«دنیایاقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی میکند
بازگشت آرامش نسبی به بازارها
بازار سهام
رشد کمرمق بورس
شاخصکل سهام در نخستین روز هفته جاری کار خود را متعادل و مثبت آغاز کرد و به رشد بیش از 10هزار واحدی دست یافت اما در ادامه داد و ستدها از سقف روزانه خود فاصله گرفت و به رشد 12/ 0 درصد بسنده کرد. به این ترتیب نماگر اصلی بورس روی سطح یکمیلیون و 407 هزار واحد آرام گرفت. حمایت خریداران از سهام کوچکتر سبب پیشیگرفتن شاخصکل هموزن شد و رشد 24/ 0درصد را در کارنامه روزانه به ثبت رساند. در نخستین روز کاری بازار سرمایه و پس از سخنان رئیس دولت سیزدهم در مراسم تحلیف درباره تمایل به دستیابی به توافق و رفع تحریمها، معاملات سهام نیز شاهد چرخش نگاه معاملهگران بورس بود. سرمایهگذاران که در انتظار کاهش نرخ دلار بودند، ترجیح میدهند شانس خود را در گروههایی بیازمایند که در صورت احیای برجام منتفع خواهند شد.
بازار سکه
واکنش سکه به کاهش طلای جهانی
در پی تغییر مسیر حرکت بازارهای جهانی و کاهش قیمت اونس طلا و همچنین کنترل نرخ ارز در داخل، روند قیمت سکه و طلا نیز نسبت به اوجی که در روزهای پایانی هفته گذشته گرفته بود، نزولی شد. کاهش 45 دلاری اونس جهانی و همچنین ثبات نسبی دلار در کشور منجر به کاهش تقاضا برای سکه و مصنوعات طلا شده و سبب بازگشت بازار به حالت رکود شده است. به این ترتیب بهای هر قطعه سکه در معاملات روز شنبه با کاهش 150 هزارتومانی به 11 میلیون و 150 هزار تومان رسید. به گفته کارشناسان بازار طلا چنانچه نوسانات خاصی برای اونسجهانی و همچنین بازارهای داخلی صورت نگیرد و نرخ ارز کنترل و از ثبات نسبی برخوردار باشد، با توجه به اینکه در آستانه ایام ماه محرم هستیم، احتمال اینکه ثبات داشته و حتی کاهشی باشد، بسیار است.
بازار طلای جهانی
عقبگرد3 درصدی طلا
قیمت جهانی اونس پس از اینکه موفق به شکستن مرز مقاومتی 1830 دلاری خود نشد، تحتالشعاع صعود قدرتمند ارزش دلار کانال 1800 دلاری را نیز از دست داد و در آخرین روز معاملاتی در پی گزارش اشتغال آمریکا که گمانهزنیها درباره احتمال افزایش زودتر از موعد نرخ بهره این کشور را بالا برد، بیش از 45 دلار (معادل 5/ 2 درصد) کاهش یافت و به پایینترین سطح در یک ماه اخیر رسید. به این ترتیب اونس طلا در داد و ستدهای روز جمعه در قیمت 1763دلار بسته شد و برای کل هفته حدود 3درصد کاهش را بهثبت رساند که بزرگترین کاهش هفتگی از اواسط ژوئن بود. جدیدترین آمار اشتغال بازارهای سهام را به رکورد بالایی رسانده و دلار آمریکا را تقویت کرده، از طرفی بازده اوراق قرضه نیز بالاتر رفته است و همه این عوامل دست به دست هم داده و هفته منفی را برای اونس رقم زدند.
بازار اوراق مسکن
مقاومت تسه
اغلب اوراق تسهیلات بانک مسکن در روزی که شاخصهای بازار سرمایه سبزپوش بودند با افت قیمتی مواجه شدند، تسه9812 نیز از این اثر مستثنی نبود و کاهشی را به ثبت رساند. هرچند تسه9812 معاملات هفته را کاهشی شروع کرد اما توانست در مرز مقاومتی خود باقی بماند. به این ترتیب هر فقره از اوراق یادشده در قیمت 60 هزار تومان بسته شد. با بازگشت اوراق تسهیلات به سیر صعودی معاملات تسهها رونق یافته است، تا جاییکه تسه 9812 روز گذشته در 113 نوبت به ارزش 48 میلیون تومان معامله شد. به این ترتیب زوجین تهرانی برای دریافت وام 240 میلیون تومانی خرید مسکن باید 24 میلیون تومان بپردازند و از آنجا که هر ورق از تسهها ارزش 500 هزار تومانی دارد، لازم است 400 برگه از اوراق را خریداری کرده و پس از طی مراحل بانکی وام خود را دریافت کنند.
بازار نفت
بزرگترین ریزش 9 ماهه
قیمت نفت در پی افزایش جهانی موارد ابتلا به کرونا نوع دلتا، در سه روز نخست هفته گذشته ریزشهای متوالی را تجربه کرد که روز پنجشنبه تحتتاثیر تنشها در خاورمیانه روند نزولی قیمتها متوقف شد. اما با تقویت ارزش دلار ناشی از رشد ماهانه مشاغل ایالاتمتحده، فشارها بر قیمت نفت از سر گرفته شد. به این ترتیب بهای نفت (وستتگزاس اینترمدییت) روز جمعه تحتتاثیر نگرانیها نسبت به متاثرشدن تقاضا برای سوخت، بیش از یک درصد کاهش یافت و در قیمت ۶7 دلار و 90 سنت در هر بشکه بسته شد. تشدید روند نزولی نفتخام آمریکا در داد و ستدهای پایان هفته سبب شد این شاخص بزرگترین ریزش هفتگی در ۹ ماه گذشته را تجربه کند. شیوع کرونای دلتا باعث شده کشورها تدابیر محدودکنندهای را برای مقابله با شیوع بیماری به اجرا بگذارد و این امر دورنمای تقاضا برای سوخت را تیره کرده است.