بازار سهام

1

روند بورس در مردادماه

در معاملات هفته اخیر بازار سرمایه، با توجه به برگزاری مجامع سالانه شرکت‌ها و افزایش عرضه سهام در هفته گذشته، شاهد بهبود روند بسیاری از نمادهای سرخ‌پوش در این بازار بودیم. با عنایت به این موضوع انتظار داریم بسیاری از شرکت‌های بورسی به دلیل تقسیم سود بعد از برگزاری مجمع، در هفته جاری عامل بالارفتن میزان ارزش معاملات خرد شوند. همچنین سهام از نظر قیمتی برای سرمایه‌گذاری مجدد ارزنده‌تر خواهد شد. این دو موضوع در کنار هم می‌تواند از دلایلی باشد تا شاخص کل بتواند با روند صعودی قدرتمندی از سطح مقاومتی پیش روی خود عبور کند. به نظر می‌رسد با توجه به شرایط، شاخص کماکان در کانال یک‌میلیون و ۳۰۰هزار واحد در فرازوفرود باشد تا با ورود پول قدرتمند و برطرف‌شدن برخی از ابهامات بتواند از این کانال عبور کند

 

بازار سکه

2

افت تقاضای سکه

تعطیلات اخیر بازارها و همچنین آینده نامعلوم مذاکرات برجام، باعث‌ شده است با وجود تغییرات کم قیمت‌ها، تقاضا برای خرید طلا و سکه به‌شدت افت کند. از طرف دیگر احتمال افزایش تقاضا بعد از تعطیلات به دلیل نزدیکی به ماه محرم، ضعیف به نظر می‌آید. علاوه بر این موضوع، عامل موثر دیگر بر کم‌رمق‌شدن روند سکه، تغییرات ناچیز بهای اونس طلا در معاملات روزهای گذشته بازار جهانی بود. بر این اساس سکه بهار آزادی روز گذشته در قیمت 10میلیون 720هزار تومان معامله شد. برگشت اسکناس آمریکایی به روند صعودی و نزدیکی آن به کانال 25هزار تومانی موجب شده است تا معامله‌گران سکه به روند این فلز گرانبها امیدوار شوند. بر این اساس انتظار می‌رود همراه با بازگشت دلار به سیر نزولی فشار فروش را در بین سرمایه‌گذاران سکه افزایش دهد.

 

بازار طلای جهانی

3

هفته منفی طلا

قیمت طلا در معاملات روز جمعه تحت تاثیر قوی‌ماندن ارزش دلار کاهش یافت و در مسیر ثبت نخستین کاهش هفتگی در پنج هفته پیشین قرار گرفت. بهای اونس طلا که در معاملات هفته گذشته موقتا به بالاترین سطح یک‌ماه اخیر نزدیک شده بود، در انتهای هفته با کاهش ترس از کرونای دلتا با افت هفتگی 7/ 0درصدی روبه‌رو شد. ریسک‌پذیری در بازارهای مالی هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به شیوع کرونای دلتا و تاثیر آن بر روند احیای اقتصاد جهانی، شکننده بود و سرمایه‌گذاران را متقاضی خرید دلار کرد. این موضوع مانع رشد بیشتر قیمت طلا شد. یک مساله برای طلا فقدان عوامل حمایت‌کننده جدیدی است که بتواند قیمت‌ها را به بالاتر از سطح ۱۸۰۰دلار حمایت کند. عملکرد هفته گذشته گواه دیگری بود که این فلز ارزشمند موفق نشده با وجود سقوط بازارهای سهام و افت بازده اوراق خزانه آمریکا صعود کند.

 

بازار اوراق مسکن

4

بازده منفی تسه در تیرماه

اوراق تسهیلات بانک مسکن در بازارسرمایه که نام نماد آن از سال و ماه انتشار اوراق، همراه با مخفف تسه گرفته شده در بازار فرابورس قابل دادو‌ستد است و تمامی این اوراق سررسید دوساله دارد. به این ترتیب تسه9812 که در اسفند سال 98 ایجاد و در فروردین 99 نخستین معامله آن انجام شد، در قیمت 53هزار تومان شروع به کار کرد و در این مدت در سیر نزولی به کف قیمتی 44هزار تومانی و در روند صعودی به سقف حدود 95هزار تومانی دست یافت. یکی از متغیرهایی که تغییر ارزش وام مسکن را ترسیم می‌کند، رشد ماهانه هزینه وام مسکن است. این شاخص در ابتدای تیر ماه در مسیر نزولی قرار داشت، اما دیری نپایید که دوباره افزایشی شد. اما قیمت تسه9812 در تیر تغییر چندانی نداشت و به بازده به منفی 2/ 0درصد رسید.

 

بازار نفت

5

هفته پرتلاطم نفت

قیمت نفت در معاملات روز جمعه به سطح بالاتری صعود کرد و با پشت سر گذاشتن هفته پرتلاطمی که از ریزش قیمت‌ها در روز دوشنبه آغاز شده بود، رشد هفتگی را به ثبت رساند. بهای معاملات وست‌تگزاس اینترمدییت در ۷۲دلار و 10سنت در هر بشکه بسته شد و به بازدهی مثبت 4/ 0 در هفته دست یافت. قیمت‌های نفت و سایر کالاهای پرریسک در آغاز هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به تاثیر اقتصادی شیوع کرونای دلتا در آمریکا، انگلیس، ژاپن و کشورهای دیگر و متاثر شدن روند بهبود تقاضا برای نفت، نوسان شدیدی را تجربه کردند. هر دو شاخص قیمت بازار جهانی روز دوشنبه بیش از 7درصد سقوط کرده بودند، اما با پیش‌بینی قوی‌ماندن تقاضا با توجه به ادامه روند کاهش ذخایر نفت و پیشرفت نرخ واکسیناسیون، تقریبا همه ریزشی را که داشتند جبران کردند.