۵۰درصد چهار دهک اول درآمدی کشور فاقد مسکن ملکی بوده و این میزان برای دهک‌های ۵ تا ۷ تنها ۳۵درصد است. به گزارش خبرگزاری فارس، ۳۵درصد دهک‌های درآمدی کشور فاقد مسکن ملکی هستند و این میزان برای دهک‌های درآمدی بالا (دهک ۸ تا ۱۰) ۱۵درصد است، یعنی ۱۵درصد افراد با درآمد بالا به دلایل گوناگون نیازمند به مسکن ملکی مناسب هستند.

در بررسی وضعیت برخورداری از مسکن مناسب در کشور متوجه می‌شویم که ۱۹درصد دهک‌های درآمدی ۱ و ۲ ( کم درآمد) تنها دارای یک اتاق هستند و این آمار برای دهک‌های درآمدی ۳ و ۴ حدود ۱۴درصد است، اما تنها ۵درصد افراد متوسط جامعه در یک اتاق سکونت می‌کنند.

بر اساس این گزارش حدود ۳۳درصد دهک درآمدی ۱ و ۲ و حدود ۳۰درصد دهک درآمدی ۳ و ۴ دارای دو اتاق قابل سکونت هستند. این در حالی است که تنها ۲درصد از بالاترین دهک درآمدی (۸ تا ۱۰) دارای دو اتاق قابل سکونت هستند. بنابراین گزارش، ۹۷درصد سرپرستان خانوارهای فاقد مسکن ملکی شاغل و ۷۸درصد از خانوارهای مستاجر تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند. از میان یک‌میلیون و ۵۰۰هزار خانوار کم درآمد فاقد مسکن ملکی ۶۸۰هزار خانوار تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی، ۳۰۰هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، ۱۸۰هزار خانوار تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشور و کمتر از ۳۴۰هزار خانوار تحت پوشش بیمه‌ای قرار ندارند.