رای مرزی به سازمان جدید در شهرداری
به گزارش «دنیایاقتصاد»، ۱۱ تن از اعضای شورای شهر تهران دیروز در صحن علنی به تشکیل سازمان فناوریهای نوین و نوآور شهری ذیل شهرداری تهران رای دادند.بررسی لایحه مربوط به تشکیل این سازمان با عنوان لایحه اصلاح ساختار معاونت برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران که پیشتر در صحن آغاز شده اما نیمهتمام مانده بود، دستور جلسه اصلی دیروز شورای شهر بود و در نهایت با وجود اعلام نظرات مخالف در صحن، تعداد موافقان این لایحه به ۱۱ تن از مجموع ۲۱ عضو شورای شهر تهران رسید و مفاد آن تصویب شد.به این ترتیب مقرر شد سازمان فناوریهای نوین زیر نظر شهردار تهران تشکیل و ظرف مدت یک ماه اساسنامه آن برای تصویب به شورا ارائه شود. احمدصادقی، دیگر عضو شورای شهر تهران نیز پیشنهاد داد تشکیل این سازمان با استفاده از ظرفیتهای تشکیلاتی و ساختار موجود شهرداری و جابهجایی آنها ایجاد شود.
هرچند این پیشنهاد در لایحه مربوطه گنجانده شد و تشکیل سازمان جدید با این شرط به تصویب رسید که از جابهجایی ساختار و ظرفیتهای تشکیلاتی موجود استفاده شود، اما با توجه به ماموریت تخصصی و ویژهای که شهرداری برای سازمان مذکور در نظر دارد، احتمال اینکه به جابهجایی نیروی انسانی از بدنه مدیریت شهری بسنده کند، ضعیف است.از سوی دیگر مخالفان این لایحه ادله دیگری نیز درباره علت مخالفت خود بیان کردند که قابل تامل است. سید جعفر تشکری هاشمی یکی از اعضای مخالف تشکیل یک سازمان جدید در شهرداری بود که گفت: افزایش تعداد پستهاى سازمانى تنها دغدغه ما در این لایحه نیست؛ بلکه مساله این است که در تمام معاونتها وظیفه بهکارگیری فناورىهای نو به فراخور نوع ماموریت هر معاونت در حال انجام است و این گونه در انجام وظایف معاونتها اختلال ایجاد خواهد شد.رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شوراى شهر تهران افزود: در سالهای اخیر برای اجراى بسیاری از طرحها و اقدامات بر اساس فناورىهای نوین و نوآورىها عمل شده و اگر بخواهیم این وظایف را از معاونتها، سازمانها و شرکتها بگیریم، به همریختگى و آشفتگى را در شهردارى تهران شاهد خواهیم بود. تشکرى هاشمى خاطرنشان کرد: در شرایطی که پایتخت با معضلات بسیارى روبهروست، چه ضرورتی دارد که به خاطر پافشارى بر راهاندازی یک سازمان، رفع برخی دیگر از معضلات شهر را معطل بگذاریم؟
وى تاکید کرد: راهاندازى این سازمان هیچ دردى از دردهای این شهر را دوا نخواهد کرد، شهردارى و نیروی انسانی بدنه را در یک موضع انفعالی قرار خواهد داد، خلاقیت و نوآوری را از واحدهای این نهاد خواهد گرفت و معلوم نیست، چرا باید چنین هزینههای بیجهتی به شهر و مردم شهر تحمیل شود. با وجود مخالفتهای صورت گرفته با لایحه تشکیل سازمان جدید در شهرداری تهران در نهایت این لایحه با کسب رای ضعیف (۱+۱۰ رای از شورای ۲۱ نفره شهر تهران) به تصویب رسید.