گلایه مردم اصفهان   از قطعی و اُفت فشار آب

او ادامه می‌دهد: برخی شهروندان به ادارۀ آب باقوشخانه هم مراجعه کرده‌اند، ولی پاسخ درخوری دریافت نکرده‌اند. ما با شرکت آب و فاضلاب هم تماس می‌گیریم، به ما می‌گویند که آب می‌فرستیم. اما هیچ خبری نمی‌شود و مشکل همچنان پابرجاست.  شرکت آبفا می‌گوید آب ذخیره کنید، اما وضعیت فعلی برای ساکنان عسکریه و دشتستان به‌گونه‌ای نیست که حتی بتوانند، آب ذخیره کرد. آب اصلاً وصل نمی‌شود. روشن‌کردن کولر آبی ممکن نیست و شهروندان در این منطقه به استفاده از اسپیلت و پنکه روی آورده‌اند.

همچنین مریم یکی دیگر از شهروندان اصفهانی است که دراین‌باره می‌گوید: ما ساکن شیخ صدوق هستیم. در این تابستان و مشخصاً هفته‌ای که گذشت بارها قطعی آب داشتیم. قطعی‌ها به‌گونه‌ای است که حدود ۲ شب تا ۸ صبح آب وصل و مابقی روز قطع است.

ضعف سامانۀ آبرسانی در مقایسه با توسعۀ روزافزون اصفهان

درحالی‌که مردم اصفهان در برخی از نقاط شهر از افت فشار و قطعلی‌های طولانی‌مدت در یک شبانه‌روز گلایه دارند، مسئولان می‌گویند گرمای امسال بی‌سابقه است و ما تلاشمان را کرده‌ایم. حسین اکبریان، مدیرعامل آبفای استان اصفهان، به ایسنا اظهار کرد: سامانۀ آبرسانی اصفهان بزرگ باید متناسب با افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی توسعه یابد. لازمۀ تحقق این مهم نیز تخصیص اعتبارات است.

او با بیان اینکه توزیع آب در اصفهان به‌صورت هوشمند و با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها در حال انجام است، گفت: در روزهای اخیر، دما به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. مصرف نیز هم‌پای افزایش گرما، به‌علت روشن‌بودن مداوم وسایل سرمایشی روند افزایشی دارد. درواقع، تعادل بین منابع و مصارف آب از میان رفته و همین امر به افت فشار در برخی از محلات شهر اصفهان منجر شده است. این مسئول شرکت آب و فاضلاب اصفهان بیان کرد: لازم است که مردم استان به‌منظور بهره‌مندی همگان از نعمت آب شرب سالم و پایدار، مصارف غیرضروری خود را به صفر برسانند. توجه به این نکته سبب می‌شود تا دست‌کم ۱۵درصد از مصارف خود را کاهش دهند.

اکبریان با اشاره به جنبه‌های مثبت آب و فاضلاب اصفهان توضیح داد: با مدیریت هوشمند شبکه و استفاده از سامانه تله‌متری درحال‌حاضر در هیچ‌یک از شهرستان‌هایی که تحت ‌پوشش سامانۀ آبرسانی اصفهان بزرگ‌اند، معضلی در زمینه تأمین آب نداریم.

مدیرعامل آبفای استان اصفهان افزود: به‌رغم آنچه گفته شد، در تعدادی از محله‌های شهر اصفهان به‌ویژه در منطقۀ ۴ به‌علت قدمت شبکه و تناسب‌نداشتن جمعیت آن با زیرساخت‌های آب و فاضلاب، گاهی در طبقات مشکل افت فشار آب پیش آمده است.

وی در تکمیل بحث ادامه داد: البته برای ساکنان طبقات نیز تمهیداتی وجود دارد. به‌وسیلۀ تانکرهای آبرسانی سیار، آب توزیع می‌شود و ساختمان‌هایی که مخزن آب و پمپ استاندارد دارند، دچار مشکل نمی‌شوند؛ چون در ساعاتی که فشار شبکه مناسب است، مخازن آن‌ها آبگیری می‌شود. در لحظاتی از روز که افت فشار وجود دارد، از آب ذخیره‌شده استفاده می‌کنند.

اکبریان با نظر به دیگر محلات اصفهان تصریح کرد: مشکل محله‌هایی مانند صاحب روضات، خیابان پنج رمضان و باهنر با اجرای پروژه‌هایی که طی یک سال اخیر صورت گرفت، رفع شده است. اکنون، توان تأمین آب در اصفهان نسبت به پارسال تغییر نکرده؛ درحالی‌که دمای هوای امسال در مقایسه با تابستان سال گذشته ۳ درجه سلسیوس افزایش داشته است. براساس تجربه باید گفت که به ازای هر درجه افزایش دما، مصرف آب نیز ۵ درصد افزایش می‌یابد.