کلید خاورمیانه در دستان حلقه نزدیک به دولت دوم ترامپ
به گزارش اقتصادنیوز، سیاستهای دولت جو بایدن، رئیسجمهوری دموکرات آمریکا در قبال جنگی که در خاورمیانه موج میزند، هم دموکراتها را دچار اختلاف کرد و هم انتقاد جمهوریخواهان را برانگیخت. همچنین حمایتهای آمریکا از پاسخ نظامی اسرائیل به حمله اکتبر گذشته حماس و توجه اندک این بازیگر به بحران انسانی در غزه از جمله عواملی بودند که به عقیده تحلیلگران سیاسی بر تصمیمات برخی از رایدهندگان آمریکایی اثرگذاشت.
آتلانتیک در اینباره مینویسد، کامالا هریس -رقیب ترامپ- به محض اینکه نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری شد، بهسرعت درباره وضعیت خاورمیانه سخنرانی کرد و از آن زمان بهطور مداوم مواضع او و جو بایدن مورد بررسی قرار گرفته است. اما دونالد ترامپ چطور؟ او که حالا توانسته پیروز انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا شود، چگونه در باب اسرائیل، جنگ غزه و درگیری که اکنون به جنوب لبنان و ایران سرایت کرده، تصمیمگیری خواهد کرد؟ این نشریه در ادامه آورده، در مقایسه با دولت بایدن، دولت دوم ترامپ احتمالاً نسبت به کمپین نظامی اسرائیل در غزه از رویکرد سهلگیرانهتری پیروی خواهد کرد و تمایل کمتری به اعمال اهرمهای فشار آمریکا در شکلدهی رفتار اسرائیل دارد (پیشتر دولت ایالات متحده هشدار داده بودند که اگر اسرائیل کمکهای بشردوستانه بیشتری در اختیار غزه قرار ندهد، این احتمال بالا است که کمکهای نظامی واشنگتن را از دست بدهد). در واقع، سیاستهای خاورمیانهای دولت دوم ترامپ، احتمالاً بیشتر بر رویارویی (ادعایی) با ایران و گسترش عادیسازی روابط دیپلماتیک اسرائیل-اعراب متمرکز خواهد بود، تا حلوفصل مناقشه اسرائیل و فلسطین. این رویکرد با سیاستهای ترامپ بهعنوان رئیسجمهوری و دیدگاههای بسیاری از مشاوران او در خاورمیانه همخوانی دارد.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «توافق با ایران در صدر برنامههای ترامپ/ نتانیاهو چه خوابی برای ساکن تازه کاخ سفید دیده است؟» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.