هزینه انصراف از مسکن مهر

مبلغی که از اعضای تعاونی‌ها در زمان خروج از طرح مسکن مهر دریافت می‌شود بابت چیست؟

با ورود تعاونی‌ها به مرحله ساخت، هزینه انصراف از طرح به نسبت پیشرفت پروژه افزایش می‌یابد

گروه مسکن- لیلا درخشان: اعضای تعاونی‌های مسکن برای انصراف از ادامه حضور در طرح مسکن مهر باید مبلغی را به عنوان هزینه انصراف به صندوق تعاونی بپردازند. هزینه انصراف از مسکن مهر در مرحله واگذاری زمین یا آماده‌سازی آن، جزیی و قابل‌اغماض است. این مبلغ به گفته انصراف‌دهندگان، جریمه خروج از مسکن مهر است و از ۱۰هزار تا ۵۰هزار تومان متغیر است اما طبق گفته مسوولان این طرح، به محض ورود تعاونی‌ها به فاز ساخت، هزینه خروج افزایش می‌یابد.

مدیرکل اداره تعاون استان تهران در این باره می‌گوید: باید از افرادی که به هر دلیل تمایلی به حضور در تعاونی مسکن مهر را ندارند حدود ۱۰هزار تومان دریافت شود و مابقی سپرده افراد نزد تعاونی، عینا به فرد مسترد شود. اما در مقابل این نظر رسمی، شنیده شده افرادی که طی هفته‌های اخیر از مسکن مهر انصراف داده‌اند مجبور شده‌اند چند برابر رقمی را که مدیر اداره تعاون تهران می‌گوید، پرداخت کنند تا برگ خروج از مسکن مهر برایشان صادر شود.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، چند تن از اعضای تعاونی مسکن مهر که از این طرح انصراف داده‌اند در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد اعلام کردند که در زمان انصراف از آنها مبلغ ۵۰هزار تومان اخذ شده است.

به گزارش دنیای‌اقتصاد این افراد تاکید می‌کنند که پیشتر وزارت تعاون به آنها وعده داده بود که سپرده آنها با سود ۹درصدی در حساب قرض‌الحسنه نگهداری خواهد شد و بدین ترتیب تمامی هزینه های جانبی مربوطه از این محل تامین خواهد شد.

این عده اظهار داشتند: اما به‌رغم این وعده در حال حاضر مبلغ ۵۰هزار تومان به بهانه هزینه‌های جانبی از انصراف‌دهندگان مسکن مهر اخذ می‌شود. این افراد در خصوص انگیزه اصلی انصراف خود از طرح مسکن مهر به دنیای‌اقتصاد گفتند: با وجود آنکه حدود یکسال است که نقدینگی ما نزد تعاونی‌های مسکن مهر است، اما این طرح هیچ پیشرفت امیدوارکننده‌ای نداشته است. در مرحله اول بسیاری از افراد از سر ناچاری در این طرح شرکت کردند، اما حال با توجه به عدم پیشرفت این پروژه ترجیح داده‌اند که انصراف دهند. این عده خاطر نشان ساختند: در حال حاضر بابت پرداخت مبلغ ۵۰هزار تومان ناراضی هستند.

این پول بابت حق عضویت است

در همین زمینه محمد عسگری، مدیر پروژه مسکن مهر و مشاور وزیر تعاون به دنیای‌اقتصاد گفت: اگر تعاونی های مسکن مهر بابت هزینه انصراف از افراد اقدام به اخذ وجه کنند قطعا بابت حق عضویت آنها است. چرا که ثبت نام افراد در تعاونی‌های مسکن مهر دارای هزینه است.

وی افزود: پالایش و سازماندهی افراد شامل تشکیل پرونده، استعلامات مربوطه و... یکسری هزینه‌هایی در بر دارد. وی گفت :میزان مابه‌التفاوتی که افراد بابت هزینه انصراف باید پرداخت کنند با توجه به مرحله‌ای که افراد از تعاونی انصراف می‌دهند و همچنین با توجه به تشخیص مدیران هر تعاونی متفاوت است. عسگری تاکید کرد: وظیفه وزارت تعاون سازماندهی و پالایش متقاضیان و واجدین شرایط است و پس از این مرحله وزارت تعاون این افراد را به سازمان مسکن و شهرسازی معرفی می‌کند. وی گفت: اگر به عنوان مثال وزارت تعاون ۲۰۰ نفر از واجدین شرایط را به سازمان مسکن و شهرسازی استان معرفی کند این سازمان نیز اقدام به تخصیص زمین و واحد برای ۲۰۰ نفر می‌کند.

انصراف مشکل‌آفرین است

حال در این بین اگر فردی بخواهد انصراف دهد باعث بروز مشکل در فرآیند کاری سازمان مسکن و شهرسازی می‌شود. وی خاطرنشان کرد: از این رو باید بابت رفع خلاء انصراف یک جایگزینی اعمال شود که مستلزم هزینه است و بر این اساس اخذ مبلغی از افراد کاملا منطقی به نظر می‌رسد.

به گفته این مقام مسوول، در برخی از استان‌ها برخی از متقاضیان حتی در مرحله اسکلت بندی ساختمان انصراف می‌دهند که این مساله ضرر هنگفتی به مجموعه تعاونی‌های مسکن مهر وارد می‌کند و بدیهی است که متقاضیان باید مابه‌التفاوت این ضرر را جبران کنند. وی گفت: در ابتدای کار طرح مسکن مهر امر سنگین پالایش به چند شیوه و در چند مرحله انجام شد. در یک مرحله پالایش به عهده خود تعاونی‌ها واگذار شد. در همین حال یکسری بررسی‌ها به صورت اجمالی توسط پرسنل اداره‌های تعاون انجام شد و از سوی دیگر در بخش دیگری نیز ادارات تعاون با همکاری نیروهای بسیج، امر پالایش را انجام دادند. وی گفت: در هر صورت مردم باید بدانند که امر پالایش هزینه‌بر است. به عنوان مثال یک استعلام ساده از پست هزینه در بر دارد. وی در ادامه اظهارات خود در خصوص سودی که مقرر شده در ازای سپرده‌گذاری ریالی متقاضیان مسکن مهر به آنها پرداخت شود، عنوان کرد: نرخ این سود ۷درصد است که با توجه به نرخ بهره بانکی محاسبه می‌‌شود.

فقط ۱۰هزار تومان باید کسر شود

در همین حال محمود حیدری، مدیر کل تعاون استان تهران در گفت‌وگو با دنیای‌اقتصاد گفت: اساسا هر فردی که عضو هر تعاونی شود به خاطر سهامی که در تعاونی مالک آن می‌شود باید مبلغی را به تعاونی مربوطه پرداخت کند و در این بین تعاونی‌های مسکن مهر نیز از این قاعده مستثنی نیستند. وی گفت: حداکثر ارزش سهام هر

عضو یک تعاونی بین ۳۰ الی ۵۰ هزار تومان است. حیدری افزود: در این بین اگر افرادی از طرح مسکن مهر انصراف دهند به خاطر اینکه برای تشکیل پرونده و سایر فرآیند اداری یکسری هزینه‌ها شده است از این رو مبلغی حدود ۱۰هزار تومان از سهم اعضا کسر می‌شود و مابقی آن به متقاضی استرداد می‌شود. وی گفت: در صورتی که یک تعاونی بیش از این مبلغ از اعضا کسر کند این مساله قابل پیگیری است.