روشهای صد درصد عملی برای افزایش مشتری
بعضی از کسب و کارها تحت هر شرایطی مشتریان زیادی دارند. حتی اگر بازار در رکود هم باشد، این کسب و کارها سرشان شلوغ است و بدون مشتری نمیمانند. در این مطلب میخواهم راز این کسب و کارها را برای شما فاش کنم. در ادامه این مقاله یاد میگیرید که چطور مشتری پیدا کنید و درآمدتان را افزایش دهید. همچنین میتوانید اطلاعات بیشتر را در منبع مقاله مطالعه کنید.
چجوری مشتری پیدا کنیم؟
پیدا کردن مشتری و تبدیل آن به خریدار برای بعضیها سختترین کار دنیاست، اما خیلیها هم هستند که به راحتی برای فروشگاهشان مشتری پیدا میکنند. چند تکنیک اساسی وجود دارد که با انجام آنها میتوانید برای کسب و کارتان مشتری پیدا کنید. در ادامه این تکنیکها را به شما معرفی کردهام:
1-بازار هدفتان را پیدا کرده و روی آن تمرکز کنید
احتمالا میپرسید اصلا بازار هدف یعنی چه و چرا باید روی آن تمرکز کنیم؟ خب بازار هدف به زبان ساده یعنی افرادی که جزو مشتریان بالقوه شما هستند. بگذارید یک مثال ساده بزنم. مثلا اگر مغازه سیسمونی و وسایل نوزاد دارید، قطعا یک مرد نمیتواند جزو مشتریان بالقوه شما باشد. شاید این مرد در آستانه پدر شدن باشد، اما فراموش نکنید که در نهایت مادر است که وسایل نوزاد را انتخاب میکند.
در چنین کسب و کاری مادران باردار مشتریان بالقوه شما هستند. یعنی مشتریانی هستند که قصد خرید وسایلی را دارند که شما آنها را عرضه میکند. برای این که مشتریان بالقوه خودتان را پیدا کنید باید پارامترهای اساسی کسب و کارتان را مشخص کنید. مثلا در مورد فروش وسایل نوزاد، بچههایی که به دنیا نیامدهاند تا کودکان 4 ساله پارامتر اصلی کسب و کار شما هستند. یا مثلا برای فروشگاه لوازم التحریر، افراد 7 تا 22 سال که دانش آموزان و دانشجویان هستند، پارامتر اصلی محسوب میشود.
بعد از شناسایی پارامتر اصلی، باید چند معیار دیگر مثل جنسیت، جغرافیا، تحصیلات یا سایر موارد را هم در نظر بگیرید. با کنار هم قرار دادن این موارد میتوانید جمعیتی را پیدا کنید که مشتریان بالقوه شما هستند.
مشتری بالقوه به زبان ساده افرادی هستند که به محصولات یا خدمات شما نیاز دارند، اما هنوز از شما خرید نکردهاند. قدم اول این است که مشتریان بالقوه را به مشتری بالفعل تبدیل کنیم. مشتری بالفعل همان مشتری بالقوه است که یکبار از شما خریده کرده. همین مشتری اگر برای دفعات بعد هم از شما خرید کند به مشتری دائم و وفادار شما تبدیل میشود.
حالا که مشتریان بالقوه و دست به نقد خودتان را شناختید، باید تمام تمرکزتان را روی آنها قرار دهید. برای تبدیل مشتری بالقوه به مشتری بالفعل چند روش وجود دارد:
-
مشتریان را کنجکاو کنید
-
متفاوت باشید
-
برای اولین خرید تخفیف بدهید
-
نیازهای مشتری را بشناسید
-
توضیح بدهید که چرا محصول شما برای مشتری بهتر است
-
از خلاقیت خودتان برای جذب مشتری کمک بگیرید
به جز این موارد روشهای دیگری هم برای جذب مشتریان بالقوه وجود دارد که میتوانید در مورد آنها تحقیق کنید.
2- کسب و کارتان را تبلیغ کنید
تبلیغات، سریعترین و راحتترین راه برای پیدا کردن مشتری است. تبلیغ کردن باعث میشود که مشتری شما را پیدا کند و لازم نباشد که خیلی دنبال آنها بگردید. حالا احتمالا میپرسید که چطور تبلیغ کنم؟ یا این که میگویید من تبلیغات کردم اما باز هم مشتری پیدا نشد.
خب اولین نکته در تبلیغات کسب و کار این است که تبلیغ باید هدفمند باشد. یعنی چه؟ یعنی این که جایی و به شکلی تبلیغ کنید که بیشترین تاثیر را داشته باشد و مشتریان زیادی جذب شوند. برای این کار اول از همه باید همان طور که در قسمت قبل گفتم مشتریان خودتان را بشناسید. بعد از آن باید بدانید که مشتریان شما در چه جاهایی بیشتر حضور دارند.
حالا که این موارد را فهمیدید، باید مناسبترین روش تبلیغ در آن مکان که برای مشتریان شما جذاب هم باشد را انتخاب کنید. قبل از این کار لازم است انواع تبلیغات را بشناسید.
3- پیدا کردن مشتری به وسیله خریداران فعلی
اگر به دنبال یک روش تاثیرگذار و پربازده برای پیدا کردن مشتری میگردید، باید از این روش استفاده کنید. اگر کیفیت محصولات و خدماتتان عالی باشد، مشتریان فعلی برای شما مشتریان جدیدی را پیدا میکنند. به این ترتیب بدون هیچ زحمت و هزینهای مشتری جدید برای کسب و کارتان پیدا میکنید.
احتمالا میپرسید چطور چنین چیزی ممکن است؟ مشتری راضی، قطعا کسب و کار شما را به اطرافیان و دوستان خودش معرفی میکند. مردم معمولا حرف اطرافیانشان در مورد یک کسب و کار را خیلی قبول دارند. به همین دلیل این روش تاثیرش خیلی بیشتر از سایر روشهای جذب مشتری است.
به این روش تبلیغات دهان به دهان هم گفته میشود. برای پیدا کردن مشتری با این روش فقط کافیست که بالاتر از حد انتظار مشتری عمل کنید. مثلا بسته بندی زیبا و شیک، یک هدیه کوچک مثل دست نوشته در بسته بندی محصول یا حتی یک کوپن تخفیف ساده میتواند مشتریان زیادی را برای شما جذب کند.
4-از اینترنت مشتری پیدا کنید
باید قبول کنیم که مشتریان یک کسب و کار فیزیکی محدود هستند. مثلا مشتریان یک سوپرمارکتی فقط از محلهای هستند که مغازه در آن قرار دارد. این مغازه هرچقدر هم تبلیغ کند باز هم تا یک میزان محدودی میتواند مشتری پیدا کند. حالا چاره این مشکل کجاست؟ کلید حل این مشکل، دسترسی به منبع نامحدود مشتری است.
این منبع نامحدود مشتری، اینترنت و فضای مجازی است. اگر در اینترنت باشید و از طریق فروشگاه آنلاین فعالیت کنید، همه مردم ایران و حتی خارج از ایران هم میتوانند شما را ببینند. یعنی ممکن است میلیونها نفر از کسب و کار یا فروشگاه شما بازدید کنند و از بین آنها قطعا صدها یا هزاران مشتری پیدا میکنید.
حالا بهتر است در این مورد صحبت کنیم که اصلا چطور محصول یا خدماتم را در اینترنت بفروشم؟ برای این کار اول از همه به یک محیطی نیاز دارید که بتوانید محصولاتتان را در آن نمایش دهید. این محیط در ایران معمولا سایت فروشگاهی یا اینستاگرام است. سایت اینترنتی و اینستاگرام هرکدام مزایا و معایبی دارند.
به طور کلی چون فرآیند خرید و پرداخت هزینه سفارش در سایت اینترنتی راحتتر است، پیشنهاد میشود که سایت فروشگاهی راهاندازی کنید. از طرف دیگر مشتریان معمولا راحتتر به سایت فروشگاه اطمینان میکنند.
حالا که یک رسانه را برای شروع کسب و کارتان در اینترنت انتخاب کردید، باید خودتان و محصولات یا خدماتتان را در آن معرفی کنید. انجام این کار در اینستاگرام خیلی سخت نیست. فقط لازم است یک پیج بسازید و تولید محتوا کنید.
اگر میخواهید سایت اینترنتی داشته باشید، کار شما کمی سخت میشود. البته اصلا نگران نباشید چون فروشگاه ساز پرتال یک روش ساده و سریع برای طراحی سایت به شما ارائه میکند. حالا این پرتال چیست و اصلا چه کار میکند؟ پرتال یک سرویس طراحی سایت است که با آن میتوانید بدون نیاز به کدنویسی و دانش فنی دیگری، سایت فروشگاهی بسازید و محصولاتتان را در آن بفروشید.
ساخت سایت اینترنتی با پرتال بسیار ساده و سریع است و هزینه کمی هم دارد. ابتدا به صفحه https://www.portal.ir/templates بروید و از بین بیشتر از 50 قالب آماده، یکی را برای فروشگاهتان انتخاب کنید. بعد از آن با وارد کردن مشخصات خودتان در سایت ثبت نام کنید و به همین راحتی یک سایت آماده و کامل به شما داده میشود. پرتال 7 روز تست رایگان دارد. در نتیجه بدون پرداخت هزینه میتوانید یک سایت بسازید و از آن استفاده کنید.
بعد از انجام این کارها بهتر است ویدیوهای آموزشی پرتال را که در پنل کاربری سایت قرار دارد مشاهده کنید. با دیدن این ویدیوها نحوه کار با پنل سایت ساز پرتال را یاد میگیرید. حالا به راحتی میتوانید سایت آمادهای که به شما داده شده است را مطابق سلیقه خودتان تغییر دهید. بعد از آن هم فقط باید محصولات را وارد سایت کنید و تنظیمات دیگر مثل چت آنلاین و درگاه پرداخت را انجام دهید.
در کمتر از یک هفته سایت شما آماده میشود و میتوانید با خرید یکی از پکیجهای فروشگاهی پرتال، کسب درآمد از اینترنت را شروع کنید. راهاندازی سایت فروشگاهی با پرتال هزینه خیلی زیادی برای شما ندارد. پرتال چند پکیج مختلف برای ساخت سایت در نظر گرفته است. هر کدام از این پکیجها امکانات مختلفی دارند که با توجه به شرایط خودتان میتوانید یکی از آنها را خریداری کنید.
5-پیدا کردن مشتری با جشنواره فروش و تخفیف ویژه
مشتریان همیشه دوست دارند محصولات موردنظر خودشان را با کمترین قیمت بخرند. به همین دلیل از جشنوارههای فروش و تخفیفهای ویژه استقبال زیادی میشود. پس نتیجه میگیریم که راهاندازی جشنواره فروش ویژه و عرضه محصولات با تخفیفهای خوب میتواند مشتریهای زیادی را به سمت فروشگاه شما بکشاند.
برای پیدا کردن مشتری از این روش باید اصولی عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. یعنی چه؟ مثلا یک مورد مهم این است که برای تخفیف دادن دلیل داشته باشید. مثلا تخفیف به مناسبت عید نوروز یا تخفیف شب یلدا. مورد بعدی این است که زمان تخفیف محدود و نسبتا کوتاه باشد. این کار عجله را در مشتری ایجاد میکند و به همین دلیل هم سریع و بدون فکر کردن خریدش را انجام میدهد.
مورد بعدی این است که تخفیف و فروش ویژه را به شکل جذابی به مشتری نشان دهید. مثلا یک راه ساده این است که قیمت قبل از تخفیف اجناس را خط بزنید و قیمت جدید را بنویسید. این کار باعث میشود که مشتری بداند چقدر در خریدش سود میکند.
6- در رویدادها و همایشها شرکت کنید
رویدادها، همایشها، نمایشگاهها و سمینارهای تخصصی یک مکان عالی برای پیدا کردن مشتری هستند. معمولا مشتریان بالقوه زیادی در این مراسمها و مکان برگزاری حضور دارند که میتوانید کسب و کار خودتان را به آنها تبلیغ کنید. البته این روشها مثل قبل کارآیی ندارند، اما هنوز هم میتوان به کمکشان مشتری پیدا کرد.
به عنوان نمونه اگر کسب و کار شما در حوزه مبلمان است، میتوانید در نمایشگاههای تخصصی حوزه دکوراسیون شرکت کنید. معمولا اکثر افرادی که به این نمایشگاهها میآیند افرادی هستند که قصد خرید محصول دارند و میتوانید مشتریان زیادی را در آنجا پیدا کنید.
یا مثلا اگر کسب و کارتان در حوزه تجهیزات پزشکی است، با شرکت در سمینارهای پزشکی میتوانید با پزشکان بیشتری که مشتری شما هستند آشنا شوید و محصولات خودتان را به آنها معرفی کنید.
7-با ایمیل و پیامک مشتریان جدیدی پیدا کنید
راههای ارتباطی مختلف همیشه گزینه مناسبی برای جذب مشتری هستند. تماس تلفنی، اس ام اس یا ایمیل به شما در پیدا کردن مشتری کمک میکنند. حالا احتمالا به این فکر میکنید که چطور با ایمیل و پیامک بازاریابی کنید؟
برای ارسال ایمیل به صورت انبوه ابتدا باید یک سرویس ایمیل مارکتینگ تهیه کنید. بعد از آن هم نیاز به یک لیست ایمیل دارید. لیست ایمیل در واقع تعداد زیادی ایمیل از کسانی است که مشتری بالقوه شما هستند. با سرویسهای ایمیلی میتوانید خیلی راحت و سریع یک ایمیل تهیه کنید و آن را برای هزاران نفر بفرستید.
در مورد بازاریابی پیامکی هم به یک سرویس ارسال انبوه اس ام اس احتیاج دارید. وقتی یک پنل پیامکی از این سرویسها خریداری کنید، به وسیله آن میتوانید به تعداد مورد نظر خودتان مثلا 10 هزار پیامک را برای افراد مختلف بفرستید. یکی از ویژگیهای این روش امکان فیلتر کردن مخاطبان است. مثلا میتوانید فقط به خانمها پیامک بدهید یا اس ام اس فقط برای افرادی که در شهر شما هستند ارسال شود.
هرجا که مشتری هست شما هم باید باشید!
در این مقاله، سعی کردیم بهترین روشها برای پیدا کردن مشتری را به شما معرفی کنیم. همچنین توضیحات مفیدی هم در مورد هر روش دادیم که حتما به دردتان میخورد. در پایان میخواهم راز بزرگ فروشندههای موفق و پردرآمد را به شما بگویم. راز بزرگ این است که فروشنده موفق هرجایی که مشتری باشد حضور دارد. الان خیلی از مشتریها در اینترنت هستند و آنلاین خرید میکنند. پس حتما باید در اینترنت حضور داشته باشید و از آنجا مشتری پیدا کنید. با این کار درآمدتان چند برابر میشود.
برای حضور در اینترنت، سایت ساز پرتال به شما کمک میکند.اگر به مشاوره رایگان برای طراحی سایت نیاز دارید، با شماره ۰۲۱۶۳۴۰۴ داخلی ۲ تماس بگیرید. در صورتی که روشهای دیگری برای پیدا کردن مشتری سراغ دارید، در قسمت نظرات برای ما بنویسید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.