محسن سلیمانیافزود: در اصفهان مجموعه ای از منابع آلاینده انسان ساز و طبیعی وجود دارد که در کمتر منطقه ای از دنیا چنین چیزی شاهد هستیم.

او یکی از عوامل اصلی تاثیر گذار بر آلودگی هوای اصفهان را ذرات معلق ۲.۵ میکرون دانست و اظهار‌کرد: اگر ذرات معلق (pm) یک میکروگرم بر متر مکعب کاهش یابد، خسارت بهداشتی در شهر اصفهان به میزان ۳.۶ میلیون دلار کمتر و موجب جلوگیری از مرگ زودرس ۳۱ نفر می شود.

سلیمانی خاطرنشان کرد: مطالعه ای که در سال ۹۹ انجام شد نشان داد که سالانه حدود ۲ هزار و ۵۴۰ مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا در اصفهان گزارش می شود. این استاد دانشگاه، میانگین خسارت بهداشتی آلودگی هوا در اصفهان را ۴۴۰ میلیون دلار در سال دانست و اضافه کرد: سال های عمر از دست رفته منتسب به آلودگی هوا در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان بیش از چهار هزار و ۳۰۰ سال برآورد شده است. وی با تاکید بر اینکه وضعیت مناسبی در این زمینه نداریم، اظهار‌کرد: باید به سمت برنامه ریزی و کنترل حرکت کنیم ولو اینکه اثر آن کوتاه مدت و کم باشد. سلیمانی گفت: ما باید رویکرد و نگاه خود را به محیط زیست تغییر دهیم و در مسیر توسعه پایدار حرکت کنیم اما هنوز اصفهان در زمینه توسعه ، مسیر قبلی را طی می کند.

وی با بیان اینکه اثرگذاری مازوت روی آلودگی هوا بسیار زیاد است، افزود: میزان گوگرد در مازوت معادل همه سیستم حمل و نقل شهر اصفهان است و باید تصمیم گیران، متناسب با این مسائل و شرایط تصمیم گیری کنند.

وی با تاکید بر اینکه نیروهای تحصیلکرده ما سواد محیط زیست دارند اما باور به آن ندارند، افزود: در زمینه آلودگی هوا، بخش های مختلف تاثیرگذار هستند و باید هریک از آنها با توجه به شرایط مکانی و زمانی در نظر گرفته شود.

همچنین عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اصفهان در این نشست اظهار‌کرد: عوامل متعددی باعث آلودگی هوای کلانشهر اصفهان شده است که ناگهان مازوت نیز به آنها اضافه شد.

محمد کوشافر با بیان اینکه مازوت سوزی یکی از مشکلات امروز است، افزود: اگر پیگیری مسوولان استان در این زمینه جواب نداد باید راه های دیگر را امتحان کنیم، در تهران از سازمان حفاظت محیط زیست انتظار می رود که به مردم اصفهان و دیگر نقاط کشور کمک کند و امیدواریم اقدامات این سازمان در دود مازوت محو نشود.

وی با تاکید بر لزوم راه اندازی مجدد و به روز و کامل بودن اطلاعات همه ایستگاه های پایش کیفی هوا در اصفهان، خاطرنشان کرد: درباره تاثیرگذاری حمل و نقل بر آلودگی هوا باید به نکاتی مانند سهم خودروهای سنگین و مربوط به صنایع نیز توجه کرد. کوشافر با اشاره به اینکه برای مدیریت کیفیت هوا تمرکز زیادی بر روی مهندسی محیط زیست داریم، تصریح کرد: ظرفیت زیستی اصفهان تکمیل شده و مهندسی محیط زیست به تنهایی نتیجه نمی دهد بنابراین سیاست های توسعه باید تغییر کند. وی ادامه داد: اگر صنایعی مانند فولاد در زمینه مهندسی محیط زیست موفق هستند اما انتقاد ما به توسعه آنهاست. عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان همچنین  گفت: تحقیقات اخیر نشان داد که باید به نقش صنایع ثابت در آلودگی هوای اصفهان بیشتر توجه شود.

مسعود برهانی با بیان اینکه درباره مازوت سوزی باید همه یک صدا صحبت کنیم، افزود: لازم است گزینه جابه‌جایی واحدهای صنعتی در این زمینه مطرح شود زیرا واحدهای آلاینده با فناوری ۵۰ سال گذشته در بدترین مکان در نزدیک شهر اصفهان مستقر شدند.