داغترین مکانهای دنیا - ۱۶ شهریور ۹۱
مترجم: سیدامیررضا معافیمدنی
۱۰ نقطه بسیار گرم روی کره زمین
سامانه هوایی با حجم زیادی از توفانها و صاعقهها، بحث تغییرات آبوهوایی را یادآوری میکند و اذهان را در مورد چگونگی خطرات گرمای زمین به فعالیت وا میدارد.
بسیار بدتر باشد، اگرچه تاکنون بیشینه دمایی که انسان قادر به مقاومت برای زندگی در آن است تعیین نشده، ولی شاخصهای گرما دمای صدوبیستوپنج درجه فارنهایت را در آفریقا و آسیا برای آزمایش محدودیت زندگی ثبت کردند و این حتی بدترین و سختترین حالت نیست. در این مطلب ده نقطه از جهان را که گرمترین دما را به ثبت رساندهاند مطالعه میکنید.
مترجم: سیدامیررضا معافیمدنی
10 نقطه بسیار گرم روی کره زمین
سامانه هوایی با حجم زیادی از توفانها و صاعقهها، بحث تغییرات آبوهوایی را یادآوری میکند و اذهان را در مورد چگونگی خطرات گرمای زمین به فعالیت وا میدارد.
بسیار بدتر باشد، اگرچه تاکنون بیشینه دمایی که انسان قادر به مقاومت برای زندگی در آن است تعیین نشده، ولی شاخصهای گرما دمای صدوبیستوپنج درجه فارنهایت را در آفریقا و آسیا برای آزمایش محدودیت زندگی ثبت کردند و این حتی بدترین و سختترین حالت نیست. در این مطلب ده نقطه از جهان را که گرمترین دما را به ثبت رساندهاند مطالعه میکنید. پس دست از گله و شکایت بردارید، گرمای تابستانهای تهران بد است، ولی به کویر لوت نمیرسد.
1 ایران، کویر لوت -159 درجه فارنهایت
در سال ۲۰۰۵، گرمترین دمای تاریخ سطح زمین در یک دریاچه خشک نمکی در شرق کویر لوت ثبت شد. کویر آنقدر داغ است که شیر به دلیل اینکه باکتریها در آن دما قادر به زندگی نیستند، فاسد نمیشود، پس از آنکه شیر استرلیزه شده و بدون پوشش توسط دانشمندان در این منطقه قرار داده شد و آنها علائمی از فساد نیافتند، کویر لوت به عنوان منطقه خالی از موجودات جاندار شناخته شد و از منظر گوگل بهعنوان کویریترین صحرای دنیا شناخته شد، لوت کاملا توسط کوهها احاطه شده و همچنین بلندترین هرم شنی جهان است.
دراین تصویر، هرمهای شنی در کویر لوت ایران دیده میشود.(تصویر1)
۲ استرالیا، کویینزلند -۱۵۷ درجه
نوار ناهموار و باریکی از زمین در شمال شرقی کویینزلند استرالیا، این منطقه و لوت به عنوان گرمترین نقاط زمین با یکدیگر رقابت میکنند و بعضی اوقات حریف ایرانی خود را از نظر بالاترین دما در طول سال پشت سر میگذارد. براساس مطالعات دمایی، کویینزلند با ثبت ۱۵۷ درجه فارنهایت، بالاترین دما را در سال ۲۰۰۳ ثبت کرده است. گرما و پیشینه جانهای تلف شده در این زمین بیحاصل استرالیایی، آن را به منطقهای غیرقابل سکونت تبدیل کرده است. آب سرد جاری در منطقه انتآرتیکا منطقهای در قطب جنوب) یکی از دلایل گرمای سوزان این منطقه است، آبهای سرد، به راحتی آبهای گرم برای تبدیل شدن به ابرهای بارانی، تبخیر نمیشوند. در این تصویر، گرمای شدید در نقطهای دورافتاده از استرالیا باعث ترک خوردن زمین در طی فصل خشک شده است. (تصویر2)
۳ چین، گودی تورپان-۱۵۲ درجه
دومین نقطه کم ارتفاع جهان، گودی تورپان کوهی با ارتفاع ۵۰۸ فوت واقع در صحرای تاکلیماکان، در ناحیه خودمختار ژینجیانگ چین قرار دارد. متوسط بالاترین دما در این منطقه ۱۰۲ درجه فارنهایت در طول ماههای طولانی و خشک تابستان در این اقلیم بیابانی است. جالب است که پایینترین دمای چین نیز در همین ناحیه خودمختار در منطقهای به نام روستای فویان ثبت شده است. با وجود دمای بالای منطقه تورپان هزاران نفر از مردم در آن زندگی میکنند. مردم ژینجیانگ به طور برجسته به کشاورزی اشتغال دارند و مقادیر چشمگیری از میوهها و سبزیجات را تولید میکنند. در این تصویر مردم اعضای بدنشان را در زیر شنهای کوههای آتشفشانی تورپان برای بهبود دردهایشان دفن کردهاند. (تصویر3)
۴ لیبی، العزیزیه-۱۳۶ درجه
در سیزدهم سپتامبر سال ۱۹۲۲، بالاترین دما در پوشش سایه در العزیزیه، شهری در شمال غربی مصر ثبت شد. بادهایی که از بیابان صحرا به سمت جنوب وزیده میشوند میتوانند در چند ساعت دما را تا بیست درجه تغییر دهند.
با وجود میانگین دمایی ۱۱۸ درجهای، بیش از سیصد هزار نفر از مردم در این شهر(پایتخت بخش جفرا) زندگی میکنند. همچنین در این منطقه بازار تجارت به علت قرار داشتن در مسیر ارتباطی بین سواحل مدیترانه و جنوب لیبی همانند دمای هوا، بسیار داغ است.
در این تصویر سربازی را در حال غذا دادن به شترها مشاهده میکنید. (تصویر4)
۵آمریکا، دره مرگ-۱۳۴ درجه
بیابانی در حوزه ایالت کالیفرنیا، دره مرگ پارک ملی است که توپوگرافی آن شامل قلههای برفی و حتی تلهای نمکین در مساحت دویست مایل مربع میباشد. در ماه جولای که گرمترین ماه این مکان میباشد، دمای هوا به ۱۱۵ درجه فارنهایت رسیده ولی شاخص گرما مرتبا به ۱۲۵ درجه میرسد.این مکان دارای بیشترین بیشینه و کمینه دمای هوا در ایالات متحده است که به جز برای توریستها وکارمندان خدماتی پارک، زندگی را برای هر کس دیگری غیرممکن میسازد. این تصویر تپههایی از شنوماسه را در نزدیکی روستای استاوپایپ ولز نشان میدهد که دارای ایستگاه واسطه مخابراتی در شمال دره است. (تصویر5)
۶ لیبی، غدامس-۱۳۱ درجه
شهر کویری غدامس که به عنوان مروارید صحرا شناخته میشود و جزو میراث جهانی سازمان یونسکو است. بسیاری از خیابانهای شهر سرپوشیدهاند تا سایهبانی باشند بر سر هفت هزار نفر از بربرهایی که آنجا زندگی میکنند. متوسط بیشینه دما در گرمترین ماه ۱۰۶ درجه است.
در این تصویر، زنهای مسلمان را در حال گرفتن عکس از بالونهای هوای داغ که در آسمان صحرای غدامس به پرواز درآمدهاند میبینید که به مناسبت چهلمین سالگرد به قدرت رسیدن سرهنگ قدافی در سال ۲۰۰۹ انجام
شده بود. (تصویر6)
۷ تونس، قبلی-۱۳۱ درجه
صحرایی واقع در مرکز تونس. بهرغم گرمای سوزان تابستان و سرمای شدید زمستان، این شهر به عنوان یکی از اولین شهرهای پرجمعیت تونس با جمعیتی بالغ بر هجده هزار نفر میباشد.
در این تصویر چوپانی را به همراه گلهاش مشاهده میکنید که در شنزارهای جنوبی منطقه kebili به دنبال غذا میگردند. (تصویر۷)
8 کشور مالی، تمبکتو -۱۳۰.۱ درجه
یکی دیگر از میراثهای جهانی یونسکو، این شهر در دماغه جنوبی صحرا در کشور مالی (غرب آفریقا قرار دارد.) از نظر تجاری و آموزههای اسلامی، این شهر به عنوان یک مرکز اجرایی با جمعیتی بالغ بر سیودو هزار نفر میباشد. در ماه مه، متوسط بالاترین دمای ماهانه ۱۰۹ درجه فارنهایت است. در یکم جولای امسال، نیروهای القاعده حملاتی پیدرپی را به چند معبد مذهبی این شهر با هدف محکومسازی بتپرستی داشتند.
در این تصویر مردان مشغول احیای مسجد هستند. این مسجد یکی از سه مرکز کهن تعلیم در شهر است، اگرچه گردانندگان این محل نگران خطراتی هستند که بنا را تهدید
میکند. (تصویر۸)
۹ فلسطین اشغالی، تیرات صوی -۱۲۹ درجه
این محل در چند مایلی غرب مرز کشور اردن و در ارتفاع هفتصد بیستودو فوت زیر سطح دریا قرار دارد. بالاترین دمای آن(۱۲۹ درجه) به عنوان گرمترین دمای منطقه ثبت شد. جمعیت آن کمتر از هزار نفر است، ولی عنوان بزرگترین تولیدکننده خرمای کشور با داشتن بیش از هجده هزار اصله درخت را یدک میکشد.
این تصویر برجی در روستای بیت شآن در شش مایلی این شهر را نشان میدهد. (تصویر۹)
10 سودان، وادی حلفا-۱۲۷ درجه
شهری با پانزده هزار نفر جمعیت در راس شمالی سودان، این مکان در درهای در کنار بیابان نوبیون قرار دارد، در حالی که ویرانههای بیارزشش به همراه گرمای طاقت فرسایش را به رخ میکشد. در ماههای تابستان متوسط دما نزدیک به صدوهشت درجه است و هنوز هم به عنوان مرکز مهمی برای تجارت به دلیل پیوند ریلی و دریایی بین مصر و سودان اتلاق میشود.
در این تصویر مرد شترسوار سودانی در مقابل اهرام در صحرای مرواه، بین وادی حلفا و خارطوم دیده میشود. (تصویر10)
منبع: فارن پالیسی
ارسال نظر