ضرورت برخورد با تخلف از ضوابط میراث فرهنگی

شماره روزنامه: ۳۹۲۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۱۰۸۱۳۰۳ مسکن-و-عمران

<p> دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی تاکید کرد: اگر شهرداری ضوابط میراث فرهنگی و ضوابط شهرسازی را زیر پا می‌گذارد، باید با آن برخورد حقوقی شود. پیروز حناچی، دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی درباره این‌که چرا مصوبات شورای عالی در شهرداری‌ها کمتر حالت اجرایی به خود می‌گیرد، گفت: ما در شورای عالی شهرسازی پاسبان نداریم، ابزار ضابط قضایی هم نیستیم. وظیفه‌ ما این است سندهایی که میراث تولید کرده به زبانی که شهرداری‌ها می‌فهمند تبدیل کنیم و این کار را کردیم. حالا اگر شهرداری ضوابط میراث فرهنگی و ضوابط شهرسازی را زیر پا می‌گذارد باید با آن برخورد حقوقی شود. </p>

دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی تاکید کرد: اگر شهرداری ضوابط میراث فرهنگی و ضوابط شهرسازی را زیر پا می‌گذارد، باید با آن برخورد حقوقی شود.پیروز حناچی، دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی درباره این‌که چرا مصوبات شورای عالی در شهرداری‌ها کمتر حالت اجرایی به خود می‌گیرد، گفت: ما در شورای عالی شهرسازی پاسبان نداریم، ابزار ضابط قضایی هم نیستیم. وظیفه‌ ما این است سندهایی که میراث تولید کرده به زبانی که شهرداری‌ها می‌فهمند تبدیل کنیم و این کار را کردیم. حالا اگر شهرداری ضوابط میراث فرهنگی و ضوابط شهرسازی را زیر پا می‌گذارد باید با آن برخورد حقوقی شود.او درگفت‌وگو با «ایسنا» افزود: قوانین میراث فرهنگی از قوانین شورای عالی شهرسازی بسیار قوی‌تر است، بنابراین مسائل مربوط به شهرداری می‌تواند از سوی بدنه حقوقی میراث مورد تحقیق قرار گیرد. معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: این دوره همکاری بین میراث فرهنگی و شورای عالی شهرسازی دوره‌ای ماندگار خواهد بود. به دلیل اهتمام وزیر راه و شهرسازی، ارتباط خوبی با مجموعه میراث داریم، هرچند انتظار بیشتری می‌رود.

به گفته‌ حناچی، یکی از اصلی‌ترین وظایف شورای عالی معماری و شهرسازی، توجه به معماری بومی و غنی ایرانی است. ما در این دوره کمیته فنی شماره سه را ایجاد کردیم که صرفا در زمینه کیفیت معماری، ‌طراحی شهری و محدوده‌های تاریخی فعالیت می‌کند؛ محدوده‌هایی که لزوما ثبت ملی نیستند. دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی با بیان این‌که از اولین دستورهای این دوره کمیته فنی شماره سه، شهر نراق بود، تصریح کرد: این شهر یکی از پدیده‌هایی است که شهردار آن را در شورای عالی تشویق کردیم و این پدیده را مورد تایید قرار دادیم. همچنین در شیراز، اصفهان، تبریز و شهرهایی که اثر ثبت شده جهانی دارند ‌تعهدات کنوانسیون میراث جهانی را بدون قید و شرط جایگزین طرح‌های توسعه عمران کردیم که این اقدامات تا به حال سابقه نداشته است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن