بی‌حساب و کتاب؛ مثل فوتبال ایران

همین تابستان امسال بود که چند نقل و انتقال گران‌قیمت یک بار دیگر باعث شد نگاه‌ها به دستمزد هنگفت فوتبالیست‌های ایرانی بیشتر شود. جایی که برای یک مدافع ۲۳ ساله فقط ۴۷ میلیارد تومان به عنوان رضایت‌نامه‌(جدا‌ از دستمزد) پرداخت شد و مدیرعامل یک باشگاه هم علنا گفته بود ستاره تیمش به این دلیل پیشنهاد تمدید ۳۵میلیاردی را رد کرد که از تیمی دیگر بیش از دو برابر آفر گرفته! تازه همه اینها جدا از‌ آپشن و پاداش و پرداختی هوادار متمول و... است که باعث می‌شود دریافتی بخش زیادی از بازیکنان معروف فوتبال ایران، همتراز با برخی بازیکنان تیم‌های مطرح اروپایی شود. برای مثال میانگین دستمزد بازیکنان بایرلوکوزن در فصل گذشته بوندس‌لیگا نشان می‌دهد آنها پس از کسر مالیات، تقریبا در حد یک تیم پرستاره ایرانی خرج کرده‌اند. با این تفاوت که لورکوزن پارسال با ژابی آلونسو بدون باخت دوگانه داخلی آلمان را به دست آورد، تا فینال لیگ اروپا پیش رفت و امسال هم هنوز مدعی است اما اینجا سال‌هاست برای بردن یک لیگ بی‌کیفیت و پر از تعطیلی، اسم وزیر و وکیل را وسط می‌کشند و دهه‌ها است که از آخرین افتخار‌آفرینی یک تیم ایرانی در سطح بین‌المللی می‌گذرد! شاید تصور کنید که با یک شوخی بی‌مزه طرف هستید، اما دستمزد کلی بایرلورکوزن به بازیکنانش در فصلی که برای نخستین بار قهرمان بوندس‌لیگا شد، کمتر از ۳۷ میلیون دلار‌(همه اعداد پس از کسر مالیات) بود و تازه در لیست آنها کلی بازیکن با سابقه مثل پاتریک شیک، فلورین ویرتز، گرانیت ژاکا، جاناتان تاه و الخاندرو گریمالدو حضور داشتند که بسیاری از باشگاه‌های بزرگ اروپایی به فکر جذب آنها بوده و هستند.

توجه داشته باشید میانگین پرداخت هفتگی این باشگاه آلمانی در فصل ۲۴-۲۰۲۳ تقریبا ۲۵ هزار دلار بوده و ویکتور بونیفیس بهترین گلزن فصل گذشته آنها در کل فصل یک میلیون و ۱۱۶ هزار دلار عایدی داشته است! همین حالا که نرخ ارز در کشورمان لگام گسیخته، باز هم دستمزد ستاره ۲۴ ساله نیجریه‌ای می‌شود چیزی حدود ۸۸ میلیارد تومان؛ عددی که قطعا برخی فوتبالیست‌های لیگ برتر خودمان به اندازه آن دریافت می‌کنند.

چه اتفاقی رخ داده که آنجا در فوتبال پول‌ساز، زیبا و خصوصی‌شان تا این اندازه برای خرج کردن پول دست به عصا عمل می‌کنند و اینجا مشخص نیست جیب چند نفر پر می‌شود؟‌ ای کاش کسی پاسخگو باشد.