بازار سهام

دهمین رشد متوالی شاخص‌کل

بازار سهام روز چهارشنبه برای دهمین روز متوالی بر روند صعودی خود تداوم بخشید‌ که این تعداد رشد پی‌درپی از اردیبهشت ۹۹ تا‌کنون بی‌سابقه بوده است. همچنین شاخص‌کل بورس در این مدت  ۵/ ۹ درصد افزایش به همراه داشته است. با این حال نماگر اصلی تالار شیشه‌ای روز گذشته در ادامه روند افزایشی خود ۶۸/ ۰ درصد رشد کرد و بر فراز کانال یک میلیون و ۲۵۰ هزار واحدی ایستاد و تا مرز یک‌میلیون و ۲۵۷ هزار واحدی پیش رفت. شاخص‌کل هم‌وزن نیز در این بین از روند افزایشی پا پس نکشید و ۴۳/ ۰ درصد مثبت را به ثبت رساند. بررسی‌های انجام شده از سوی عده‌ای از کارشناسان، بر رفتار منطقی و تعادلی بازار اشاره می‌کند که با تداوم آن ریسک سرمایه‌گذاری در این بازار می‌تواند از شرایط بهتری برخوردار شود.

 

 

بازار سکه

رکورد‌شکنی‌های سکه

قیمت طلا و مسکوکات از ابتدای هفته جاری تحت تاثیر اخبار سیاسی و اقتصادی از جمله بلاتکلیفی بر‌جام و نگرانی از توافق که بر بازار ارز چنبره زده، قیمت طلا و سکه را نیز تحت‌تاثیر قرار داده است. از طرفی با رشد قیمت‌ها در روزهای اخیر، حجم معا‌ملات در بازار طلا اندکی افزایش یافته و تقاضا برای مصنوعات طلا و سکه در مقایسه با هفته‌های پیشین بیشتر شده است. اما برخی فعالان بر این باورند که افت قیمت طلا در بازارهای جهانی موجب شده که سکه‌بازان اندکی محتاطانه رفتار کنند. هر چند‌ نزول اونس طلا نتوانست قیمت سکه را در جهت کاهشی قرار دهد‌ ولی موجب شد که سرعت حرکت فلز‌ گرانبهای داخلی کند شود. به این ترتیب هر قطعه سکه تمام بهار آزادی در معاملات روز چهارشنبه به 10میلیون و 850 ‌هزارتومان افزایش یافت و در مسیر رشد هفتگی قرار گرفت.

 

 

بازار طلای جهانی

رکورد افت طلای جهانی

 بهای اونس طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی به پایین‌ترین سطح قیمتی دو ماه اخیر خود رسید و در مسیر ثبت بزرگ‌ترین کاهش ماهانه گام برداشت. سقوط بازار طلا بعد از دو ماه پر رونق، معامله‌گران حاضر در این بازار را با نگرانی‎هایی برای سرمایه‌گذاری مواجه کرد. عامل اصلی این ریزش قیمت طلا، برنامه افزایش نرخ بهره ایالات‌‌متحده آمریکا و انتظارات افزایش عرضه در بازارهای جهانی بود. بر این اساس بهای اونس طلا‌ دیروز تا 1753دلار نیز کاهش یافت اما با نوساناتی تا ساعت 20 به وقت تهران به 1765رسید. تحلیل‌های فعالان این بازار نشان می‌دهد که طلا در سه روز پایانی هفته گذشته برای بازگشت به بالای مرز ۱۸۰۰ دلار تلاش‌های بسیاری کرد، اما در روزهای اخیر برای عبور از مرز حساس خود ناکام ماند و روند نزولی می‌تواند تا پایان هفته ادامه‌دار باشد.

 

 

بازار اوراق مسکن

تغییر مسیر تسه‌ها

اوراق تسهیلات بانک‌مسکن در معاملات روز چهارشنبه بازار سرمایه در ادامه صعود روز پیشین باز‌هم افزایش قیمت را تجربه کرد. به این ترتیب هر ورق «تسه 9812» روز گذشته در قیمت پایانی 58 هزار و 47 تومان بسته شد که افزایش بیش از 3 درصد را در مقایسه با قیمت روز قبل نشان می‌دهد. در آخرین روز معاملاتی هفته عمده نمادها اوراق تسهیلات مسکن در گروه «تسه» افزایش قیمت را به ثبت رساند و به‌همین‌ ترتیب ‌«تسه9812» همچنان در صف خرید به معاملات خود پایان داد که نشان از ادامه افزایش‌های این نماد در روزهای آتی دارد. هر‌چند در دو روز گذشته تسه 9812 تغییر مسیر داده است و افت پی درپی قیمت‌ها روز‌های پیشین خود را جبران می‌کند، اما حجم معاملات همچنان کاهش محسوسی داشته و به‌تبع آن ارزش معاملات نیز افت زائدی داشته است.

 

 

بازار نفت

رشد نفت درسایه ابهام تقاضا

در نشست کمیته فنی اوپک‌‌پلاس متشکل از اوپک و متحدانش از جمله روسیه بیان شد‌ که میزان مورد انتظار برای افزایش تقاضای نفت در سال ۲۰۲۱ در حدود ۶میلیون بشکه در روز بوده که حدود ۵میلیون بشکه در روز آن برای نیمه دوم سال پیش‌بینی شده است. بر این اساس فضای حاکم بر بازار جهانی، نفت جو صعودی به خود گرفته به‌طوری که هر بشکه نفت WTI روز گذشته به قیمت 73دلار و 90 سنت مورد معامله قرار گرفت. همچنین از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند تا حدود زیادی بهبود روند تقاضای نفت را در بازارهای جهانی به تعویق بیندازد، شیوع گسترده ویروس‌کرونای جهش یافته موسوم به دلتا است‌ که سبب شده تا در برخی از کشورها، محدودیت‌های تردد و قرنطینه وضع ‌شود. این امر نگرانی‌ها را برای افت بهای نفت افزایش داده است.