هفته تجاری فرهنگی مسقط در اصفهان آغاز شد
این رویداد با حضور حدود ۴۰ نفر از تاجران و مدیران عمانی و همچنین شماری از تولیدکنندگان، صنعتگران و فناوران ایرانی امروز ششم خرداد در اصفهان آغاز شد و تا یازدهم خرداد جاری ادامه دارد. معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: این رویداد، فرصت خوبی برای ورود تولیدکنندگان و فناوران کشورمان به بازار عمان و آشنایی با نیازهای صنعت و جامعه این کشور و همچنین آشنایی تاجران عمانی با فرصتهای سرمایه گذاری در ایران است.
احسان یزدیان با اشاره به ۲ چالش اصلی شرکت های دانش بنیان یعنی جذب سرمایهگذارو فروش محصولات افزود: محدود شدن به بازار داخل کشور می تواند مانع بزرگ شدن بسیاری از شرکت ها شود به همین دلیل در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در کنار اینکه جذب مشتریان داخلی را برای آنها دنبال می کنیم در صدد ایجاد شرایط و زیرساخت های مناسب برای توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان هستیم تا به بازار بزرگتری دست پیدا کنند.
وی، زمینه های اصلی رویداد هفته مسقط در اصفهان را صنعت ساختمان، تجهیزات پزشکی، فولاد و صنایع وابسته، گردشگری سلامت، نفت، گاز و پتروشیمی، کشاورزی و مواد غذایی و مبلمان و دکوراسیون داخلی عنوان کرد.
یزدیان، محورهای رویداد را جلسه های مذاکره با تاجران عمانی، صادرات بدون واسطه با عمان، معرفی شرکت ها و تولیدکنندگان ایرانی و مشارکت در راه اندازی خط تولید در عمان دانست و اظهارکرد: برپایی نمایشگاه و بازدید از کارخانهها و واحدهای صنعتی نیز از دیگر برنامه های این رویداد است.
محمدجواد نصر اصفهانی مدیرعامل یک شرکت برگزار کننده این رویداد نیز گفت: برخی از حوزه های فعالیت و مورد تقاضای تاجران عمانی برای مذاکره با تولیدکنندگان ایرانی در این رویداد شامل مواد ساختمانی، کشاورزی، پوشاک، روغن خودرو، الکتریسیته، فرش، نساجی، داروهای گیاهی، لوازم آرایشی، روغن خوراکی، هتلداری، تدارکات بیمارستان، عسل، عطر، مراقبت پوستی، قطعات یدکی خودرو، خطوط تولید آب معدنی، آب شیرینکن، طلاوجواهرات، انرژی تجدیدپذیر، سنگ مرمر، بازی های الکترونیکی، درهای چوبی، خط تولید برای ساخت مواد پلاستیکی، کشت و فرآوری خرما، قهوه ها و شیرینی های آنها و مواد پلاستیکی است.
اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، ۹ هزار واحد تولیدی و صنعتی و ۲۰۰ هزار واحد صنفی، یکی از صنعتیترین استان های کشور است. همچنین اصفهان بهعنوان استان پیشرو در راهاندازی مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری که نخستین زمینههای رسمی شکلگیری شرکتهای دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانش بنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.
گفتنی است عُمان با حدود پنج میلیون نفر جمعیت، کشوری در منطقه خاورمیانه و پایتخت آن شهر مسقط است. کالاهای صادراتی مهم عمان شامل نفت خام، ماهی، فلزات و پارچه و کالاهای وارداتی آن شامل ماشین آلات، تجهیزات حمل و نقل، کالاهای صنعتی مواد غذایی و روغن صنعتی است و حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و عمان به حدود ۲ میلیارد دلار میرسد، همچنین نخستین رویداد « هفته مسقط در اصفهان» اسفند سال ۱۳۹۷ برگزار شد