سرنوشت پیکانِ دیکتاتور رومانی
پیکان زرشکی اهدایی به چائوشسکو در نهایت به قیمت ۹۵,۰۰۰ یورو و نزدیک به ۲۴ برابر قیمتی که در ابتدا برای آن در نظر گرفته شده بود به یک مجموعه دار رومانیایی رسید. همچنین در همین حراجی یک هواپیمای متعلق به چائوشسکو که یک رومبک ۱۱.۱ بود به قیمت ۱۲۰,۰۰۰ یورو فروخته شد. گفته می شود بیش از ۱۰۰ خریدار ایرانی در این حراج شرکت کرده بودند تا پیکان ایرانی را خریداری کنند. ساخت این مدل پیکان که از نوع هیلمن هانتر لیموزین بود در سال ۱۳۴۶ در کارخانه ایران ناسیونال شروع شد که در آن دروان نماد صنعت ایران به شمار می رفت. قیمت پایه اعلام شده برای پیکان اهدایی به نیکلای چائوشسکو ۴,۰۰۰ یورو در نظر گرفته شده و انتظار می رفت این خودرو در نهایت به قیمت ۱۰,۰۰۰ یورو به فروش برسد.
این پیکان به مناسبت انتخاب چائوشسکو به عنوان رییس جمهور رومانی به وی هدیه داده شد. مردی که بعدها به دیکتاتوری مخوف تبدیل شده و بعد از تظاهراتی گسترده در کشورش، دستگیر و اعدام شد. گفته می شود که مجموعه دار رومانیایی تنها با ۵,۰۰۰ یورو بیشتر توانست این پیکان را از چنگ مجموعه داران ایرانی در بیاورد. سرعت این پیکان ۱۴۵ کیلومتر بر ساعت و موتور آن ۱.۵ لیتری با چهار سیلندر بود که ۴۵ اسب بخار نیرو تولید می کرد. این پیکان به شکل لوکس تری ساخته شده و به عنوان نماد قدرت صنعتی کشور به رییس جمهور وقت رومانی هدیه داده شده بود، دورانی که رومانی برای کسب استقلال بیشتر از اتحاد جماهیر شوروی تلاش کرده و روابط خوبی با تهران داشت.
نیکلای چائوشسکو در دسامبر ۱۹۸۹ و همزمان با فروپاشی کمونیسم بار دیگر به ایران سفر کرد و دو روز پس از بازگشت به کشورش، با شورش مردم کشور مواجه شده و در حالی که قصد فرار با هلیکوپتر را داشت، دستگیر شده و همراه با همسرش اعدام شد. شاه در سال ۱۹۶۶ میلادی از رومانی دیدن کرد و این آغاز همکاریهای تجاری و دیپلماتیک ایران و رومانی بود. چائوشسکو در سال های اولیه حکومتش در رومانی رهبری میانه روتر بوده و کشورش نیز شرایط آزادتری نسبت به دیگر کشورهای کمونیستی داشت اما رفته رفته حکومت چائوشسکو به یکی از هولناک ترین و بدنام ترین حکومت ها تبدیل شد که باورهای کمونیستی بسیار عجیب و غریبی را ترویج می کرد.