شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۹ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۷۹

  • کابینه پیشنهادی دست نخورده می‌ماند؟

    دنیای اقتصاد: هنوز دولت چهاردهم تکمیل نشده است، اما تیرکمان انتقادات، مسعود پزشکیان را از هرسو نشانه گرفته است. بهانه این انتقادات تند‌وتیز، فهرست کابینه پیشنهادی او به مجلس است که چند روزی است پاستورنشینان را وادار به پاسخ‌گویی به منتقدان کرده است. منتقدان لیست وزرای منتخب پزشکیان را با آرمان‌های رای‌دهندگان و شعارهای او طی دوران رقابت‌های انتخاباتی در تضاد می‌دانند. در این انتقادات مشخصا دو وزیر پیشنهادی رئیس‌جمهور به مجلس از جمله اسکندر مومنی به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت کشور و احمد دنیامالی وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان، جزو افرادی هستند که منتقدان برتغییر و جایگزینی آنها اصرار می‌ورزند.
  • روایت دست‌اول از غرب روسیه

    دنیای اقتصاد: تنها چیزی که از یک پاسگاه مرزی روسیه باقی مانده تابلویی از یک ویرانی بود: ورقه‌های فلزی در باد تکان می‌‌‌خورد، اظهارنامه‌های گمرکی بال‌بال می‌‌‌زدند، و سگ‌‌‌های ولگرد زیر تابلویی که روی آن نوشته شده بود «روسیه» پرسه می‌‌‌زدند. به نوشته روزنامه نیویورک‌‌‌تایمز، با برخاستن گرد و غبار، خودروهای زرهی اوکراینی بدون هیچ مانعی از کنار آن عبور کردند، در حالی که رژه مردان مسلح و تسلیحات اوکراین در بزرگ‌ترین تهاجم خارجی به روسیه از زمان جنگ جهانی دوم ادامه دارد؛ باید گفت که یک هفته‌‌‌ای می‌شود که سربازان اوکراینی وارد خاک روسیه شده‌‌‌اند و در سودژا و برخی نقاط دیگر حضور دارند.
  • شوک شغلی تحصیل‌کرده‌ها

    دنیای اقتصاد: انتخاب رشته دانشگاهی، اولین و شاید مهم‌ترین گام در تعیین مسیر شغلی است. اما نظام آموزشی در ایران، دانش‌‌‌آموزان را وادار می‌کند در سنین پایین این انتخاب مهم را انجام دهند. اما موضوع اسفبارتر این است که سیستمی که فشار زیادی به دانش‌‌‌آموزان و خانواده آنها وارد می‌کند تا با تمرکز بر یادگیری نکاتی بعضا نامربوط، رتبه کنکور خود را بهبود دهند، هنگام گرفتن تصمیم مهم انتخاب رشته، آنها را رها می‌کند. دانش‌‌‌آموزان هم به ناچار یا با اتکا به تجربه و دانش محدود اطرافیانشان رشته انتخاب می‌کنند یا به مشاوران آموزشی پناه می‌‌‌برند که بر اساس رتبه پذیرفته‌‌‌شدگان سال قبل، انتخاب رشته می‌کنند. برآیند این راه‌حل‌‌‌های نسنجیده منجر به شرایطی شده که بیش از نیمی از فارغ‌‌‌التحصیلان دانشگاه‌‌‌ها از انتخاب خود ناراضی هستند؛ مخصوصا که تمرکز اصلی دانشگاه‌‌‌ها بر انتشار مقالات علمی است و هیچ انگیزه‌‌‌ای برای تربیت نیروی کار متناسب با نیازهای بازار کار کشور ندارند.
  • پوست‌‌اندازی غیرمتمرکز خودرو

    دنیای اقتصاد: در مسابقات فرمول یک، کسری از ثانیه هم برای تیم‏‏‌ها حیاتی است. در رقابتی که اختلاف زمان بین برنده و بازنده گاهی به چند دهم ثانیه می‏‏‌رسد، زمان از اهمیت زیادی برخوردار است. یک دفتر‌کل غیرمتمرکزی می‌تواند تمامی تیم‏‏‌هایی را که در مسابقه هستند، کنترل کند و بدین‌ترتیب اختلاف‌نظر و واکاوی ثانیه‌ها را به ابزار رمزنگار واگذار کند. البته همه مزایای استفاده از بلاک‌چین در صنعت خودرو در مسابقات خلاصه نمی‌شود. با استفاده از بلاک‌چین می‌توان برای تک‏‏‌تک قطعه‌های تولید شده یک کد اختصاص داد و حال اگر شرکتی مانند تویوتا بخواهد فراخوانی برای خودروهای معیوب بدهد کافی است سری تولید آن قطعه را از دفترکل غیرمتمرکز خود بخواند.
  • ۶ هنجار کاری در عصر دیجیتال

    مترجم: مهدی نیکوئی
    احتمال کوچکی می‌‌‌گوید شاید کارهای شما همکارانتان را دیوانه می‌‌‌کند. شاید دیگران را دعوت به جلسه‌‌‌ای کرده‌‌‌اید و توضیح بیشتری درباره آن نداده‌‌‌اید. شاید هم از غیبت و گپ زدن خودداری می‌‌‌کنید. شاید طوری روی کیبورد کامپیوتر خود می‌‌‌کوبید که انگار در حال گوشت کوبیدن هستید. آگاهی از آداب و رسوم محیط‌‌‌های کاری مدرن فناوری‌‌‌محور و رعایت آنها می‌‌‌تواند به شما در ساختن روابط کاری حرفه‌‌‌ای‌‌‌تر کمک کند؛ یا دست‌‌‌کم کمک می‌‌‌کند که دشمنان کمتری داشته باشید.
  • توریست‏‏‌های پساالمپیک

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: اگرچه رویدادهای بزرگ ورزشی جهان همچون المپیک، مسیر رشد و افزایش گردشگری را برای میزبان هموار می‌کند، اما المپیک پاریس با وجود دو چالش امنیتی (داخلی و بین‌المللی) و گران بودن خدمات توریستی به گردشگران ورزشی و تابستانی آنچنان که انتظار داشت مورد استقبال گردشگران قرار نگرفت و نتوانست بخش خصوصی بازار گردشگری این کشور را منتفع کند، اما دولت فرانسه هدف خود را محدود به المپیک نکرده و با یک برنامه میان‌‌‌مدت و بلندمدت به دنبال افزایش گردشگران ورودی خود در دوره پساالمپیک است.
  • در توییتر قهرمان جهان شدیم!

    دنیای اقتصاد: المپیک تابستانی ۲۰۲۴ پاریس به پایان رسید و حالا طبیعتا نوبت تحلیل‌‌‌هاست. کاروان ورزشی ایران با کسب ۳ طلا، ۶ نقره و ۳ برنز در رده بیست‌‌‌ویکم جدول قرار گرفته؛ عملکردی «تفسیرپذیر» که برخی آن را عالی و قابل قبول و برخی دیگر متوسط و معمولی می‌‌‌خوانند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر