درخواست برخورد تعزیراتی با مالکان گرانفروش

گروه مسکن- انتشار کامل گزارش دو روز پیش «دنیای‌اقتصاد» در سایت تابناک درباره واکنش برخی مشاوران املاک به بسته‌ای که مسوولان برای ساماندهی بازار اجاره تدوین کرده‌اند، نشان داد هم‌اکنون اجاره‌نشین‌ها در عطش کنترل اجاره‌بها هستند. در گزارش «دنیای‌اقتصاد» تحت عنوان «مالک بسته‌اجاره‌بها کیست؟» به این موضوع پرداخته شده بود که «بسته‌ای که مشخص نیست وزارت مسکن یا اتحادیه املاک تهیه کرده‌اند به جای آنکه با استقبال از طرف بنگاه‌داران روبه‌رو شود، انتقاد جدی آنها را به همراه داشته طوری که مشاوران املاک می‌گویند محتوای این بسته قابلیت اجرا و عملیاتی شدن را ندارد. این در حالی است که بسته ساماندهی اجاره‌بها به گونه‌ای تنظیم شده که همه موارد موجود در آن را باید بنگاه‌های مسکن اجرا کنند در غیر این صورت بسته کاربردی نخواهد داشت.»

اما انعکاس این گزارش در سایت تابناک باعث شد در ستون اظهار نظر خبرهای تابناک، مستاجرها نظراتشان را ارائه کنند.

یک مستاجر ساکن تهران در انتهای این گزارش نوشته است: به نظر سه راه حل برای کنترل اجاره‌بهای مسکن وجود دارد. راه حل اول گرفتن مالیات چند برابری از خانه‌های خالی و نصف کردن مالیات خانه‌های اجاره‌ رفته است. راه حل دوم تعیین حد و سقف اجاره است یعنی اینکه با توجه به اینکه در حال حاضر مبلغ رهن یک واحد مسکونی براساس یک‌چهارم تا یک‌پنجم قیمت مسکن تعیین می‌شود برای امسال این نسبت به یک‌ششم تغییر داده شود و اجاره بر اساس سود بانکی و نه بازار دریافت شود.

راهکار سوم برخورد با گرانفروشی در بازار اجاره است. دولت باید تجربه موفق کنترل بر اصناف و گرانفروشان را در بازار مسکن پیاده کند و جریمه بر منازلی را که با قیمت بالا اجاره داده شده‌اند، اعمال کند.

مستاجر دیگری نیز درباره اینکه مشاوران املاک می‌گویند مالکان قرارداد دو ساله را نمی‌پسندند چون دوست دارند هر سال اجاره‌بها را افزایش دهند(!) این چنین گفته است: در استرالیا اجاره خانه هفتگی است آیا هر هفته اجاره‌ها باید بالا برود؟

یک اجاره‌نشین در تهران نیز در این‌باره تصریح کرده است: پیشنهاد بسیار خوبی است که شهرداری با توجه به هزینه تورم میزان افزایش اجاره بهای هر سال را تعیین کند و برای دو سال اجاره صورت گیرد وگرنه مالک؛ یعنی سرمایه‌دار اگر بخواهد دوساله اجاره دهد، قطعا مبلغ آن‌را با بالاترین مقدار افزایش خواهد داد.