در گفتگو با عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی مطرح شد
ارز ترجیحی موضوع صفر و صدی نیست
سید محمد جمالیان، از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: وضعیت تجهیزات پزشکی در حوزه لوازم مصرفی اگرچه در حد قابل قبولی است اما باید از تولیدکنندگان حمایت جدی صورت گیرد. تولیدکنندگان از موضوع واردات و ارز بسیار شاکی هستند زیرا در برخی از موارد به واردکنندگان ارز ترجیحی تعلق میگیرد که این امر توان رقابت از تولیدکنندگان را سلب میکند. بنابراین از تولیدکنندگان نیز در خصوص تخصیص ارز به ویژه برای واردات لوازم موردنیاز باید حمایت لازم صورت گیرد تا بتوانند جایگاه واقعی خود را پیدا کنند.
نماینده مردم اراک در مجلس تصریح کرد: معتقدم در موضوع ارز ترجیحی نباید صفر و صد را ملاک قرار دهیم بلکه در کالاهایی که در داخل تولید می شود، ارز ترجیحی حذف شود اما در سایر زمینهها در صورت نیاز، ارز ترجیحی تخصیص یابد و در واقع اعتدالی در این حوزه برقرار شود.
وی با تاکید بر ارتقا کیفی محصولات تولیدی، گفت: در حوزه تولیدات داخلی تجهیزات سرمایهای مانند سی تی اسکن به نقل از پزشکان این دستگاهها هنوز دارای کیفیت لازم نیستند و باید کار بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
جمالیان افزود: البته در جلسات متعددی که با تولیدکنندگان داشتیم بر ارتقای کیفی محصولات تاکید کردیم زیرا تضمین سلامت مردم در این حوزه از اهمیت ویژهای برخوردار است. معتقدم در این حوزه باید مرحله به مرحله پیش برویم و نباید صرفا به دلیل تولید داخلی یک محصول، واردات آن را ممنوع کنیم زیرا رقابت عامل مهم در ارتقا کیفی تولید محسوب میشود
وی نبود مدیریت واحد در حوزه تجهیزات پزشکی وزات بهداشت را یکی از چالشهای این حوزه دانست و عنوان کرد: بخشی از مدیریت تجهیزات پزشکی به عهده معاونت درمان این وزاتخانه و بخشی از آن در اختیار سازمان غذا ودارو است که این نبود مدیریت واحد در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی، ملموستر است و موجب ازهمگسیختگی در اجرای امور میگردد.
این عضو کمیسیون پزشکی مجلس افزود: در جلسهای که اخیرا با وزیر بهداشت برگزار شد موضوع نبود مدیریت واحد در تجهیزات پزشکی مطرح گردید و قرار شد تا پس از تثبیت معاونان وزارتخانه این موضوع به صورت جدی پیگیری شود.
وی اذعان کرد: با وجود اینکه در کشور تعداد زیادی مهندس تجهیزات پزشکی تربیت شده است اما آنگونه که باید از این فارغالتحصیلان استفاده نمیشود و وظیفه مشخصی برای آنها تعریف نشده است. اگر داروخانهها دارویی را اشتباهی به بیمار بدهند مسوول فنی داروخانه باید پاسخگو باشد اما در حوزه تجهیزات پزشکی اگر شکایتی مطرح شود کسی پاسخگو نیست و این از نقاط ضعف این حوزه به شمار میرود. همچنین در بخش نگهداشت تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی با کاستیهایی در بهکارگیری متخصصان این حوزه مواجه هستیم و مسوولیت قانونی آنها نامشخص است؛ از طرفی میزان دریافتی آنها نیز پایین است.
جمالیان با تاکید بر ساماندهی صنعت تجهیزات پزشکی در تمام زمینهها، بیان کرد: باید از تمام ظرفیتهای کشور و هزینههایی که در خصوص تربیت نیروهای متخصص در تجهیزات پزشکی صرف شده است، استفاده کنیم تا توان رقابت داشته باشیم.
وی نمایشگاهها را فرصتی برای ارائه محصولات جدید به مصرفکنندگان دانست و افزود: در دنیای امروز که تکنولوژی به سرعت در حال پیشرفت است، برگزاری نمایشگاهها بستری برای بروز کردن اطلاعات در حوزه تجهیزات پزشکی را فراهم میکند تا روسای بیمارستانها، پزشکان و دست اندرکاران بتوانند با حضور در این نمایشگاهها با دستاوردهای و نوآوریها در این حوزه آشنا شوند.