بازار سهام

شروع سرخ بورس

1

بورس اوراق بهادار تهران در اولین روز هفته با کاهش 21‌هزار واحدی مواجه شد. به طوری که روز شنبه شاخص کل با افت 99/ 0 درصدی در ستون 2 میلیون و 129‌هزار واحدی مستقر شد. نماگر هم‌‌‌وزن نیز 32/ 1‌درصد کاسته شد. برخلاف گام رو به جلو در طلا بازار سهام با افت شاخص در روز شنبه همراه شد. علاوه بر آن خروج 968 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس و فرابورس در مبادلات روز گذشته رقم خورد. ارزش معاملات خرد نیز در بورس و فرابورس به 5057 میلیارد تومان رسید. پس از 10 روز متوالی شاخص مثبت دور از انتظار نبود که بازار حتی در صورت رشد نرخ ارز اندکی استراحت کند. بنابراین اگر چه بازار سهام یک گام به عقب برداشت اما دلیلی برای تداوم وضعیت سرخ وجود ندارد و احتمال می‌رود در صورت تداوم مسیر صعودی دلار بورس نیز خود را با دلار هماهنگ کند.

بازار سکه

افزایش بهای سکه

2

 بازار سکه و طلا روز شنبه به دنبال افزایش جزئی در نرخ دلار رشد قیمتی را تجربه کرد. به این ترتیب در اولین روز هفته پس از تعطیلات گسترده هفته قبل، هر قطعه سکه امامی در بهای 28 میلیون و 250‌هزار تومان مبادله شد. حباب سکه نیز در 5 میلیون و 700‌هزار تومان قرار گرفت که با توجه به رشد آن انتظارات افزایشی در بازار مشاهده می‌شود. به نظر می‌رسد بازار سکه با افزایش تقاضا همراه بوده است و معاملات رونق اندکی گرفته‌‌‌اند. همچنین رشد روز گذشته دلار سیگنال افزایشی به این بازار مخابره کرده است. به همین سبب افزایش بها دور از انتظار نیست. علاوه بر آن در روزهای آتی با توجه به پایان یافتن ماه صفر می‌توان رشدی برای سکه در نظر گرفت اگر دلار به مسیر نزولی بازنگردد. بنابراین در هفته پیش‌‌‌رو در صورت تداوم رشد دلار، احتمال تمایلات صعودی اندکی برای سکه قابل پیش‌بینی است.

بازار طلای جهانی

ضرر هفتگی طلا

3

در آخرین مبادلات روز جمعه طلا با عقب‌نشینی 03/ 0درصدی به بازدهی منفی 17/ 1‌درصد رسید. به این ترتیب هر اونس طلای جهانی در قیمت 1919 دلار و 8 سنت قرار گرفت. کسب عایدی در هفته‌‌‌های گذشته طلا به واسطه انتشار داده‌‌‌هایی که حاکی از افزایش بیکاری و رشد بیش از انتظارات اشتغال  بود که توانست بار دیگر صعود کند. چرا که نرخ بیکاری بالا منجر به ایجاد انتظار برای توقف نرخ بهره شد. در ادامه فلز زرد به سبب آنکه احتمالات قوی توقف چرخه افزایش نرخ بهره توسط فدرال در هفته گذشته به چالش کشیده شد، به مقدار پایین‌‌‌تر جابه‌جا شد. چرا که دلار در نزدیکی قله 6 ماهه خود ایستاده است و این کار را برای دارایی بدون بازده دشوار می‌‌‌سازد. علاوه بر آن آمارهای تولیدی از چین و ژاپن منجر به افزایش تقاضا برای پناهگاه امن شد و از بهای طلا حمایت کرد. بنابراین نوسانات تا زمانی که سرنخ‌‌‌های بیشتری منتشر شود ادامه دارد.

بازار اوراق مسکن

مسیر بهبود بازار مسکن

4

اوراق تسهیلات بانک مسکن که در فرابورس مورد معامله قرار می‌‌‌گیرند، روز گذشته با رشد قیمت همراه بودند. به طوری که در این میان هر برگ تسه 0011 روز شنبه با افزایش 79/ 0 درصدی معادل بیش از 600 تومان رشد کار خود را در قیمت پایانی 89‌هزار و 40 تومان خاتمه داد. برخی از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که بیش از 60‌درصد سبد درآمدی خانواده‌‌‌ها صرف هزینه‌های مرتبط با مسکن اعم از اجاره‌بها یا اقساط تسهیلات خرید مسکن می‌شود. همچنین در این میان نیز گفته می‌شود که حل ریشه‌ای مشکلات مسکن، در گرو بهبود شاخص‌های اقتصاد کلان و افزایش ساخت مسکن و برقراری تعادل در عرضه و تقاضا بوده که البته امری زمان‌بر است. بنابراین دولت برای حل مشکلات مسکن و جلوگیری از گرانی‌های سرسام‌آور در حوزه اجاره مسکن باید برنامه‌های اورژانسی و زود‌بازدهی را تدوین و اجرایی کند.

بازار نفت

نفت همچنان در سود

5

در آخرین مبادلات روز جمعه در بازار نفت خام، قیمت‌ها به سبب نگرانی از کاهش عرضه بالا ماند. به طوری که بهای هر بشکه نفت خام برنت در 90 دلار و 65 سنت قرار گرفت و نفت وست تگزاس اینترمدییت به ازای هر بشکه در بهای 87 دلار و 51 سنت مبادله شد. در هفته گذشته بازدهی نفت خام برنت به 38/ 2‌درصد رسید و نفت وست تگزاس اینترمدییت بازدهی 3/ 2 درصدی را به ثبت رساند. اگرچه نگرانی‌هایی حول تقاضای جهانی وجود دارد، در حال حاضر بازار در دستان تولیدکنندگان قرار دارد. تداوم کاهش تولیدات نفتی و باریک کردن جریان عرضه نفت خام مسبب رشد قیمتی در هفته گذشته بود. با وجود این در صورتی که نرخ بهره رشد داشته باشد اقتصاد جهانی به سمت رکود پیشروی خواهد کرد و تقاضا برای نفت کاهش قابل‌توجهی خواهد داشت. تا زمانی که آینده نرخ بهره مشخص شود نفت به تمایلات صعودی با نوسانات کم ادامه می‌دهد.