مجازی اما خطرناک

گروه خبر- با ورود اینترنت به دنیای امروز هیچ دری به روی تکنولوژی بسته نمی‌ماند و کمترنوجوانی برای ورود به این دنیای پرتلاطم اینترنتی لباس ایمن می‌پوشد وآموزش شنا می‌بیند. او رها می‌شود در آب های روان وموج های کف آلود دنیای مجازی بی آنکه آموزشی دیده باشد وترسی به دلش راه دهد. این آموزش را در بدو ورود به صفحه موبایل کسانی به او می‌دهند که نه خانواده اش هستند ونه معلمش. این آموزش می تواند راه های مختلف خودکشی، طریق هک کردن سیستم بانکی ویاحتی قمار مجازی باشد.رییس پلیس آگاهی اصفهان از آموزش های مجازی اما خطرناک می‌گوید.

سرهنگ خسروی از نقش شبکه‌های اجتماعی در مباحث جنایی و مشهود خبرداد و ۵۳ درصد موارد فرار از منزل را به دلیل القائات فضای مجازی صورت می‌گیرد،خواند. آموزش های که به وسیله آن متاسفانه شاهد خودکشی یک کودک ۱۱ ساله به دلیل القائات بازی‌های رایانه‌ای بوده ایم. وی گفت: راهبردهای پلیس آگاهی اصفهان ارتقای کشفیات، ارتقای اطلاعات متناسب با ظرفیت، کشف جرم، توانمندسازی و تعامل با مردم و تعامل با مراکز علمی است. در این راستا سعی داریم که از طریق پیش بینی و پیشگیری در حوزه علمی با ایجاد آزمایشگاه‌های جدید در کنار آزمایشگاه‌های فیزیک و شیمی مجموعاً توان پلیس آگاهی اصفهان را بیش از پیش ارتقا دهیم. اوادامه داد: در ۹ ماهه ابتدای سال جاری کشفیات علمی جرائم ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است. تحرکات مجرمان حرفه‌ای و سابقه دار نیز قبل از حرکت تقریباً خنثی شده است. تعامل با استان‌های همجوار افزایش یافته، جرائم خشن تحت کنترل قرار گرفته و سرقت‌های مسلحانه تقریباً به صفر رسیده است. اجازه نمی‌دهیم تحرکی در این زمینه ایجاد شود.

رییس پلیس آگاهی استان اصفهان گفت: مجموعا ۱۰۳ باند سرقت و جرائم منهدم شده که ۱۱ باند از تأثیرگذار در منطقه و کشور بوده‌اند. انهدام باند سرقت مسلحانه احشام و باند سرقت در شاهین شهر از این موارد بوده است. خسروی با بیان اینکه دستگیری محکومان فراری در ۹ ماهه نخست سال جاری ۹۶ درصد نیز افزایش یافته است، تصریح کرد: بیش از ۸۰ درصد جرائم در اصفهان کشف شده و فاصله وقوع جرم تا کشف آن کاهش یافته است. در این مدت کشف اموال مسروقه نیز یکی از فعالیت‌های پلیس آگاهی است. در زمینه سرقت‌ها نیز در ۹ ماهه سال جاری چهار درصد کاهش وقوع سرقت و پنج درصد افزایش کشفیات سرقت اتفاق افتاده است.

وی به بحث زمین خواری در ۹ ماهه سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: ۹۹۴۴۸۵ متر مربع از اراضی دولتی را از دست زمین خواران خارج کرده‌ایم و توانسته‌ایم مقابله با زمین خواری را توسعه دهیم. همچنین در بحث رباخواری در این مدت، پلیس آگاهی ۱۲ میلیارد و ۸۲۸ میلیون تومان را کشف کرد و در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز چهار درصد افزایش کل کشفیات بوده که در این زمینه پرونده‌های بالای ۱۰۰ میلیون تومان با ۸۸ درصد رشد و پرونده‌های بالای ۵۰۰ میلیون تومان ۱۵۰ درصد افزایش کشف داشته‌ایم. در این زمینه ۵۵۷ دستگاه خودرو حمل قاچاق کالا نیز توقیف و تعداد متهمان شش درصد افزایش داشته است.

رییس پلیس آگاهی استان اصفهان اظهار کرد: شناسنامه دار کردن انبارها با حضور ۴۰ تیم عملیاتی در چهار شهرستان اصفهان، دولت آباد، خمینی شهر و فلاورجان آغاز شده است تا بتوانیم مبارزه قاچاق کالا و ارز را به نحو احسن در پیش بگیریم. خسروی گفت: جرائم جنایی و قتل‌ها ۱۳ درصد کاهش یافته است و در این زمینه اصفهان به عنوان یکی از قدرت‌های کشف جرائم جنایی مطرح است. در قتل هایی که در اصفهان در این ۹ ماهه رخ داده ۵۶ درصد با سلاح سرد، ۳۲ درصد با سلاح گرم و ۱۲ درصد با شیوه‌های دیگر بوده است که علت این قتل‌ها ۳۶ درصد عصبانیت آنی، ۲۱ درصد اختلافات خانوادگی و ۴۳ درصد انگیزه‌های دیگر بوده است. وی به نقش شبکه‌های اجتماعی و جنایی اشاره کرد و افزود: نقش شبکه‌های اجتماعی در مباحث جنایی نیز مشهود است که ۵۳ درصد از فرار از منزل به دلیل القائات فضای مجازی صورت می‌گیرد. متاسفانه شاهد خودکشی یک کودک ۱۱ ساله با القائات بازی‌های رایانه‌ای بوده ایم.

رییس پلیس آگاهی استان اصفهان اضافه کرد: افزایش ۱۰ درصدی جعل و افزایش ۵۹ درصدی کلاهبرداری از جمله مواردی است که نقش شبکه‌های اجتماعی را در وقوع جرم‌ها کلیدی‌تر می‌کند.استفاده از تجهیزات ایمنی در پیشگیری از سرقت‌ها بسیار مهم است تا آنجایی که در ۹ ماهه سال جاری منازلی که دارای دزدگیر بوده‌اند سرقت درحد صفر را ثبت کرده‌اند. همچنین در ادامه رییس پلیس فتای استان اصفهان گفت: در هشت ماهه نخست سال با افزایش ۹۵ درصدی وقوع جرائم رایانه ای توسط افراد کمتر از ۱۷ سال رو به بوده ایم.سرهنگ سید مصطفی مرتضوی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۷۰ میلیون قطعه سیم کارت جاری که ۱۲۰ میلیون آن فعال است ، نشان از نفوذ ۱۲۰ درصدی تلفن همراه در جامعه دارد.در ماه گذشته آمار استفاده از اینترنت موبایلی از اینترنت خانگی جلو زده است که حاشیه های خاص خود را دارد یعنی نشان می دهد که مردم ما در همه مکان ها استفاده از اینترنت را ترجیح داده و اینترنت سیار را انتخاب کرده اند.

رییس پلیس فتای استان اصفهان ادامه داد: استان اصفهان رتبه پنج بهره برداری از انواع اینترنت را در سطح کشور دارد. پس دانش عمومی و مهارت استفاده از این فضا یکی از خلأ هایی است که باید هرچه سریع تر پر شود. در طول هشت ماهه جرائم سایبری ۱۱۵ درصد افزایش داشته است و این یک چالش برای کاربران است. مرتضوی با بیان اینکه به نسبت افزایش جرم، ۱۰۵ درصد کشف جرائم نیز اتفاق افتاده است، گفت: پیشگیری بهتر از کشف جرم است. بیشترین وقوع جرم در فضای سایبری را به ترتیب مزاحمت، برداشت غیر مجاز از حساب بانکی، کلاهبرداری، هتک حرمت و انتشار فیلم های خصوصی است. او اضافه کرد: بیشترین بزه دیدگان در مواقع تحصیل زیر دیپلم و دیپلم هستند. در میان بزه دیدگان، افراد فوق دیپلم با افزایش ۱۰۳ درصدی و افراد با تحصیلات کارشناسی با افزایش ۱۰۷ درصدی قربانی جرائم رایانه ای شده اند.

رییس پلیس فتای استان اصفهان گفت: بزهکاران با تحصیلات زیر دیپلم با افزایش ۱۰۰ درصدی رو به رو بوده است. در هشت ماهه نخست سال با افزایش ۹۵ درصدی وقوع جرائم رایانه ای توسط افراد کمتر از ۱۷ سال رو به بوده ایم. در خصوص فساد اخلاقی و فیلم های مستهجن نیز برای پاکسازی همیشه آماده هستیم و در این زمینه نیز فعالیت می کنیم. همچنین مرتضوی به کشف۲۴۸ وبسایت و شبکه اجتماعی در بخش قمار شناسایی شده اند که ۴۲ صفحه شناسایی شده مربوط به اصفهان اشاره کرد.