شرکت پتروپالایش میرداماد صفه مجوز گرفت
ورود «حلال پنتان» به بازارهای بینالمللی
روح الله جوانی مدیر تولید شرکت پتروپالایش میرداماد صفه گفت: حلال هیدروکربنی پنتان سبکترین حلالی است که در واحد حلالهای ویژه شرکت پتروپالایش میرداماد صفه تولید میشود. این حلال که باید حداقل دارای خلوص ۹۹ درصد حجمی باشد، از محصول اصلی DIH.TOP خروجی از واحد ایزومراسیون مجتمع بنزین سازی استخراج میشود. ۹۹ درصد پنتان شامل حداقل ۷۰ درصد هیدروکربن نرمال پنتان و حداکثر ۳۰ درصد ایزوپنتان تعریف شده که براساس تجهیزات موجود در واحد حلالهای ویژه، رکورد ۸۵ درصد حجمی نیز برای نرمال پنتان نیز ثبت شده است. البته در برخی از بازارها و نیز مصارف آزمایشگاهی خلوص حداقل ۹۲ درصدی نیز برای نرمال پنتان قابل قبول است.
وی افزود: این محصول با ارزش افزوده بالا عمدتاً به عنوان حجیم کننده در صنایع پلی استایرن استفاده میشود و ضمن سازگاری با محیط زیست، به خاطر عدد اکتان پایینی که دارد جداسازی آن از DIH.TOP میتواند کمک شایانی در افزایش اکتان بنزین نهایی و کاهش مصرف MTBE داشته باشد. این فرآورده در مخازن تحت فشار ذخیره میشود و هلدینگ پتروپالایش اصفهان درصدد است جایگاهی برای بارگیری پنتان در ایستگاه بارگیری فرآوردههای سبک فراهم سازد.
مدیر تولید شرکت پتروپالایش میرداماد صفه اظهار داشت: دستیابی به این موفقیت و کسب دانش تولید این محصول و اخذ کد صادراتی ، اتفاقی ارزشمند برای شرکت است که امیدواریم با حمایت و همت و تلاش روز افزون همکاران، محصولات جدید تولید و فروش و صادرات گردد ، تا از خام فروشی نفت خام جلوگیری شود.
ضرورتهای استانداردسازی پنتان
همچنین بنفشه خادم الفقرا کارشناس بازرگانی شرکت میرداماد صفه درباره روند استانداردسازی پنتان گفت: این محصول به صورت عمده جهت تولید فوم پلی استایرن، در صنایع مختلف شیمیایی به عنوان ماده اولیه و در آزمایشگاهها به عنوان حلال مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به این که R۱۴۱B مخرب لایه ازون است لزوم استفاده از گازهای جایگزین در صنایع مختلف مانند صنعت تولید ساندویچ پانل قوت گرفته است، بنابراین صادرات این محصول با توجه به جایگاه جهانی آن از یک سال پیش در شرکت میرداماد صفه مورد توجه قرار گرفت.
کارشناس بازرگانی شرکت پتروپالایش میرداماد صفه در خصوص ضرورت استانداردسازی این محصول گفت: یک محصول برای صادرات باید استانداردسازی شود، در این فرآیند نمونهای از محصول تولید شده توسط کارگروه مربوطه اخذ و جهت آنالیز به اداره استاندارد تحویل داده میشود. پس از آنکه تاییدیههای لازم دال بر تولید بر مبنای استانداردهای جهانی و ملی اخذ شد کد صادرات محصول در سامانه به معنای مجوز شروع صادرات صادر می گردد.
وی با اشاره به فرآیند ۳ ماهه جهت اخذ کد صادراتی پنتان افزود: برای اخذ تأییدیههای استاندارد، شرکت ابتدا یک آنالیز را به کارگروه ارائه میدهد، چون این آنالیز در رنج استاندارد قرار دارد، کارگروه موظف میشود آنالیز را زمانی که از آزمایشگاه بیرون آمد، با نمونهای که ما ابتدا به آنها دادهایم مقایسه نماید تا از تولید محصول طبق همان استاندارد اطمینان پیدا کند. خادم الفقرا خاطرنشان کرد: اعضای کارگروه موردنظر باید به صورت همزمان در پالایشگاه حضور پیدا کرده و نمونه برداری کنند که این فرآیند ، طی هماهنگی های انجام شده اجرایی شده است.
دستاوردهای استانداردسازی پنتان برای شرکت میرداماد صفه
وی افزود: شرکت پالایش نفت اصفهان بر اساس انجام فرآیند استانداردسازی موفق به اخذ کد صادراتی گردید که به معنای صدور مجوز و ثبت کد صادراتی جهت ورود به بازارهای بین المللی است و متولی انجام این امور شرکت میرداماد صفه است.
کارشناس بازرگانی شرکت پتروپالایش میرداماد صفه گفت: از آنجاییکه قیمت فعلی گاز نرمال پنتان بسیار پایینتر از گاز R۱۴۱b و مقدار مصرف نرمال پنتان نیز کمتر از R۱۴۱b است، جایگزین کردن این ماده را کاملاً اقتصادی میکند. همچنین بسیاری از کشورها و صنایع بین الملل استفاده از این محصول را در دستور کار خود قرار دادهاند، بنابراین صادرات این محصول استراتژیک از مزیتهای رقابتی این مجموعه خواهد بود.