چرا حباب در بازار مسکن تشکیل میشود؟
نتیجهگیری معاون وزیر بازرگانی درباره تاثیر طرح ساماندهی بنگاههای مشاور املاک بر حباب مسکن از چند منظر قابل تامل است.
فرید قدیری
نتیجهگیری معاون وزیر بازرگانی درباره تاثیر طرح ساماندهی بنگاههای مشاور املاک بر حباب مسکن از چند منظر قابل تامل است. رشد قیمت مسکن در بازار از حدود شش ماه پیش رو به کاهش گذاشت، این در حالی است که طرح ساماندهی املاک از یک ماه و نیم گذشته حالت اجرایی به خود گرفت که البته تاکنون به صورت ۱۰۰درصدی مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است. لذا ربط دادن ساماندهی بنگاههای مشاور املاک به ارزانیهای اخیر مسکن نمیتواند چندان مورد قبول واقع شود.
مفتح، معاون وزیر بازرگانی که در واقع مامور ارشد دولتی در امر ساماندهی بنگاههای مشاور املاک است، نقش دولت را در ترکاندن حباب مسکن موثر میداند.
اگر چنین باشد، وظیفه دستگاههای دولتی مرتبط با حوزه مسکن از این پس سختتر خواهد بود.
سال گذشته در اوج افزایش قیمت مسکن پاسخ محمد سعیدیکیا، وزیر مسکن در برابر این پرسش که «راهکار وزارت مسکن برای کاهش قیمتها چیست؟»، این گونه بود: «ما نباید درباره قیمت مسکن صحبت کنیم. دولت وظیفه دارد برای تامین مسکن مردم تلاش کند...»
اما اکنون که قرار است کاهش التهاب در بازار مسکن به پای دولت نوشته شود، این انتظار از مسوولان برای ادامه مدیریت جهت مقابله با هرگونه افزایش احتمالی قیمت مسکن در آینده محفوظ باقی خواهد ماند و اگر روزی قیمتها مطابق پیشبینی دورههای رکود و رونق در بازار مسکن مجددا میل به افزایش پیدا کرد، آن موقع است که مردم سوال میکنند چرا مدیریت تنظیم بازار نتوانست جلوی افزایش قیمتها را بگیرد؟
ارسال نظر