کارشناسان اظهارنظر می کنند:
بازار مسکن برای خروج از رکود با مانع مواجه است
گروه مسکن - آوا کشاورز: یک کارشناس بازار مسکن بهترین راه را برای خروج از رکود این بازار را فراهم کردن بستر ساختوساز ذکر کرد. مهندس مقدسزاده، در گفتوگو با خبرنگار دنیای اقتصاد گفت: برای رفع نیاز جامعه به مسکن که از ضروریترین مایحتاج مردم است باید بستر مناسب برای ساختوساز فراهم شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا طبق گفتههای وزیر مسکن، بخش مسکن در نیمه دوم سال از رکود خارج خواهد شد اظهار داشت: تعداد واحدهای مسکونی که با کمک دولت در طول یک سال ساخته میشود خیلی کمتر از نیاز جامعه است و نمیتوان با این میزان ساختوساز خیلی به خروج از رکود خوشبین بود.
این کارشناس مسکن اضافه کرد: اگر چه ساخت سالانه یکمیلیون واحد مسکونی در دستورکار دولت قرار دارد اما تنها ۲۰۰ هزار واحد به مرحله اجرا در میآید که این تعداد نمیتواند پاسخگوی نیاز واقعی جامعه باشد.
وی بهترین روش برای هدایت بازار مسکن را به جریان انداختن ساختوساز به شکل جامع دانست.
به گفته وزیر مسکن بیش از ۹۵درصد ساختوساز واحدهای مسکونی بر عهده بخش خصوصی است.
همچنین سالانه ۵۰هزار واحد مسکونی ساخته خواهد شد. این در حالی است که طبق آمار اعلام شده ۵/۲میلیون واحد مسکونی مورد نیاز است که سالانه این نیاز افزایش هم مییابد.
وزیر مسکن در نشست خبری روز یکشنبه خود با خبرنگاران اعلام کرد که با توجه به ساختوسازهای جدید و یارانه ۳۸۰میلیارد تومانی، بخش مسکن در نیمه دوم امسال از رکود خارج خواهد شد که به عقیده کارشناسان تحقق چنین امری بعید به نظر میرسد.
در همین راستا یک استاد دانشگاه تهران گفت: سیاستهای پیش رو در بخش مسکن نمیتواند بخش مسکن را در نیمه دوم سالجاری از رکود خارج کند.
پیروز حناچی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: تمامی تصمیمهایی که تا پایان سالجاری در بخش مسکن گرفته شود در خروج یا رونق بخش مسکن موثر خواهد بود یعنی اگر دولت مصوبهای در خصوص تعدیل قیمت سیمان یا آهن در کشور ارائه کند میتوان بر کاهش قیمت تمام شده مسکن و رونق ساخت و ساز امیدوار شد.
حناچی با بیان اینکه ارائه تسهیلات دولت میتواند تاثیر بسزایی در خروج بخش مسکن از رکود داشته باشد افزود: عامل اصلی رکود بخش مسکن بیشتر مربوط به قدرت خرید مردم است چرا که آمارها نشان میدهد قدرت خرید برای کسانی که تقاضای موثر برای خرید بخش مسکن دارند کاهش یافته است.
حناچی تاکید کرد: تسهیلات ارائه شده برای تامین مسکن نیز تنها به یک قشر کمی که بتوانند مسکن با زیربنای پایین خریداری کنند اختصاص مییابد.
استاد دانشگاه تهران، گفت: وقتی فضای بینالمللی مناسب نباشد سرمایهها به شکل داراییهای منقول درآمده و مطمئنا این داراییها نیز به سمت ساخت و ساز سوق نخواهد یافت.
وی با بیان اینکه اگر موضوعات هستهای بهبود پیدا کند رونق بخش مسکن را میتوان متصور شد، اظهار داشت: رکود یا رونق مطلق بخش مسکن را نمیتوان به طور دقیق مثبت یا منفی تلقی کرد چرا که اگر بخش مسکن رونق پیدا کند یکی از تبعات آن افزایش قیمت مسکن خواهد بود.
از سوی دیگر مدیر گروه دکترای شهرسازی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد گفت: خروج بخش مسکن از رکود در نیمه دوم سالجاری تنها مختص به مسکن مربوط به قشر با درآمد متوسط به بالا و پردرآمد خواهد بود.
حمید ماجدی در خصوص وعده خروج بخش مسکن از رکود در نیمه دوم سالجاری از سوی وزیر مسکن و شهرسازی اظهار داشت: خروج بخش مسکن از رکود در نیمه دوم سالجاری برای اقشار با درآمد متوسط به بالا خواهد بود، چرا که سازندگان مسکن به دلیل افزایش قیمت زمین و مسکن و اقتصادی بودن ساخت و ساز برای این قشر به نقاطی که این افراد در آنجا سکونت دارند سوق مییابند.
وی با تاکید بر اینکه قیمت تمام شده مسکن نیز با توجه به رشد قیمت نهادههای مسکن افزایش داشته است افزود: با توجه به افزایش قیمت تمام شده مسکن و گرانتر شدن قیمت مسکن تنها افراد با درآمد بالا میتوانند واحدهای مسکونی موردنظر را تهیه کنند، پس بنابراین سازندگان مسکن سعی میکنند در مناطقی که زمین و مسکن گران است اقدام به تولید مسکن کنند.
ماجدی در پاسخ به اینکه تامین و تولید مسکن برای کم درآمدها در نیمه دوم سالجاری را باید فراموش شده تلقی کرد اظهار داشت: تنها راه تامین مسکن برای اقشار کم درآمد ساخت مسکنهای اجارهای و ارزان قیمت از سوی دولت است که ظاهرا وزیر کنونی مسکن و شهرسازی وعدههایی مبنی بر ارائه زمین رایگان به تعاونیها برای تولید مسکن ارزانقیمت برای اقشار کمدرآمد داده است.
ارسال نظر