«دنیای اقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی میکند
نبض کمجان قیمتها
بازار سهام
کمرمقی تغییرات شاخص
بازار سهام در آخرین روز هفته معاملاتی منتهی به 27 مهر ماه، روندی کمنوسان داشت که با روزهای گذشته متفاوت نبود. بهطوریکه مسیر روبه رشد در روز معاملاتی سهشنبه تکرار نشد و نماگر اصلی تالار شیشهای در این روز با کاهش 2 هزار و 396 واحد معادل 18/ 0 درصد به محدوده یک میلیون و 310 هزار واحد بازگشت. علاوه بر این شاخص کل با معیار هموزن نیز نوسان قابل توجهی نداشته اما مجموعا همسو با شاخص کل حرکت نکرده و 17/ 0 درصد برخلاف شاخص کل رشد داشت. البته خروج پول نیز در این روز ادامه داشت ولی به مقدار کمتری معادل 79 میلیارد تومان از جانب حقیقی به حقوقی به ثبت رسید. ارزش معاملات خرد بورس نیز به میزان 931 میلیارد تومان، یعنی کمترین مقدار ثبت شده از 29 فروردین سال 1400 ثبت شد.
بازار سکه
سکه در انتظار 15 میلیون تومان
هر قطعه سکه امامی در روز معاملاتی چهارشنبه مسیر نسبتا کاهشی را در پیش گرفت. بهطوری که همچنان در مرز کانال 15 میلیون تومان دادوستد شد. به این ترتیب معاملات مسکوک یاد شده در روز معاملاتی اخیر در محدوده 14 میلیون و 930 هزار تومان به پایان رسید. همچنین میتوان گفت که سکه امامی در روزهای معاملاتی اخیر همسو با نرخ دلار نوسان داشته و در پی حرکت آهسته قیمت دلار در بازار آزاد، اندکی کاهش قیمت دارد. علاوه براین ماندگاری حباب این مسکوک گرانبهای داخلی در محدوده 2 میلیون تومان، ریسک سرمایهگذاری در این بازار را بهشدت بالا برده است. اما برخی از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که همچنان در پی افزایش نرخ دلار و ثبات در شرایط اقتصادی و غیر اقتصادی کشور، حداقل در کانال فعلی ماندگار به نظر میرسد.
بازار طلای جهانی
طلا در مقابل نرخ بهره
هر اونس طلای جهانی در روز معاملاتی چهارشنبه باکاهش قیمت مواجه شده و در محدوده قیمتی 1633 دلار مورد داد و ستد قرار گرفت. همچنین قابل ذکر است که قیمت این فلز گرانبها از کاهش بیش از یک درصدی شاخص دلار در این هفته تاثیر پذیرفته و در مواقعی برای بازگشت به میانه کانال 1600 دلاری در تلاش بود. اما همچنان طلا در پی فشارهای فزاینده فدرال رزرو برای مهار تورم به سطوح 1630 دلار عقبنشینی کرده است. ضمنا کاهش ذکر شده در شاخص دلار به دلیل افزایش ریسکپذیری سرمایهگذاران در بازار سهام است. چرا که چشمانداز کسب درآمد در وال استریت مثبت به نظر میرسد و منجر به جذب سرمایهگذاران شده است. در نتیجه موارد ذکر شده همچنان طلا را پایینتر از سطح کلیدی قرار داده است. چراکه طلا بیشترین تاثیرپذیری را از افزایش سیاستهای انقباضی دارد.
بازار اوراق مسکن
اثر تورم بر هزینه ساخت
اوراق تسهیلات بانک مسکن که در فرابورس مورد معامله قرار میگیرد، روز چهارشنبه به استثنای برخی موارد معدود، در مسیر نزولی حرکت کرده و در این روز سرخپوش بودند. در روز معاملاتی گذشته اوراق مورد بررسی مربوط به اسفند سال 1399 نیز روند نزولی داشته و همچنان در سطوح نزدیک به 90 هزار تومان در نوسان بوده است. به این ترتیب در آخرین روز معاملاتی هفته جاری اوراق موسوم به تسه 9912 با کاهش معادل 76/ 4 درصد به سطح قیمتی 88 هزار تومان رسید. همچنین از جمله عوامل موثر بر قیمت مسکن باید به هزینههای مربوط به خرید مصالح و افزایش میزان حقوق و دستمزد در پی افزایش تورم اشاره کرد. با توجه به شرایط اقتصادی و غیراقتصادی حاکم بر کشور، تورم همچنان ادامهدار به نظر میرسد و ممکن است قیمت مسکن نیز در پی همین عامل کاهش قیمت چشمگیری را تجربه نکند.
بازار نفت
نفت در گردباد رکود
بازار نفت روز چهارشنبه در پی سیگنالهای صعودی مانند کاهش ذخایر نفت آمریکا، بیش از یک درصد رشد داشت. بهطوریکه هر بشکه نفت برنت در روز معاملاتی گذشته با 06/ 1 درصد افزایش به محدوده قیمتی 91 دلار رسید. همچنین نفت وست تگزاس اینترمدییت نیز با افزایش بیش از یک درصدی به سطح قیمتی 84 دلار در هر بشکه رسید. علاوه بر این برای کنترل تورم جهانی، نرخ بهره در سال جاری به بالاترین حد خود در 40 سال گذشته رسیده است که این موضوع باعث افزایش شاخص دلار و اثرگذاری منفی بر تقاضای نفت شده است. همچنین ادامهدار بودن روند رکودی آنچنان تقاضای نفت را کاهش داده است که حتی با وجود کاهش میزان تولید توسط اوپک پلاس نیز بازگشت نفت به محدوده مهم و تکنیکالی 100 دلاری به زودی امکانپذیر به نظر نمیرسد.