برنامهریزی عروسی را از کجا شروع کنیم؟ - ۲۸ دی ۹۱
گام اساسی اول: تعیین تاریخ عروسی
بدیهی است که همه برنامهریزیهای شما به این تاریخ بستگی دارد. بنابراین ابتدا متناسب با آداب و رسوم خودتان نسبت به تعیین این تاریخ اقدام کنید.
گام اساسی اول: تعیین تاریخ عروسی
بدیهی است که همه برنامهریزیهای شما به این تاریخ بستگی دارد. بنابراین ابتدا متناسب با آداب و رسوم خودتان نسبت به تعیین این تاریخ اقدام کنید. فراموش نکنید که در تعیین روز جشن مسائل زیر را در نظر بگیرید:
تاریخ مراسم روی هزینههای شما تاثیر میگذارد. بهعنوان مثال هزینههای اجاره تالار در روزهای خاص و اعیاد و تعطیلات با روزهای عادی متفاوت است. حتی فصل برگزاری مهمانی میتواند تاثیر زیادی در هزینههای شما داشته باشد.
مهمانان را در نظر بگیرید. اگر مهمانهایی از راه دور دارید بهتر است روزهای تعطیل را برای جشن خود انتخاب کنید.
اگر در شهرهای پرترافیک زندگی میکنید، در نظر داشته باشید که معمولا ترافیک خیابانها در تاریخهای خاص مثل: روز مادر، روز پدر و دیگر اعیاد به مراتب بیشتر از روزهای عادی است و ممکن است روی برنامهریزی شما تاثیر بگذارد.
در تعیین تاریخ مراسم خود، تداخل با برنامهها و مراسم دوستان، آشنایان و نزدیکان را مد نظر داشته باشید. بهتر است قبل از نهایی کردن تاریخ، یک بار آن را در بین نزدیکان و بزرگترهای فامیل عنوان کنید تا مطمئن شوید با مراسم دیگری تداخل ندارد.
گام اساسی دوم: تهیه لیست میهمانان
اهمیت این گام کمتر از تعیین تاریخ نیست. بسیاری از خانوادهها تصوری که از تعداد مهمانان خود دارند با واقعیت منطبق نیست. بنابراین هرگز به حدس و گمان و تخمین اکتفا نکنید. خواهید دید وقتی لیست میهمانان خود را روی کاغذ بیاورید، با آنچه در ذهن داشتید تفاوت زیادی دارد. نکته دیگر این است که تهیه این لیست شاید تا یک هفته به طول انجامد. چراکه برخی از مهمانان در ابتدا از قلم میافتند. بنابراین هرچه سریعتر لیستی کامل و شسته و رفته از مهمانان خود و همسرتان با ذکر نام و تعداد افراد خانواده مدعو، تهیه کنید.
یک تکنیک مهم
ممکن است نسبت به تعداد دقیق افرادی که ممکن است در جشن شما حضور پیدا کنند شک داشته باشید. مثلا نمیدانید که آیا خانوادهای که در شهر دیگری زندگی میکنند برای عروسی شما خواهند آمد یا خیر. در این حالت از تکنیک تخمین سه نقطهای استفاده کنید. ابتدا تعداد کسانی را که مطمئن هستید به جشن شما خواهند آمد محاسبه کنید. بعد از آن تعداد کل مهمانان را با فرض اینکه همه و همه به جشن شما خواهند آمد محاسبه کنید. حال میانگین این دو عدد را بهدست آورید و مبنای محاسبات خود قرار دهید.
گام اساسی سوم: تعیین بودجه
بعد از تعیین تاریخ و تعداد مهمانان، باید نسبت به بودجهای که قصد دارید برای عروسی خود خرج کنید، تصمیمگیری کنید. بهتر است قبل از هرچیز در این مورد با دوستان و نزدیکانی که اخیرا جشن خود را برگزار کردهاند مشورت کنید. هزینهها را به صورت تفکیکشده (تالار عروسی، لباس عروس، آرایش عروس، گل، ماشین عروس و...) روی کاغذ بنویسید. سپس نسبت به تعدیل آنها با توجه به آنچه که در نظر گرفتهاید اقدام کنید. تحقیق در بازار را فراموش نکنید. با کمی پرس و جو در بازار میتوانید تصمیم بهتری بگیرید.
گام اساسی چهارم: تعیین محل برگزاری جشن
باغ یا تالار، منزل مسکونی یا ویلای یکی از نزدیکان فرقی نمیکند. آنچه مهم است توافق شما و همسرتان بر سر محل برگزاری و نیز بودجهای است که برای آن در نظر گرفتهاید. در تعیین محل برگزاری مراسم عروسی علاوه بر اینها، نکات دیگری نظیر: تعداد مهمانان، فصل برگزاری، آب و هوای منطقه، مسافت، فرهنگ و آداب و رسوم خانوادهها میتواند در تصمیمگیری شما درباره محل برگزاری مراسم تاثیرگذار باشد. اگر تاریخ جشن شما، یکی از اعیاد و یا روزهای خاص است، هرچه سریعتر نسبت به رزور تالار و یا باغ اقدام کنید. چراکه ممکن است در تاریخ مورد نظر شما، تالارها و باغهای مناسب رزرو شده باشند.
دیگر اقدامات
چهار گامی که در بالا ذکر شد در واقع گامهای اصلی برنامهریزی عروسی هستند که حداقل شش ماه قبل از جشن باید انجام شده باشند. بعد از تعیین تاریخ، تعداد مهمانان، بودجه و محل برگزاری، باید نسبت به برنامهریزی موارد زیر اقدام کنید:
انتخاب دفتر ثبت ازدواج: در صورتی که قبلا به صورت رسمی ازدواج خود را ثبت نکردهاید باید نسبت به هماهنگی و رزرو قرار ملاقات با دفتر ثبت ازدواج، اقدام کنید. سعی کنید مسافت دفتر ثبت ازدواج با محل مراسم را در نظر بگیرید./ عکاس و فیلمبردار (آتلیه عروس): با توجه به تنوع زیادی که در این بازار هست، ممکن است انتخاب عکاس و فیلمبردار متناسب با سلیقه شما گاه حتی تا یک ماه به طول انجامد. شما مشغلههای دیگری هم دارید پس این مورد را نیز در اولویت قرار دهید. حداقل تا 4 ماه قبل از عروسی باید قرارداد آتلیه عروس را تنظیم کرده باشید./ آرایشگاه عروس: این مورد نیز باید حداقل چهارماه قبل از عروسی رزرو شده باشد. بنابراین قبل از اینکه دیر شود و استرس آن دامنگیر شما شود، در آرامش و با فراغ بال اقدام به انتخاب سالن آرایش کنید. در این مورد نزدیکی محل آرایشگاه به آتلیه عکاسی و گلفروشی را فراموش نکنید./ لباس عروس و کت و شلوار داماد: یکی از مهمترین برنامههای شما انتخاب لباس است. شما باید زمان و انرژی زیادی را صرف کنید تا بتوانید لباس عروس و کت و شلوار داماد را انتخاب کنید. پس هرگز این موارد را به روزهای آخر موکول نکنید. سعی کنید
حداقل تا دو ماه قبل از عروسی، این موارد را نهایی کرده باشید./ گل فروشی: دسته گل عروس، تزیین ماشین عروس، گل آرایی سالن پذیرایی و... همه اینها مستلزم انتخاب و تنظیم وقت با یک گل فروشی مناسب است که باید حداقل یک ماه قبل از عروسی انجام شده باشد. سعی کنید گل فروشی را انتخاب کنید که به محل برگزاری جشن نزدیک باشد./ ماشین عروس: چنانچه قصد دارید ماشین عروس را اجاره کنید یا از دوستان و آشنایان امانت بگیرید، حداقل یک ماه قبل از عروسی هماهنگیهای لازم را انجام دهید. نباید انجام این هماهنگیها را به روزهای آخر موکول کنید./ محل سکونت: طوری برنامه ریزی کنید که حداقل 15 روز قبل از برگزاری مراسم، منزل مشترک شما آماده زندگی باشد. تمیزکاری و نظافت، رنگ و نقاشی، جهازبرون و چیدن وسایل، نصب پردهها و... زمان و انرژی زیادی را از شما خواهند گرفت. هرگز این موارد را تا روزهای آخر به تاخیر نیندازید. اگر قصد رهن و یا اجاره خانه را دارید حداقل دوماه قبل از عروسی باید اقدام کنید. قرارداد اجاره شما یک ماه قبل از مراسم باید امضا شده باشد. پس اگر میخواهید استرس نداشته باشید، عجله کنید./ خرید عروس و داماد: معمولا در آداب و رسوم اکثر
مردم، خریدهایی موسوم به عروس و داماد وجود دارد و اجناسی از قبیل: چمدان، آینه و شمعدان، لباس، ساعت، لوازم آرایشی و بهداشتی و... وجود دارد. مطابق با آداب ورسوم خود این خریدها را برنامهریزی و اجرا کنید./ تهیه و توزیع کارت عروسی: خیلی از خانوادهها تهیه و توزیع کارتهای دعوت را جزء آخرین اقدامات قرار میدهند و معمولا در روزهای نزدیک به عروسی با عجله اقدام به نوشتن و توزیع کارتها میکنند. در نتیجه برخی از مهمانان از قلم میافتند یا برای رساندن کارت دعوت به دست برخی از مهمانان فرصتی نمیماند. متاسفانه این موارد در جشنهای عروسی بسیاری دیده شده است. توصیه میکنیم با استفاده از لیست مهمانان که در گام دوم برنامه تهیه کردید، حداقل یک ماه مانده با تاریخ برگزاری عروسی، کارتها را سفارش بدهید و پس از دریافت، اقدام به نوشتن کارتها کرده و به مرور آنها را توزیع کنید. به این ترتیب هم احترام مهمانان حفظ شده است و هم مطمئن هستید که همه کارت دریافت کردهاند./ چنانچه با استفاده از این نکات، جشن ازدواج خود را برنامهریزی کنید، میتوانید اطمینان داشته باشید که مهمانی شما بدون هیچ نگرانی و استرسی به بهترین نحو ممکن برگزار
خواهد شد. بسیاری از استرسها و نگرانیهای قبل و بعد عروسی ریشه در عدم برنامهریزی دارد. بنابراین از همین حالا نسبت به برنامه ریزی مراسم عروسی خود اقدام کنید.
یک روش ساده اما کاربردی برای برنامهریزی عروسی
همه درباره برنامهریزی کارهای عروسی صحبت میکنند اما کسی به درستی اشاره نمیکند که چگونه باید این کار را انجام دهیم؟ کلیات را همه میدانند: باید کارهای را برنامهریزی کنیم تا همه چیز به موقع انجام شود و کاری از قلم نیفتد. اما روش انجام این کار چگونه است؟
در اینجا یک روش بسیار ساده اما کاربردی به شما معرفی میکنیم که به وسیله آن میتواند همه فعالیتها و کارهای عروسی خود را برنامهریزی کنید، بدون اینکه چیزی از قلم بیفتد. میتوانید اجرای همه امور را به دقت تحت کنترل قراردهید.
روشی که از آن سخن میگوییم، استفاده از چک لیست است. چک لیست، برگهای است که تمام کارهای خود را به ترتیب زمان انجام در آن وارد میکنید و وقتی مطمئن شدید که همه چیز را نوشته اید، به ترتیب شروع به انجام آنها میکنید. هر کدام از کارها را که در زمان خود انجام دادید، جلوی آن تیک میزنید و اگر لازم بود در قسمت توضیحات چک لیست، یادآوریها و پیگیریهای لازم را مینویسید.
نسبت به کارایی چک لیست برنامهریزی شک نکنید. در بسیاری از پروژههای بزرگ صنعتی و عمرانی، مدیران موفق پروژهها از چک لیست برای کنترل اقدامات استفاده میکنند و تا کنون که راضی بودهاند.
ارسال نظر