ذبیحی copy

اکنون بیش از ۱۸۰ شرکت دارویی در زمینه تولید، دارو، واکسن، محصولات های‌تک و پروبیوتیک در ایران فعال هستند. از این میزان بیش از ۳۶ شرکت دانش‌بنیان است که بهترین داروهای گیاهی را تولید می‌کنند. داروهای گیاهی که برای نخستین بار در ایران و جهان تولید شده‌اند.

قوانین دست و پاگیر دولتی باید کمتر شود

در حال حاضر برای صادرات این محصولات دو مساله، تحریم‌ها و قوانین دست و پا گیر سازمان توسعه تجارت ایران، وجود دارد؛ این سازمان طی سال‌های اخیر بیش از ده‌ها بخش‌نامه برای جلوگیری از صادرات ابلاغ کرده است. از سوی دیگر نداشتن ارتباطات بانکی و مشکلات فعلی تحریم‌ها باعث شده که ما اکنون نتوانیم در دنیا همپای کشورهای چین، هند و دیگر کشورها قد علم کنیم و گرنه در حال حاضر از کشور ترکیه و کل کشورهای منطقه از نظر تکنولوژی جلوتر هستیم. پیشی گرفتن ما از کشورهای منطقه به مدد تیز هوشی مقام معظم رهبری است که از همان ابتدا بر اقتصاد دانش‌بنیان، مباحث نوآوری، فناوری بومی و دانش بومی تاکید فراوان داشته‌اند. این مساله باعث شده است که ما اکنون نه تنها یک سر و گردن بلکه چند سر و گردن از کل کشورهای منطقه جلوتر باشیم و داروهایمان همپای کشورهای اروپایی باشد اما متاسفانه اکنون دو ایراد بزرگ در کشور وجود دارد. نخست، خودزنی داخلی است. دوم، خود تحقیری است. این دو مساله باعث شده که ما تصور کنیم کیفیت محصولات خارجی بهتر از ایرانی است.

اکنون صنعت داروسازی و صنعتگران این حوزه در اوج قله خودباوری هستند و کشور را می‌توانند از هر حیث و بابتی تامین کنند. من به عنوان تولیدکننده روزی همه چیز از خارج وارد می‌کردم، اما امروز همه چیز را خودم می‌سازم. ماشین‌آلات می‌سازم. تکنولوژی را به دست می‌آورم و خودم مواد اولیه را تولید می‌کنم و به گونه‌ای این کار را انجام می‌دهم که نیازی به خارج از کشور نداشته باشم، اما متاسفانه اکنون چالش‌ها و موانعی پیش روی صنعتگران این حوزه وجود دارد که راه را برای ما سخت  می‌کند.

سرآمدی صنعت داروسازی ایران در منطقه

دولت هر روز قوانین سختی را برای صنعتگران این حوزه ایجاد می‌کند. آنها به جای اینکه کمک کنند، دست‌شان بیشتر به جیب تولیدکننده می‌رود، زیرا بودجه‌شان کم است. آنها ایرادهای خودشان را برطرف نمی‌کنند. مثلا بودجه شرکت‌های رانتی را قطع نمی‌کنند یا برنامه‌ریزی درست و حسابی انجام نمی‌دهند تا جلوی کار آنها گرفته شود، بلکه دست به جیب بخش خصوصی می‎کنند. مثلا معافیت‌های بخش تولید و دانش‌بنیان را قطع می‌کند. اگر دولت با ما کاری نداشته باشد، ما خودکفا و خوداتکا می‌شویم و حتی می‌توانیم با صادرات محصولات دانش‌بنیان خودمان کشور را بی‌نیاز کنیم. با همه این تفاصیل ایران سرآمد همه کشورهای منطقه است و اگر مسوولان یک مقدار به کارهای واقعی خودشان برسند و دست به جیب ما نکنند چون چیزی در آن نیست و بیشتر از این ما را اذیت نکنند ما هم قول می‌دهیم صنعت نفسی بکشد و برای ۵ سال آینده حرف اول منطقه را بزنیم. یادآور می‌شود طی سال‌های اخیر سازمان دامپزشکی کشور تنها حامی تولید و صادرات و نوآوری در کشور بوده است.