معاون وزیر نیرو در آیین عملیات اجرایی احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور اعلام کرد
خط شکنی فولاد مبارکه با دوبرابر کردن ظرفیت انرژی خورشیدی کشور
به گزارش «دنیای اقتصاد» آیین عملیات اجرایی احداث ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در استان اصفهان با حضور معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور، استاندار اصفهان، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر(ساتبا)، مدیرعامل فولاد مبارکه و جمعی از مدیران و مسوولان کشوری و استانی در سالن همایشهای دانشگاه کوهپایه برگزار شد.
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور:
گام بلند فولاد مبارکه برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر کشور قابلتقدیر است
در مراسم کلنگزنی این اَبَرپروژه که روز پنجشنبه ششم بهمنماه سال ۱۴۰۱ در منطقه کوهپایه اصفهان انجام شد، میثم لطیفی، معاون رئیسجمهوری اظهار کرد: فولاد مبارکه در راستای عمل به مسوولیت اجتماعی خود، برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر پیشقدم شده و اقدامات ارزشمندی انجام داده است که به همین خاطر از این شرکت برای برداشتن این گام بلند تقدیر میکنیم.
وی اظهار کرد: رشد ناشی از بهرهوری باید به میزان ۳۰ درصد در برنامه توسعه افزایش پیدا میکرد، اما دستاوردهای کنونی در این زمینه اصلاً مناسب نیست.
به گفته رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور، ایران در زمینه شدت مصرف انرژی در سطح دنیا در رتبه اول قرار دارد که در این زمینه باید برنامههای مختلفی در زمینه عرضه، تقاضا، فرهنگسازی و... انجام شود. امروز سه وزارتخانه برای حل این مشکل تلاشی جدی را در دستور کار قرار دادهاند تا بهرهوری سبز را رقم بزنند.
معاون رئیسجمهوری افزود: تکنولوژی در حوزه تولید انرژی از طریق خورشید دائماً در حال تغییر است، این در حالی است که کارشناسان معتقدند کشور میتواند کل انرژی دنیا را با استفاده از انرژی خورشیدی تأمین کند. در زمینه تولید انرژی و مصرف بهصورت همزمان باید برنامهریزی انجام شود؛ چراکه مردم امروز بهخاطر آلودگی هوای ناشی از شرایط موجود در مضیقه هستند.
لطیفی با بیان اینکه سال گذشته با مدیریت مصرف برق قطعی برق در کشور نداشتیم، اظهار کرد: اقدامات خوبی در استانهای اصفهان، یزد و کرمان برای تولید انرژیهای تجدید پذیر شروع شده است.
معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر (ساتبا) تصریح کرد:
خط شکنی فولاد مبارکه با دوبرابر کردن ظرفیت انرژی خورشیدی کشور
محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر (ساتبا) اظهار کرد: فولاد مبارکه با خطشکنی در زمینه تولید انرژیهای تجدیدپذیر، ۶۰۰ مگاوات برق از طریق انرژی خورشیدی و ۲۰۰ مگاوات از طریق انرژی بادی تولید میکند.
وی با بیان این که طی ۱۲ سال گذشته در کل دنیا ۸۰ درصد ظرفیتهای نصبشده از انرژیهای تجدیدپذیر و مابقی انرژی فسیلی است گفت: با محاسبه قیمت سوخت میتوانیم بگوییم که امروز تولید برق با انرژیهای تجدیدپذیر در کشور صرفه اقتصادی دارد؛ اما ظرفیت نیروگاههای موجود نصبشده در قسمت تجدیدپذیر، حدود یکدرصد از کل ظرفیت کشور است که این میزان اصلاً کافی نیست و باید توسعه یابد. یکی از چالشهای موجود در زمینه تولید انرژی، افزایش مصرف گاز در بخش خانگی است که منجر به کاهش سوخت تخصیصیافته به نیروگاهها میشود و انرژی تجدیدپذیر میتواند راهکاری جایگزین برای حل این مشکل باشد.
معاون وزیر نیرو افزود: نیروگاههای خورشیدی کوچک و متوسطی که در استان اصفهان در حال احداث هستند تا دو سال آینده به بهرهبرداری میرسند. بهطورکلی ایجاد ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی تجدیدپذیر در کشور برنامهریزیشده که صنایع در این زمینه ۲۳۰۰ مگاوات را متعهد شدهاند و فولاد مبارکه با خطشکنی در این زمینه ۶۰۰ مگاوات را از طریق نیروگاه خورشیدی و ۲۰۰ مگاوات را بهصورت نیروگاه بادی تأمین میکند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰۰ مگاوات از نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه تا سال آینده به بهرهبرداری میرسد که به همین دلیل از این شرکت تشکر میکنیم و امیدواریم مسوولان استان نیز در این زمینه همکاریهای لازم را انجام دهند تا این پروژه بهموقع به بهرهبرداری برسد.
کمانی تصریح کرد: تعویض روشنایی معابر یکی از پروژههایی است که میتواند در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی مؤثر باشد و با بهینهسازی در کل کشور حدود ۸۰۰ مگاوات در این زمینه صرفهجویی میشود. ۲۰ میلیون موتور کولر نیز در کل کشور وجود دارد که با سرمایهگذاری کمی برای تعویض آنها میتوانیم شاهد تحولی چشمگیر در موضوع افزایش بهرهوری باشیم.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:
تلاش فولاد مبارکه در مسیر خودکفایی، توسعه زیرساختهای کشور و افزایش رفاه مردم
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز در این آیین اظهار کرد: امروز در شرایطی هستیم که دشمن به دنبال تزریق ناامیدی در جامعه است و تلاش میکند تا جوانان و آحاد مردم را از حل مشکلات مختلفی نظیر تأمین انرژی، آلودگی هوا، اشتغال و... ناامید کند که در این زمینه تلاشهایی هوشمندانه را در دستور کار قرار داده و تلاش میکند این مشکلات را به صنعت نسبت داده و مردم را در برابر صنعت قرار دهد.
تلاش فولاد مبارکه در مسیر خودکفایی، توسعه زیرساختهای کشور و افزایش رفاه مردم
نکته قابلتوجه این است که صنعت میتواند بسیاری از این مشکلات را حل کند. فولاد مبارکه بهعنوان صنعتی پیشرو و مسوولیتپذیر برای خلق آیندهای بهتر تلاش میکند تا علاوه بر تولید فولاد و خودکفایی کشور در این زمینه، برای توسعه زیرساختهای کشور و افزایش رفاه مردم تلاش کند و در این مسیر گامهای استواری برداشته است.
جامعه باید صنعت را در کنار خود حس کند
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: جامعه باید صنعت را در کنار خود حس کند و فولاد مبارکه تلاش میکند این اتفاق را رقم بزند تا تلاش دشمن ناکام بماند. در سالهای گذشته نیز قدمهایی نظیر جمعآوری پساب شهرهای اطراف و بازچرخانی و تصفیه پساب انجام شده که در نتیجه نسبت به یک دهه قبل، مصرف آب به نصف کاهش یافته است. این در حالی است که تولید نیز افزایش یافته و با این اقدام بهداشت رودخانه افزایش یافته است و تا سه سال آینده با پروژههای متعددی که تعریف شده برداشت آب خام به صفر میرسد.
طیبنیا خاطرنشان کرد: با اجرای طرحهای فولاد مبارکه از سال گذشته، بیش از ۲۵۰۰ نفر مشغول به کار شدهاند و علاوه بر این با برگزاری آزمون استخدامی، فرایند استخدام بیش از ۱۱۰۰ نفر تا پایان امسال تکمیل میشود. همچنین بیش از ۲۰۰۰ شغل دانشبنیان با همکاری شهرک علمی و تحقیقاتی و دانشگاهها ایجاد میشود.
وی افزود: اقداماتی در زمینه بومیسازی انجام شده که در نتیجه بیش از ۹۰ درصد صنعت فولاد بومیسازی شده و ۳ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی حاصل این تلاشهاست.
فولاد مبارکه ۴۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مصارف انرژی و بهبود فرایندهای زیستمحیطی سرمایهگذاری کرده است
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: در زمینه توسعه شهری، فولاد مبارکه اقدامات خوبی را در عرصههای مختلف نظیر احداث مترو و ورزشگاه نقشجهان انجام داده و امروز فولادمبارکه در زمینه رفع مشکل آلودگی هوا قدمهای بزرگی برداشته است. نهضت خوبی در کشور برای حل این مشکل شکل گرفته و تلاش فولاد مبارکه این است که چالشهای محیط پیرامونی خود را حل کند. طیبنیا ادامه داد: تا امروز فولاد مبارکه ۴۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مصارف انرژی و همراهی با مسائل مرتبط با محیطزیست سرمایهگذاری انجام داده و ۲.۳ میلیارد دلار پروژه در فولاد مبارکه برای مدیریت آب، پسماند، مسائل زیستمحیطی و... تعریف شده است.
تلاش فولاد مبارکه برای تحقق صنعت سبز در کشور
وی تأکید کرد: فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه نیز با ۶۷ درصد پیشرفت تا سال آینده به بهرهبرداری میرسد. فولادمبارکه عزم خود را جزم کرده تا با شروع یک پروژه و به نتیجه رسیدن آن، مردم طعم استفاده از آن را بچشند.
مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: استان اصفهان در حوزههای بسیاری پیشتاز بوده و در زمینه تولید انرژیهای پاک نیز با اجرای این پروژه پیشگام است. امروز فولاد مبارکه به دنبال کم کردن ردپای کربن بوده و این اقدام را گامی برای تحقق صنعت سبز در دستور کار دارد.
طیب نیا بیان کرد: با بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه، از تولید ۸۱۰ هزار تن دیاکسید کربن در سال جلوگیری میشود. در زمان اجرای پروژه ۷۰۰ نفر و در زمان بهرهبرداری ۷۰ نفر اشتغال ایجاد میشود.