بازار داخلی

سبزی ادامه‌دار بورس

روز دوشنبه، بازار سرمایه هشتمین رشد متوالی خود را با صعود شاخص‌های اصلی به نمایش گذاشت. با پایان معاملات روز گذشته، شاخص کل بورس و اوراق بهادار تهران با رشد ۴۳‌هزار و ۶۳۱ واحدی همراه و به محدوده ۲ میلیون و ۲۵۵‌هزار واحدی رسید. این در حالی است که شاخص کل هم‌‌وزن نیز در هشت روز اخیر همسو با روند شاخص کل بورس روز دوشنبه با افزایش ۶۴/۱ درصدی به سطح ۷۱۹‌هزار و ۸۳۶واحد دست یافت. از سوی دیگر، فرابورس که عملکرد خوبی را در روزهای گذشته از خود نشان داده با افزایش ۱.۵۷درصدی در سطح ۲۲‌هزار و ۲۰۶واحدی ایستاد. همچنین، ارزش معاملات خرد سهام و حق‌‌تقدم در روز گذشته با کاهش ۱۱ درصدی مواجه شد و به ۵۴۱۲ میلیارد تومان رسید. این کاهش ارزش معاملات خرد، در حالی به ثبت رسید که همچنان تمایل خریداران برای سرمایه‌گذاری در بورس تا حدودی افزایشی است. روز گذشته نیز حدود ۵۸۰میلیارد تومان نقدینگی به بازار وارد شد تا برآیند ورود پول از نخستین روز هفته تا روز دوشنبه به ۱۴۴۱میلیارد تومان برسد. روز دوشنبه محمدرضا فرزین صحبت‌هایی در خصوص ارائه بسته ۲۰۰ همتی از سوی بانک مرکزی برای تامین مالی واحدهای تولیدی بیان کرد. او در این خصوص افزود: بسته ۲۰۰همتی از سوی بانک مرکزی برای تامین مالی واحدهای تولیدی در نظر گرفته‌‌ شده و در حال برنامه‌ریزی تامین نقدینگی لازم هستیم. او پیرامون مرجعیت بخشی به نرخ ارز در بازار توافقی اظهارنظر کرد: مرجعیت بخشی به نرخ ارز در بازار توافقی ارز مرکز مبادله انجام خواهد شد. در سامانه طراحی شده این بازار، حراج صورت می‎گیرد و نرخ ارز بر اساس آن تعیین می‌‌‎شود.

نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می‎ گیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش می‎ کنیم تا نرخ در یک کانال حرکت کند. این اقدام بانک مرکزی در صورت اجرایی شدن می‌تواند وضعیت صنایع بورسی صادرات‌محور را بهبود ببخشد.

بازار خارجی

Pmi  ناحیه یورو در تیررس فعالان

در شرایط کنونی، بازارهای مالی ایالات متحده با دوره‌‌ای از آرامش در اخبار اقتصادی کلان مواجه هستند. این موضوع موجب تمرکز بیشتر بر تغییرات احتمالی در موقعیت‌‌های سرمایه‌گذاری می‌شود. در همین حال، توجه بازار به شاخص‌‌های مدیران خرید (PMI) در منطقه یورو معطوف است، چراکه هرگونه ضعف در این داده‌‌ها می‌تواند ارزش یورو را به زیر ۱.۰۵دلار برساند. همچنین، در بریتانیا، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) نقش مهمی در سیاستگذاری پولی خواهد داشت، اما انتظار نمی‌رود که این داده‌‌ها بانک مرکزی انگلستان را به کاهش نرخ بهره در ماه دسامبر سوق دهند. داده‌‌های تورمی همچنان بالاتر از هدف فدرال رزرو است و سخنرانی رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، نیز نگرانی‌هایی درباره کاهش نرخ بهره در آینده ایجاد کرده است. تحلیلگران انتظار دارند که فدرال رزرو در ماه دسامبر نرخ بهره را کاهش دهد. بازارها احتمال این کاهش را ۱۵درصد قیمت‌گذاری کرده‌‌اند، اما ممکن است این بازنگری قبل از انتشار داده‌‌های شغلی که ۱۸روز دیگر اعلام می‌شود، اتفاق نیفتد. احتمالا شاخص دلار (DXY) در صورت اصلاح، حمایت خود را در سطح ۱۰۶.۰ حفظ خواهد کرد و حتی ممکن است تا روز شکرگزاری به بالای ۱۰۷.۰ برسد. بازارها به طور خاص به معرفی نامزدهای کابینه ترامپ، به‌ویژه برای وزارت خزانه‌‌داری، توجه خواهند کرد.

داده‌‌های اقتصادی قابل‌‌توجهی برای تغییر روند وجود ندارد، مگر اطلاعاتی مانند مطالبات بیکاری یا شاخص پیش‌‌رو که قدرت پیش‌بینی محدودی دارند. همچنین، انتظار می‌رود PMIها نشان‌‌دهنده ضعف در تولید و قدرت در خدمات باشند. سخنرانی برخی از مقامات فدرال رزرو، از جمله رئیس فدرال رزرو شیکاگو، اوستن گولزبی، نیز مورد توجه خواهد بود. پس از تغییر تمرکز بانک مرکزی اروپا (ECB) از تورم به رشد اقتصادی، داده‌‌های فعالیت‌‌های اقتصادی مانند شاخص مدیران خرید (PMI) اهمیت بیشتری یافته‌‌اند. شاخص ترکیبی PMI در منطقه یورو اکنون در سطح ۵۰.۰ است که مرز بین انقباض و انبساط اقتصادی را نشان می‌دهد. تغییرات کوچک در این شاخص می‌تواند تاثیرات بزرگی بر بازار داشته باشد، به‌‌ویژه اگر این تغییرات کاهشی باشند. اقتصاددانان به‌‌طور محتاطانه‌‌ای انتظار دارند که عدد شاخص ترکیبی PMI منطقه یورو کمی بالاتر از سطح ۵۰.۰ باشد (حدود ۵۰.۲)، اما احتمال می‌دهند که ارقام مربوط به آلمان همچنان ضعیف باشد.

 همچنین انتخابات زودهنگام آلمان در فوریه مورد توجه قرار گرفته است، زیرا نتایج آن می‌تواند بر تعادل سیاسی و اقتصادی اروپا و قوانین سخت‌‌گیرانه مالی آلمان تاثیر بگذارد. در همین رابطه مخلوف عضو بانک مرکزی اروپا اعلام کرد کار مهار تورم هنوز به پایان نرسیده است.

1 copy

2 copy