شیشه فلوت هرمز همگام با تکنولوژی روز دنیا

هدف گروه صنعتی شیشه کاوه ازسرمایه گذاری وانتخاب استان هرمزگان وشهربندرعباس برای احداث کارخانه شیشه چه بوده؟این استان دارای چه مزایای متفاوت سرمایه گذاری نسبت به سایرمناطق کشوراست؟

با توجه به مطالعات اولیه و دعوت مسئولین استان هرمزگان مبنی بر سرمایه گذاری تولید شیشه، احداث کارخانه فلوت شیشه هرمز در بهمن ماه ۱۴۰۱ با حضور مسئولین بلندپایه استان شروع شد. با توجه به اینکه گروه صنعتی شیشه کاوه در سراسر کشور کارخانه‌های تولید شیشه دارد و جای آن در جنوب کشورخالی بود،این گروه صنعتی تصمیم گرفت عملیات اجرایی کارخانه شیشه فلوت هرمز را جهت تامین شیشه استان هرمزگان واستان‌های همجواراحداث نماید.از طرفی دسترسی به معادن و همچنین شرایط خوب هرمزگان جهت صادرات از دیگر دلایل راه اندازی این کارخانه درهرمزگان است.

احداث کارخانه درچه مرحله‌ای قراردارد؟چند درصد پیشرفت فیزیکی دارد؟

هم اکنون عملیات‌های عمرانی پروژه اعم از بتن ریزی، نصب سازه سوله‌ها واستراکچر کوره در حال اجرا می‌باشد و طبق برنامه ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و کلیه تجهیزات خریداری شده است. که برخی ازآنها درسایت موجود و آماده نصب است.

دراین شرایط ،آیاعملیات اجرایی مطابق برنامه پیش می‌رود؟یا خیرچرا؟توضیح دهید

طبق برنامه ریزی انجام شده می‌بایست این پروژه طی ۲۴ ماه به پایان برسد ،کمااینکه سابقه احداث کارخانه شیشه فلوت در زمان کمتری در سایر پروژه‌های گروه صنعتی شیشه کاوه وجود دارد. لذا با توجه به شرایط آب و هوایی ومسائل موجود درمنطقه هم اکنون پیشرفت خوبی داشته و زمان کمی از برنامه تعیین شده عقب هستیم . امیدواریم با تلاش بیشتر و تخصیص زیرساخت‌های مورد نیاز ،پروژه در زمان مقرر به بهره برداری برسد.

چرا ازکارخانه شیشه فلوت هرمزبه عنوان بزرگترین وپیشرفته ترین کارخانه شیشه فلوت کشوریادمی شود؟کامل توضیح دهید(از نظر وسعت پروژه،میزان سرمایه گذاری،میزان اشتغالزایی و...) احداث این کارخانه در زمینی به مساحت ۲۰هکتار درناحیه صنعتی جرون در حال انجام است که با تناژ روزانه۱۰۰۰تن بزرگترین کارخانه تولید شیشه فلوت در کشورمی باشد و تجهیزات آن از بروزترین تکنولوژی‌های روزدنیا است.میزان سرمایه گذاری این پروژه بالغ بر ۶۰۰۰میلیارد تومان بوده که می‌تواند منجربه اشتغال ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۱۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم ازهم استانی عزیزمان شود.

احداث کارخانه با چه مشکلات وچالش‌هایی روبرواست؟ برای رفع آن چه اقداماتی باید دولت انجام دهد؟

این پروژه یک پروژه ملی به حساب می‌آید که با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال انجام است و با توجه به سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران وشعارامسال مقام معظم رهبری درخصوص جهش تولید با مشارکت مردم این پروژه می‌تواند درتحقق اهداف تعیین شده گام بردارد.از طرفی با توجه به بازدید‌های جناب استاندار محترم از پروژه و دستور اکید ایشان نسبت به رفع موانع، متاسفانه هنوزبا کمبودهایی در موارد زیر ساختی مواجه هستیم که به شرح ذیل می‌باشد:در خصوص تامین برق دائم، با توجه به مساعدت ویژه جناب آقای دکتر دوستی استاندارمحترم هرمزگان تفاهم نامه سه جانبه‌ای فی ما بین استانداری، برق منطقه‌ای و شرکت شهرکهای صنعتی منعقد گردید ومقررشد آذر ماه ۱۴۰۳برق مورد نیاز سایت با احداث پست برق درمجاورت نیروگاه بندرعباس تامین شود.درضمن به درخواست مکتوب مبنی بر برق موقت پروژه انجام و تاکنون این مهم محقق نشده است. در خصوص تامین آب ، با توجه به قرار داد فی ما بین با آب منطقه‌ای متاسفانه آب ورودی به سیستم ازدبی و فشار مناسبی برخوردار نیست و روزانه فقط چند ساعت آب در شبکه جاری است که با توجه به تعداد پرسنل فعال در پروژه جهت امور عمرانی و مصرف روزانه پرسنل با مشکل مواجه هستیم که به ناچار با هزینه بیشتری آب مصرفی بصورت تانکری خریداری می‌گردد. در خصوص تامین گاز، با توجه به انجام روال اداری و قانونی درجهت تامین گاز مورد نیاز تاکنون اقدام موثری مبنی برانتقال گاز مورد نیاز ناحیه صنعتی جرون واحداث ایستگاه گاز صورت نگرفته است که امیدواریم با مساعدت و همکاری مسئولین مربوطه درزمان لازم انجام شود.لازم به ذکر است با در نظر گرفتن پیش بینی انجام شده برای زمان راه اندازی کارخانه شیشه فلوت هرمزتامین و تخصیص مواردذکر شده ازاولویت‌های کاری مهم و ضروری در بهره برداری به موقع پروژه می‌باشد.

مواد اولیه کارخانه ازمعادن استان تامین خواهدشد یا معادن خارج استان؟از کدام معادن و با چه ظرفیتی؟

با توجه به پی جویی‌های چندین ماهه توسط تیم مهندسی مستقردردفترمرکزی گروه صنعتی شیشه کاوه و همچنین تناژ روزانه تولید کارخانه فلوت هرمز،چندین محدوده معدن سنگ سیلیس دراستان هرمزگان با عیار قابل قبول و حداقل ذخیره مورد نیاز شناسایی و مختصات جغرافیایی آن به مسئولین ذیربط اعلام گردیده است که منتظرمساعدت وهمکاری هرچه سریعتر ایشان هستیم.نکته حائز اهمیت اینکه اگرهم اکنون معادن مورد نظر به این پروژه اختصاص یابد احداث تجهیز و راه اندازی کارخانه فرآوری سیلیس نیز زمان بر بوده وامکان بهره برداری مواد اولیه برای این پروژه میسرنمی باشد و ناگزیرمی بایست با هزینه‌های گزاف حمل و نقل مواد اولیه از سایر کارخانجات گروه صنعتی شیشه ازاستان‌های قزوین، آذربایجان شرقی و مرکزی به کارخانه شیشه فلوت هرمز انتقال یابد که می‌تواند هزینه سربار زیادی به مجموعه وارد نماید. از طرفی با توجه به مستعد بودن معادن سیلیس در استان کرمان و با مساعدت استاندارمحترم و مکاتباتی که با مسئولین استان کرمان مبنی بر همکاری در تخصیص معادن مورد نیاز انجام گرفته است که متاسفانه تاکنون نتیجه مطلوبی حاصل نشده است،که می‌تواند بدلیل نبود چشم اندازمناسب درتامین مواد اولیه در زمان اتمام پروژه و شروع فرآیند تولید تاثیرات منفی داشته باشد.

هدفگذاری برای تولیدچه نوع محصولاتی و با چه ظرفیتی تعریف شده است؟

با توجه به توضیحاتی که داده شد.فاز نخست، تولید شیشه فلوت می‌باشد که ظرفیت تولید روزانه۱۰۰۰تن و با ظرفیت تولید سالیانه ۳۵۰هزار تن در سال می‌باشد. فازهای بعدی تولید شیشه رفلکس، تولید آینه نقره و آلومینیوم در دستور کار قرار دارد.

چه نوع محصولات تولیدی با چه میزان وارد بازارکشور و هرمزگان خواهدشد؟برای صادرات چه برنامه‌ای دارید؟

تولید روزانه کارخانه شیشه فلوت هرمز۱۰۰۰ تن است. بخش عمده‌ای وارد بازار استان هرمزگان و استان‌های همجوارخواهد شد و با توجه به پتانسیلی که این استان دارا می‌باشد و کمبود‌هایی که در تولید شیشه‌های صنایع پایین دستی دارد می‌تواند فضا را برای سرمایه گذاری این قبیل صنایع شامل کارخانجات تولید شیشه دوجداره، تولید شیشه سکوریت، لمینت و شیشه‌های اتومبیلی که می‌توانند از تولیدات کارخانه فلوت هرمز بهرمندی مناسب را داشته باشند. با توجه به صادرات محصولات گروه صنعتی شیشه کاوه به بیش از۷۰کشور و درنظرگرفتن شرایط امکانات اسکله شهید رجایی و باهنر و همچنین افزایش مشتریان صادرات قطعا بخش قابل توجهی ازتولید صادرخواهد شد که نقش بسزایی درافزایش صادرات غیر نفتی دارد.

آیا توسعه کارخانه هم دیده شده؟توضیح دهید

در ابتدا مقرربود در این مجتمع دو خط تولید شیشه فلوت احداث گردد و بدلیل مشکلاتی که وجود دارد در فازنخست، یک خط تولید فلوت راه اندازی خواهد شد و در فاز دوم تولید شیشه‌های رفلکس می‌باشد که عمده محصولات آن شامل شیشه‌های کنترل کننده انرژی است که با توجه به آّب و هوای استان هرمزگان نقش موثری در کاهش مصرف انرژی ساختمان‌های مسکونی وادارات خواهد داشت.

جناب میرراشد اگر درخصوص کارخانه شیشه فلوت هرمزناگفته‌ای باقی مانده بیان کنید.

گروه صنعتی شیشه کاوه همواره در کنار رونق تولید کشور با حمایت و صیانت از محیط زیست در تولید شیشه با استفاده از بهترین تجهیزات و کنترل کننده‌های بروز دنیا در فرآیند، جز صنایع سبز محسوب می‌گردد و کارخانجات فلوت گروه صنعتی شیشه کاوه در استان‌های خراسان ، آذربایجان شرقی و استان مرکزی جزو صنایع سبز معرفی و موفق به کسب لوح تقدیراز سازمان محیط زیست شده اند. چنانچه قبلا نیز عنوان گردید با توجه به سرمایه گذاری انجام شده، پروژه شیشه فلوت هرمز از پروژهای ملی در استان هرمزگان بوده که با توجه به جذب نیروهای جوان و متخصص استان هرمزگان می‌تواند در اشتغال جوانان این مرز و بوم اثر گذار باشد وامیدواریم همه ما با انجام امور محوله در زمان مقرر نقش موثری در پیشرفت و تعالی نام بزرگ ایران داشته باشیم.


اشاره:گروه صنعتی شیشه کاوه از سال 1361 با هدف تامین انواع ظروف شیشه‌ای خانگی فعالیت خود را با تاسیس کارخانه بلور شیشه در شهر صنعتی کاوه(ساوه)آغاز کرد.این سازمان در سال 1379 فعالیت خود را در زمینه تولید شیشه ساختمانی گسترش داد و نخستین کارخانه شیشه فلوت درایران را با نام ایران فلوت راه اندازی کرد.این مجموعه هم اکنون با بیش از 35سال تجربه درتولید انواع شیشه تخت، ظروف شیشه ای، جاروبطری، بلوک شیشه ای، مواد اولیه شیشه و صنایع پتروشیمی فعالیت دارد و بعنوان بزرگترین تولید کننده شیشه و بلوردربخش خصوصی درایران ومنطقه شناخته می‌شود.گروه صنعتی شیشه کاوه کارخانجات خود را در داخل و خارج از کشوربا تکیه بر نیروی انسانی و همکاری کارشناسان متخصص در تمامی رشته‌ها مطابق با استاندارد‌های بین المللی احداث و صلاحیت محصولات ایران را در جهان بنیاد نهاده است.هم اکنون 7 کارخانه تولید شیشه تخت شامل تولید انواع شیشه‌های فلوت ساده، فلوت رنگی،انواع مشجرسفید ورنگی و شیشه سولاردراستان‌های مرکزی،خراسان رضوی و آذر بایجان شرقی و یک کارخانه در کشورسوریه فعالیت داشته و70 % بازار داخلی و صادرات دراختیار کارخانجات گروه صنعتی شیشه کاوه می‌باشد.هم اکنون پروژه‌های تولید فلوت ساچی نوردراستان مرکزی، فلوت هرمزدراستان هرمزگان و اروم ساچی دراستان آذر بایجان غربی، کارخانجاتی است که طی چند ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید، که می‌تواند نقش موثری در تامین نیاز داخلی و صادرات غیر نفتی داشته باشد .

انبارکارخانه شیشه (1) copy