۱۰ دلیل غیرمنطقی برای رد متقاضی کار
«باب»، مدیر شرکت با من مصاحبه کرد. به محض اینکه وارد اتاق مصاحبه شدیم، شروع کرد به سوال کردن درباره سوابق شغلی و جزئیاتی درباره تک تک شغلهای سابقم. احساس کردم مجرمی هستم که دارد بازجویی میشود. باب طوری رفتار میکرد که انگار در رزومهام دروغ گفتهام. من سوابق شغلیام را با جزئیات کامل شرح دادم. گاهی پوزخند میزد. تا اینکه رسیدیم به یکی از شغلهای من در سال ۲۰۰۴. چیز زیادی درباره این شغل یادم نبود اما سعی کردم به سوالاتش جواب دهم. بعد پرسید: «چرا پس از استعفا از این شغل، به مدت شش ماه بیکار بودهای؟» گفتم: «البته بیکار نبودم اما چون شغلی که در آن مدت داشتم، ربطی به حوزه تخصصم نداشت، آن را در رزومه ذکر نکردم». گفت: «از صداقتت ممنونم اما شما به خاطر عدم ذکر این موضوع، صلاحیت لازم را برای همکاری با ما ندارید. این مصاحبه تمام شد». بلند شدم و جلسه را ترک کردم. سوالم اینجاست که آیا یک وقفه شغلی شش ماهه که مربوط به ۱۴ سال پیش بوده، «عدم صلاحیت» محسوب میشود؟
پاسخ: دوست عزیز، از نظر افرادی مثل باب، مصاحبه فرصتی برای اعمال قدرت بر دیگران است. تو بلافاصله به این موضوع پی بردی. درست نیست یک متقاضی کار را صرفا به خاطر یک موضوع پیش پا افتاده رد کنیم. دهها دلیل قانعکننده برای رد متقاضی کار وجود دارد اما دلیل باب، اصلا قانعکننده نیست. رزومه، یک سند بازاریابی است، نه یک سند قانونی. اینکه چه نکاتی را در آن بگنجانی و چه نکاتی را حذف کنی، کاملا به خودت مربوط است. ۱۰ دلیل غیرمنطقی برای رد متقاضیان کار از این قرارند:
۱- رد متقاضی به دلیل اینکه مدرک دانشگاهی مورد نظر شما را ندارد یا معدلش پایین است. اگر کسی آنقدر با تجربه است که از پس این کار برمیآید، در مورد مدرک دانشگاه وسواس به خرج ندهید.
کسی که معدلش بالاست، لزوما باهوشتر، با استعدادتر یا موفقتر نیست. حتی اگر معدلت ۲۰ است، مدیری را که به معدل اهمیت میدهد برای همکاری انتخاب نکن.
۲- رد متقاضی به دلیل آنکه مدت همکاریاش با شرکتهای قبلی، کوتاه بوده است. ترک کردن یک شرکت، همیشه اختیاری نیست. گاهی به دلایلی مثل تعدیل نیرو اخراج میشویم. نباید به این دلیل درباره یک متقاضی فکر بد کنیم.
۳- رد متقاضی به دلیل اینکه عنوان شغلیاش با عنوانی که شما مد نظر داشتهای کمی تفاوت دارد. یک مدیر هوشمند باید استنباط کردن بلد باشد. ممکن است در آگهی استخدام ذکر شده باشد که ما به کارمندی با هفت سال سابقه بازاریابی نیازمندیم. ممکن است کسی در زمینه بازاریابی کلی تجربه داشته باشد بدون آنکه در واحد بازاریابی یا تحت این عنوان شغلی کار کرده باشد.
۴- رد متقاضی به دلیل وجود یک وقفه شغلی در رزومه. انسانهای جسور و باهوش، اهل ریسک هستند. آنها بیشتر از بقیه شغل عوض میکنند. گاهی موفق میشوند و گاهی شکست میخورند. چه اشکالی دارد؟ همه اینها تجربه است. گاهی شرایط خاصی پیش میآید که مجبور میشوی به مدت یک یا دو سال از کار خود کنارهگیری کنی. این بدین معنا نیست که کم استعداد یا کم ارزش هستی.
۵- رد متقاضی به دلیل اینکه حوزه کار خود را چند بار تغییر داده است. در گذشته که ثبات وجود داشت، ماندن در یک مسیر شغلی منطقی به نظر میرسید. اما این روزها اگر برای مدت طولانی در شغل خود بمانی به این امید که مدیریت یک روز تو را ارتقا دهد، هرگز پیشرفت نخواهی کرد. ممکن است اینقدر صبر کنی که پیر شوی. گاهی بهترین راه این است که مسیر خود را تغییر دهی.
۶- رد متقاضی به دلیل اینکه گاهی به صورت ثابت و گاهی بهصورت قراردادی کار کرده است. این روزها کارمندان به راحتی شرکتها را ترک میکنند. گاهی ترجیح میدهند بهصورت قراردادی و مستقل کار کنند. یک کارفرمای هوشمند، متقاضی کار را صرفا به خاطر اینکه بهصورت قراردادی کار کرده، رد نمیکند.
۷- رد متقاضی به دلیل اینکه از نظر ظاهری به شرکت شما نمیخورد یا با تصورات شما فرق دارد. ممکن است فردی که انتخاب میکنی از تو جوانتر یا مسنتر باشد اما یک کارمند فوقالعاده از آب دربیاید. ممکن است سابقه شغلیاش با تصورات تو زمین تا آسمان فرق داشته باشد. ممکن است کاملا با «کاندیدای ایدهآل» متفاوت باشد. برای آنکه به یک مدیر موفق تبدیل شوی، باید بتوانی از محدوده تصورات خود بیرون بیایی و افراد بااستعداد را از دست ندهی.
۸- رد متقاضی به دلیل اینکه از روند استخدام منسوخ شرکت شما پیروی نمیکند. اگر شرکت شما متقاضیان را مجبور میکند که فرم درخواست شغلی پر کنند و یک نفر، به جای پر کردن فرم، یک نامه بامحتوا و تاثیرگذار برایت میفرستد، با او صحبت کن. سازمانها بیش از آنکه به افراد «بله قربانگو» نیاز داشته باشند، به نوآوری نیاز دارند.
۹- رد متقاضی به دلیل اینکه تمام شرایطی را که در آگهی استخدام آمده، ندارد. تقریبا هیچ کسی را پیدا نخواهید کرد که واجد تمام شرایط باشد. بیشتر آگهیهای استخدام مضحکند. بیشتر شبیه رویاپردازی یا توهمند. اگر که یک کاندیدا، شرایط اصلی را داشته باشد، چالشهای شما را درک کند و ایده داشته باشد، در استخدام او شک نکنید.
۱۰- رد متقاضی به دلیل اینکه میترسید بر خلاف انتظارات رئیس خود عمل کنید. رئیس شما شاید انتظار دارد کسی را انتخاب کنی که سابقه کار یا مدرک تحصیلیاش «دهان پر کن» باشد. اما تو مدیر استخدام هستی. فرد مناسب را انتخاب کن و بگذار رئیس بداند که گاهی یک کارمند معمولی میتواند فراتر از انتظاراتش عمل کند.
تو آن فرصت شغلی را از دست ندادی. در واقع از یک اتفاق ناگوار پیشگیری کردی. اتفاقات خوب در انتظار توست.
ارسال نظر