی بهبود ۱۲درصدی را تجربه کرد

    محرک رشد سودآوری متانولی‏‏‌ها

    در سال‌‌‌های گذشته متانولی‌‌‌ها وضعیت خوبی را تجربه نکردند که علت این امر به بحث قطعی گاز این صنعت بازمی‌‌‌گردد. شرکت زاگرس به‌عنوان بزرگ‌ترین متانول‌‌‌ساز خاورمیانه در دوره‌‌‌های قبل در عین ناباوری زیانده شد. اتفاقی که به ذهن هیچ فعال بازار نمی‌‌‌رسید که رخ دهد در زاگرس رقم خورد و در پاییز و زمستان سال ۱۴۰۰ این شرکت زیان شناسایی کرد. با وجود تلاش متانولی‌‌‌های بورسی برای بهبود وضعیت تولید و فروش خود در سال ۱۴۰۲، طی دو فصل آغازین امسال نزول متغیرهای تولیدی در این صنعت رقم خورد. در هفت‌ماه امسال مقدار تولید و فروش متانول‌‌‌سازان بورسی در قیاس با مدت مشابه به‌ترتیب کاهش ۲۱ و ۲۳درصدی را ثبت کرد. درآمد فروش این صنعت در هفت‌ماه امسال ۳۲هزار و ۹۸۳میلیارد تومان به ثبت رسید که در قیاس با هفت‌ماه ابتدایی ۱۴۰۲ تنها ۱۴درصد رشد را تجربه کرد. با همه این تفاسیر وضعیت سودآوری متانولی‌‌‌ها به‌دلیل رونق صادرات و همچنین رشد ۲۸درصدی نرخ فروش، افزایش خوبی را تجربه کرد.
    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • درآمد و سودآوری حمل‏‏‌ونقل آبی‏‏‌ها رشد ۹۰ و ۲۶درصدی را تجربه کرد

    اهرم تقویتی لجستیک دریایی

    از میان سه‌ضلع حمل‏‏‌ونقلی کشور، لجستیک دریایی طی دوره‏‏‌های اخیر وضعیت بهتری را به‌لحاظ درآمد و سودآوری تجربه کرده است. اصلی‏‏‌ترین علت رونق در این صنعت به بحث درآمد دلاری بازمی‌گردد که ریسک عدم‌پایداری سودآوری و درآمد این صنعت را به حداقل رسانده است. البته این واقعیت را باید در نظر داشت که با سر ‏‏‌کار آمدن ترامپ در منصب ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده، احتمال محدودیت تجارت ایران با چین توسط آمریکا وجود دارد. همین امر موجب می‌شود تا درآمد صنعت لجستیک دریایی به حداقل برسد و سودآوری این صنعت محدود شود. از آن‌طرف هرچه روابط ایران با سایر نقاط دنیا بهتر شود، سایه تحریم کمرنگ شده و شرکت‌های حمل‏‏‌ونقل رونق درآمدی بیشتری را تجربه خواهند کرد. در بازه سالانه طی سال ۱۴۰۲ جهش بی‏‏‌سابقه‏‏‌ای در درآمد حمل‏‏‌ونقل دریایی رقم خورده است. طی این سال تجمیع درآمد این صنعت ۶هزار و ۷۷۳میلیارد تومان بوده که در قیاس با سال ماقبل رشد ۹۰درصدی را تجربه کرده است. این میزان رشد نسبت به متوسط سالانه ۴۶درصد بالاتر است.
    شنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۳
  • درآمد آبان ‏‏‌ماه صنایع بدون تغییر نسبت به ماه مهر، ۳۰۰ همت باقی ماند

    ناجی ارزی صنایع بورسی

    گزارش‌های آبان صنایع بورسی راهی کدال شد. رشد میانگین۳۲درصدی دلار نیما از آبان سال گذشته تاکنون به تقویت فروش شرکت‌ها منجر شده است. محدودیت‌های انرژی نیز، موجب کاهش مقداری فروش شده است. مجموع درآمد صنایع، در هشتمین ماه سال‌ حدود ۳۰۰همت گزارش شد. این میزان نسبت به مهرماه، بدون تغییر مانده است. همچنین درآمد یادشده نسبت به آبان سال قبل ۲۴درصد بهبود یافته است. با این تفاسیر، صنایع بورسی احتمالا حاشیه سود بهتری را طی سومین فصل سال نشان خواهند داد.
    سه‌شنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • قیمت‌گذاری منابع تامین برق بورسی ایران فرموله شد

    اهرم فشار بر نیروگاه‏‏‌ها

    تولید برق مستلزم وجود گاز است. قیمت‌گذاری دستوری کمر اقتصاد ایران را شکسته و ردپای شوم آن در صنایعی همچون نیروگاه‏‏‌ها، گاز، شوینده و... بیشتر نمایان است. ایران به‌عنوان دارنده دومین ذخایر گازی بزرگ دنیا هم‏‏‌اکنون با کمبود گاز مواجه است و در زمستان به‌ناچار برای تامین گاز خانگی کشور از گاز صنایع استفاده می‌کند. نیروگاه‏‏‌ها نیز در سال‌های اخیر به‏‏‌حدی از قیمت‌گذاری دستوری آسیب دیده‏‏‌اند که حتی نمی‌توانند هزینه استهلاک خود را پوشش دهند. این موضوع در مقادیر تولید این صنعت مشاهده می‌شود.
۱