گروه مسکن- مدیر گروه دینامیک سازه تجربی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله معتقد است: کیفیت ساخت‌وساز در شهرستان‌ها بسیار بالاتر از ساخت‌وساز در تهران است. منصور ضیایی‌فر، در گفت‌وگو با دنیای‌اقتصاد پیرامون میزان آسیب‌پذیری سازه‌های موجود در برابر زلزله اظهار کرد: اصولا ساختمان‌هایی که اسکله فولادی و بتنی دارند در مقایسه با ساختمان‌هایی که به روش مصالح بنایی احداث می‌شوند، از مقاومت بیشتری برخوردارند اما با توجه به اینکه ضوابط و آیین‌نامه رعایت اصول فنی در ساختمان‌های کشور حدود ۷سال است که به تصویب رسیده، نمی‌توان انتظار داشت که سازه‌های ساخته شده طی این سال‌ها نیز در برابر حوادثی چون زلزله مقاوم باشند. همچنین از زمانی که قیمت ساختمان در کشور به ویژه در کلانشهر تهران افزایش چشمگیری یافته، هزینه اسکلت‌های بتنی و فولادی نیز به گونه‌ای بالا رفته که این مساله قابل تامل است. وی با بیان اینکه نوع به‌کارگیری مصالح ساختمانی و شیوه‌های ساخت‌وساز در کشور موجب کاهش طول عمر این سازه‌ها می‌شود، یادآور شد: هم‌اکنون عمر بسیاری از ساختمان‌های موجود بیشتر از ۱۵سال نیست، ضمن اینکه اغلب این سازه‌ها ارزش مقاوم‌سازی نیز ندارند، مگر اینکه مالکی بخواهد به دلخواه خود و بدون در نظر گرفتن هزینه‌های آن، ساختمان خود را

مقاوم کند. وی اظهار کرد: شهر تهران یکی از معدود شهرهایی است که بدترین نوع کیفیت ساختمان‌سازی را به خود اختصاص داده است به طوری که شیوه ساختمان‌سازی در کرمانشاه، ایلام و کرج بهتر از تهران است و تبریز در مقایسه با سایر شهرهای ایران، به لحاظ کیفیت ساخت‌وساز نمونه است.

وی با بیان اینکه عدم رعایت مسائل فنی ساختمان ارتباط مستقیمی با میزان هزینه ساخت وساز ندارد، یادآور شد: خوشبختانه در شهرستان‌ها نظارت بازرسان و مهندسان ناظر بر امر ساخت و ساز و رعایت مسائل فنی و استانداردها بیشتر از تهران بوده و همواره مشکل عدم نظارت‌ها و کوتاهی در اعمال قوانین این بخش در تهران از طریق پول و یا وابستگی به برخی بخش‌ها، حل می‌شود. وی پیشنهاد داد: دولت نهم در راستای طرح دولت قبلی مبنی بر توسعه شرکت‌های بزرگ حرفه‌ای در بخش انبوه‌‌سازی، برنامه‌ریزی کند چرا که بهترین گزینه برای رفع مشکل کمبود و گرانی مسکن در کشور ما سپردن امور اجرایی این بخش به شرکت‌‌های حرفه‌ای است. به اعتقاد وی، اگر قرار بود در کشور اتومبیل نیز توسط شرکت‌های تعاونی و به تعداد انبوه ساخته شود، در این بخش نیز همواره با مشکلات عدیده‌ای مواجه بودیم، بنابراین مسکن نیز باید توسط شرکت‌های بزرگ انبوه‌سازی ساخته شود تا مسوولیت‌های بعدی نیز بر عهده افراد و گروه‌های مشخص باشد.