برای تهیه تخته تصاویرتان کافی است چند جلد از مجلاتی که به تمایلات و سرگرمی‌ها و علاقه‌مندی‌هایتان مربوط می‌‌شوند را جمع‌آوری کرده و عکس‌ها و تصاویر یا عبارات و تیترهای برگزیده آن را که خطاب‌شان به شماست، جدا کنید. بعضی‌ها ترجیح می‌دهند عکس‌های شخصی‌شان را نیز روی تخته تصاویر بچسبانند که به عقیده من کار درستی نیست چرا که این عکس‌ها مربوط به گذشته‌اند نه آینده!به هر حال پس از جمع‌آوری و گزینش تصاویر و عکس‌های مورد نظر می‌توانید آنها را روی صفحه مورد نظر بچسبانید البته از چسب‌های خیلی قوی استفاده نکنید چرا که به احتمال زیاد نیاز پیدا خواهید کرد آن تصاویر را جدا کرده و ایده‌ها و تصاویر جدیدتری را که منعکس‌کننده رویاهای جدیدتان هستند، جایگزین کنید.

 اینکه شما با تخته تصاویر تکمیل شده خود چه بکنید و چه استفاده‌هایی از آن کنید امری کاملا فردی بوده و به شرایط شما بستگی دارد. شما می‌توانید آن را در جایی نصب کنید که در حین انجام فعالیت‌های روزمره‌تان در مقابل دید شما باشد تا با نگاه کردن به آن اهداف و آرمان‌های خود را در مقابل‌تان ببینید. باید توجه داشته باشید که تخته تصاویرتان را فقط و فقط بر اساس انعکاس‌های شخصی خودتان ایجاد کنید، نه دیگران.

  نوشتن اتوماتیک

ایده فراروی تخته‌های تصاویر و نقشه‌های ذهنی این است که شما را به تفکر تصویری و عینی تشویق کند و روش‌های دیگری غیر از تفکر لغتی یا خطی به شما بیاموزد. با کمک این ابزارها خواهید توانست راه‌های جدیدی برای نگریستن به خود پیدا کنید. هنگامی که بتوانید ذهن خود را آزاد کنید و بدون قضاوت یا خودآگاهی چیزهایی را بنویسید، درهای جدیدی به سوی شما باز خواهد شد. یکی از تکنیک‌ها برای نیل به این مقصود، نوشتن اتوماتیک است که هدف از آن کنکاش در افکار و احساسات خود از راهی فراخ، برنامه‌ریزی‌نشده و بدون سانسور و حتی بدون کنترل روی آنچه می‌نویسید، است. در اینجا شما به جای تکیه بر دیدگاه‌های ساختاربندی شده و معین، فقط و فقط آن چیزی را می‌نویسید که به ذهن آگاه و هوشیارتان وارد می‌شود. در این حالت شما به هیچ عنوان برای تصحیح یا قضاوت درباره این افکار، مکثی نمی‌کنید (همان حالتی که در مورد تخته تصاویر و ترسیم نقشه ذهنی نیز وجود دارد).  برای تمرین چنین سبک نوشتنی باید مکانی را انتخاب کنید که در آن آرامش داشته باشید، چند ورق کاغذ به هر رنگ و اندازه که دوست دارید بردارید و به این فکر کنید که در آن لحظه دوست دارید درباره چه موضوعی یا سوالی، جست‌وجو و کنکاش کنید و پس از آن هر واژه یا عبارتی را که به ذهن‌تان می‌رسد روی کاغذ بنویسید و این کار را چند دقیقه بدون هیچ وقفه‌ای ادامه دهید. این فرآیند می‌تواند بار اول در ۵ یا ۱۰ دقیقه صورت پذیرد و به‌تدریج به ۲۰ یا ۳۰ دقیقه یا بیشتر افزایش یابد. اصلا نگران غلط‌های املایی یا نگارشی خود نباشید. چرا که اینجا هدف اصلی شناسایی افکار و احساسات شما روی کاغذ است و فقط این شما هستید که آنچه نوشته‌اید را خواهید خواند.

alavitarjomeh@gmail.com