شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • سال رژیم ویلاها

    دنیای اقتصاد: املاک «شمال» در سال جاری، راه خود را از بازار پیشرو جدا کرد؛ نبض مسکن تهران یک مسیر را رفت، نبض ویلا هم مسیر دیگر. گزارش میدانی و بررسی‌ها «دنیای‌اقتصاد» از بازار ویلاهای دو استان شمالی در پایان ۱۴۰۲ حاکی از دو تغییر نسبت به ۱۴۰۱ است. نوروز معمولا فرصتی برای ورود تقاضا به بازار زمین و ویلا در «شمال» ایجاد می‌کند و تصویر به‌روز از این بازار، نوعی راهنما برای خریداران محسوب می‌شود. معاملات ویلا در سالی که گذشت با «رکود سنگین» مواجه بود.
  • اجاره‌نشینی در آسمان‌خراش

    دنیای اقتصاد: بازار مسکن آمریکا با «نیروی بازار» و «بدون دخالت دولت»، برای مستاجرها کلید طراحی کرد. بازار اجاره غرب به خاطر مشکلات خرید از ۲۰۲۲ تا کنون، با افزایش جمعیت مستاجر روبه‌رو شده و همین، تورم اجاره را بالاتر از سطح همیشگی برده است. وضع موجود اما برای «شرکت‌های ساختمانی» تبدیل به فرصت شد.
  • برگشت دلاری قیمت ملک

    دنیای اقتصاد: قیمت دلاری مسکن براساس داده‌های ابتدایی زمستان، با تغییرات محسوس و البته معنادار روبه‌رو شده است. پیش‌تر -اواسط پاییز- قیمت آپارتمان‌های شهر تهران براساس دلار به قله تاریخی رسید؛ بالای ۱۵۰۰دلار به ازای هر مترمربع. اکنون اما این بازار شاهد برگشت ۹درصدی قیمت دلاری واحدهای مسکونی است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره ظاهر و باطن این تغییر قیمت نشان می‌دهد، اگرچه دماسنج دلاری قیمت مسکن، دستگاه سنجش تشخیص «سطح متعارف یا نامتعارف قیمت» است، اما تغییر زمستانی از راه اصلی رخ نداده است.
  • شهر دوناتی در تهران

    دنیای اقتصاد -گروه مسکن و شهری: افزایش چشمگیر ساختمان‌های متروک در مناطق ۶ تا ۱۲، تهران را شبیه «دونات» کرده به‌طوری‌که مرکز پایتخت به عارضه «تخلیه جمعیتی» و «شب‌ مردگی» دچار و در عین حال مناطق پیرامونی مملو از جمعیت ساکن و فعالیت‌های شهری و اقتصادی شده است. این شهر دوناتی در استان تهران، محصول سه دهه «بیراهه تامین مالی در شهرداری» است که به جای درآمدزایی برای بودجه شهر از محل عوارض بهره‌برداری از ساختمان‌ها مسیر مخرب «فروش تراکم» انتخاب شد. دونات، نتیجه «هزینه صفر» احتکار فضا در تهران است.
  • خطر خرید خانه «بی‏‏‌تاییدیه»

    دنیای اقتصاد -گروه مسکن و شهری: هفته‏‏‌ها از حادثه آتش‏‏‌سوزی یک ساختمان بیمارستانی در تهران گذشته و تب هشدار و رهگیری «پلاسکو»ها و «گاندی»ها رو به کاهش است، اما زیرپوست وضع موجود ساختمان‏‏‌های ریز و درشت پایتخت با استناد به «ماموریت آتش‏‏‌نشانی در کشورها» و «مسوولیت همین سازمان کلیدی در شهر تهران»، از کلید گم‏‏‌شده «مهار ریسک آتش‏‏‌سوزی» در شهر حکایت دارد. سازمان آتش‏‏‌نشانی تهران مطابق مقررات بالاسری وضع‏‏‌شده، ظاهرا در حد «بازدید» و «اخطار» به ساختمان‏‏‌های ناایمن، «اختیار» دارد. این، همه «پیشگیری‏‏‌های ممکن و قابل اجرا» در تهران برای کاستن از احتمال حریق در ساختمان‏‏‌ها نیست بلکه از اواخر دهه ۹۰، سازنده‏‏‌ها و بسازوبفروش‏‏‌ها در شهر تهران برای گروهی از ساختمان‏‏‌ها مکلف شدند، «قبل از پایان‏‏‌کار، برگه تاییدیه آتش‏‏‌نشانی» از بابت «ایمن بودن ساختمان‏‏‌» در برابر حوادث دریافت کنند.
  • سن واقعی مسکن ملی

    دنیای اقتصاد: گزارش رسمی بانک مرکزی از آمار پرداخت تسهیلات بانکی به پروژه‌‌‌‌‌‌های مسکن دولتی، تصویری از سن واقعی این طرح را در آستانه دوسالگی آن، ارائه می‌دهد.
  • مهلت فیش ۱۴۰۲ عوارض ساختمانی

    معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اعلام خبر ابلاغ مصوبه عوارض ساختمانی سال ۱۴۰۳، گفت: کلیه شهروندانی که دارای فرم اعلام عوارض ساختمانی معتبر سال ۱۴۰۲ هستند فقط تا پایان امسال برای پرداخت عوارض تعیین شده فرصت دارند.
  • بازار اجاره ۱۴۰۲ با چه نرخ‌هایی بسته شد؟

    دنیای‌اقتصاد: بازار اجاره مسکن سال ۱۴۰۲، ۸ روز مانده به پایان سال، عملا به کار خود خاتمه داد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، اگرچه ممکن است در موارد محدود و استثنا، معاملات انگشت‌شماری در این بازار در روزهای پایانی سال انجام شود اما این بازار در سال‌جاری رسما به کار خود خاتمه داده است.
  • سقوط مسکن از صف وام‌

    دنیای اقتصاد -گروه مسکن و شهری: تقاضای خرید مسکن از صف وام‌های بانکی هم سقوط کرد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» با استناد به آمار رسمی، نشان می‌دهد سهم وام خرید مسکن از کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به بخش‌های مختلف اقتصادی به زیر ۲ درصد رسیده، در حالی که‌ این سهم در سال ۹۶، رقمی نزدیک به ۵ درصد بود. این «خروج اجباری» تقاضا سه علت دارد.
  • از شب‌‌‌عید «مسکن» مشهد چه خبر؟

    دنیای‌‌‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: هفته گذشته در ستون نبض بازار مسکن «دنیای‌اقتصاد»، نبض قیمت آپارتمان‌‌‌ها براساس قیمت پیشنهادی فروشنده‌‌‌ها در اصفهان مورد بررسی قرار گرفت که مشخص شد سطح میانگین قیمت مدنظر فروشنده‌‌‌ها حدود ۳۸ میلیون تومان براساس فایل‌‌‌های موجود در کلیه مناطق این کلان‌‌‌شهر است.
  • رمز عبور از مسکن‏‌دولتی

    دنیای اقتصاد: برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد (UN-Habitat) برای اولین بار به ارزیابی تاثیر رویکرد مسکن این سازمان‌برمسکن مناسب، مقرون به‌‌صرفه و کاهش فقر در یک روند ۱۰ ساله بین ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۹ اقدام کرد تا اثرات سیاست‌‌ها و برنامه‌های مسکن را بر کاهش فقر بررسی کند. هبیتات، در این راستا، ۷ معیار را برای «مسکن مناسب» در سطح جهانی، منطقه‌‌ای و کشوری برای مقابله با چالش تامین مسکن و سرپناه مقرون به صرفه و مناسب برای جمعیت‌‌های کم‌‌درآمد و آسیب‌‌پذیر معرفی کرده است تا کشورها به‌‌جای مداخله مستقیم در ساخت مسکن، اقدام به «توانمندسازی فعالان ساخت و خرید» مسکن کنند.
  • سه روش تسویه بدهی شهرداری

    معاون مالی شهرداری تهران از پرداخت دیون پیمانکاران با روش نقدی و «برات کارت» خبر داد. لطف الله فروزنده در گفت‌‌وگو با «ایسنا»، در مورد پرداخت دیون پیمانکاران شهرداری تهران و نحوه تسویه حساب با آنها گفت: سال گذشته نسبت به شناسایی پیمانکاران و میزان بدهی آنها اقدام کردیم و از طریق بودجه نقد و برات کارت با آنها نهایتا در آخر سال گذشته تسویه حساب کردیم.
  • پایان‌کار اجاره سنتی؟

    دنیای اقتصاد: بازار اجاره مسکن با «رکود تقاضا» در بنگاه‌ها مواجه شده و این اتفاق، فرضیه «تسهیل خانه‌دار شدن» را شکل داده است که با «واقعیت بازار خرید» همخوانی ندارد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره این تضاد نشان می‌دهد، «راه‌اندازی سامانه الکترونیکی تنظیم اجاره‌نامه» در کنار «میل مستاجرها به تمدید قرارداد یک‌سال گذشته» باعث «افت چشمگیر مراجعه سنتی به بازار» شده است. این بررسی با سنجش میزان افزایش اجاره‌بهای مسکن در مناطق تهران، فاکتور موثر بر تورم اجاره۱۴۰۳ را هم از نگاه واسطه‌ها شناسایی کرده است.
  • باغ گیاه‏‌شناسی نجات یافت

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: شهرداری تهران از توافق با مالک پروژه برج‌‌سازی در حریم باغ گیاه‌‌شناسی برای «توقف و پایان همیشگی ساخت‌وساز» در این نقطه خبر داد.
  • ‌ پشت‏‏‌صحنه ترافیک تهران

    دنیای اقتصاد -گروه مسکن و شهری: چالش «تنظیم ظرفیت ناوگان با تقاضای سفر» در متروی تهران و همچنین زحمت «ترافیک در خیابان‌‌‌ها برای شهروندان» به عنوان دو مساله اصلی ترددهای روزانه در پایتخت، برای خیلی از کلان‌شهرهای مشابه در جهان با راهکارهای اثرگذار حل شده است اما در اینجا مطابق آنچه معاون شهردار تهران می‌‌‌گوید، درد مزمن شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر