این نمایشگاه همزمان با «هفته پژوهش و فناوری» با حضور بیش از ۷۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور، دانشگاه، مرکز علمی و پژوهشی و دستگاه اجرایی برپا شده است و تا پانزدهم آذر امسال ادامه دارد.

بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان اصفهان با هدف تقویت ارتباط میان دستگاه‌های اجرایی، فعالان بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، مراکز علمی و پژوهشی و شرکت های فناور برپا شده است و می‌کوشد با معرفی و ارائه جدیدترین دستاوردهای پژوهشی، فناورانه و دانش‌بنیان تولید شده در استان مسیر ترویج فناوری را تسهیل کند.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در مراسم گشایش این نمایشگاه گفت: در هفته پژوهش و فناوری، رویدادهای مختلفی در سطح استان برگزار می شود و در این نمایشگاه نیز دستاوردهای پژوهشی و فناوری شرکت‌های دانش بنیان و فناور و برخی از سازمان‌ها و صنایع در معرض دید عموم قرار گرفته است.

قاسم مُصلحی با بیان اینکه پژوهش و فناوری از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: لازم است در ایام مختلف به این موضوع توجه شود و فقط منحصر به یک هفته نباشد.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برای معرفی جایگاه و ضرورت پژوهش و فناوری، ایجاد نمایشگاه دائمی «راهیان پیشرفت» است که افراد مختلف از جمله دانش آموزان می‌توانند از آن بازدید کنند.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تصریح کرد: زمانی که مردم از دستاوردهای شرکت‌های فناور و نیروهای جوان و نُخبه آنها بازدید می‌کنند سبب افزایش اُمید در بین آنها می‌شود.

وی همچنین به راه‌اندازی «کاوشکده فناوری» در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اشاره و اضافه کرد: در این مرکز نیز دانش آموزان با فناوری ها و علوم جدید آشنا می‌شوند.

مُصلحی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ درصد از شرکت های دانش بنیان کشور در استان اصفهان مستقرند، گفت: مدیریت استان تاکنون از این شرکت ها حمایت کرده است و این حمایت ها می‌تواند افزایش یابد زیرا اصفهان ظرفیت زیادی در زمینه اقتصاد دانش بنیان و شرکت های فناور دارد.

هفته پژوهش و فناوری استانی از ۱۱ تا ۱۷ آذر و هفته پژوهش و فناوری ملی ۱۹ تا ۲۵ آذر امسال است.

اصفهان بعنوان استان پیشتاز در عرصه علم و فناوری با سهم ۱۰ درصدی از کل شرکت‌های دانش بنیان کشور، رُتبه دوم را از این لحاظ در بین استان‌ها دارد و سهم اقتصاد دانش بنیان در این خطه حدود ۲.۵ درصد و بیشتر از میانگین کشوری است. همچنین این استان نخستین و تنها شهرک علمی و تحقیقاتی کشور را در خود دارد که ایده ایجاد پارک‌های علم و فناوری از آن از سال ۱۳۸۰ شکل گرفت و امروزه این شهرک در سایه حمایت دولت و تلاش فناوران و بخش خصوصی، یکی از بزرگترین مجموعه های دانش بنیان ایران با حدود ۷۰۰ واحد و شرکت فناور و دانش بنیان به‌شمار می‌آید.

از طرفی، اصفهان بعنوان دومین استان دانشگاهی کشور از ۱۹۹ موسسه آموزش عالی و پژوهشی فعال با حدود ۲۰۸ هزار دانشجو و سه هزار و ۵۳۹ عضو هیات علمی برخوردار است.

منبع: ایرنا